hrubiv komentáře u knih
Není nad ruskou klasiku :-)) Kniha mého dětství.. Ilustrace, na které vzpomínám dodnes.. Ještě že dobro vždy zvítězilo nad zlem.
Pro mě ideální kniha na pochmurné podzimní prázdniny. Jsem zvědavá na filmové zpracování, které, jak předpokládám, bude opět značně okleštěné. Mně detailní popisy míst a leckdy i historických souvislostí v knize naprosto imponují. Popis je místy tak podrobný, že vás nutí si obrázky míst či uměleckých děl alespoň vygooglovat.. Bylo by určitě zajímavé vydat se po stopách Roberta Landgdona a navštívit Florencii - romantickou metropoli italského Toskánska, Benátky - zcela jistě nezapomenutelné místo na severu Itálie, plovoucí město plné malebných zákoutí, nebo Istanbul - tureckou metropoli, ve které stojí jedna z nejznámějších a největších sakrálních staveb světa Hagia Sofia. Začtěte se do knížky a cestujte...
Letos jsme knihu v adventu četli poprvé, každý večer před spaním.. Našemu předškolákovi se příběhy moc líbily a každý den se těšil na večer, o čem betlémská kočka bude zase vyprávět.. Už se těšíme napřesrok, určitě si ji společně znovu přečteme..
Krásně, citlivě, místy smutně přesto reálně zachycen život zvířátek na anglickém venkově. Kniha je doplněná ilustracemi autorky. Rozhodně stojí za přečtení. A děti, a dokonce i některé dospělé, doslova pohltí její filmové zpracování.
Úžasná kniha plná známých i méně známých van Goghových děl. Skvěle se opakovaně pročítá i prohlíží.. Knihu jsem dostala jako dárek, jednou jsem ji přečetla celou a mnohokrát po částech. Milovníky van Gogha doslova pohltí velikostí obsažených reprodukcí.
Skvělá knížka pro začínající čtenáře.. A pokud by se vám podařila sehnat její zvuková verze z roku 1986 namluvená Václavem Postráneckým, rozhodně nebudete litovat a pro děti bude za přečtení knížky velkou odměnou.
Knížka se zcele jistě bude líbit nejen malým ornitologům, ale každému, kdo dokáže vnímat přírodu kolem sebe..dívat se a naslouchat.
Nádherná obrázková kniha, která poutavou formou seznamuje děti s baletem.
Naprosto skvělá knížka s pohádkami na každý den z různých koutů světa.. Čtu ji dětem ve škole, sami si na to myslí a jednu pohádku denně vyžadují..nikdy nezapomenou.. Vhodná určitě jako každovečerní čtení do každé rodiny. Rozhodně doporučuji! A kdybych mohla, dám i deset hvězd..
Úžasná kniha pro začínající čtenáře. Otestováno na prvňačce, moc se jí líbila a mamince také. :-)