Hvězdička8 komentáře u knih
Zjistila jsem, že máme v Čechách novou skvělou spisovatelku společenských románů, jež se zabývají aktuálními problémy v mezilidských vztazích. Dáša Čechová ve své knize Jedna z pěti rozehrává velkou hru plnou napětí a pátrání, aby vzápětí její hrdinka přišla na to podstatné, na čem by měla stavět každá manželská dvojice. Byla jsem též velmi příjemně překvapena, s jakou znalostí popisuje „malé pískoviště“ v podstatě každého menšího městečka či vesnice. Jako bych tam s hlavními hrdiny byla účastna já sama. A ten začátek, který vás okamžitě vtáhne do hry a nepustí!
Vy, které jste milovaly knihy Simony Monyové, zkuste nyní tvorbu paní spisovatelky Čechové a myslím, že mi dáte za pravdu. Spisovatelka se nebojí jít až na dřeň ožehavým problémům, se kterými se potýká mnoho dnešních žen, potažmo manželských či partnerských vztahů, ale i problémům v rodičovství. Za mě VELKÉ PLUS.
Kniha Jedna z pěti si jistě najde mnoho čtenářek, možná i mužských čtenářů, jelikož není určena primárně pouze ženám. Já za sebe vřele doporučuji! Dávám 5*****
Přemýšlím již třetí den, co sem mám napsat. Přiznávám, že ač sama píšu knihy pro děti (11 napsaných knih), nikdy jsem neměla potřebu někomu nějaké dílo zkritizovat. U Ženy filmového kritika udělám ale výjimku. Nekoupila jsem si knihu, ale dostala CD namluvené skvělou Ivou Pazderkovou od Neoluxoru. Na audioknihu jsem se opravdu těšila. Ale to zklamání! Byla jsem schopna si poslechnout pouze první dvě kapitoly. Celou dobu jsem si v duchu říkala: "Sakra, kde je ten slibovaný humor?" Pravda, náznaky tam byly. Já se ale vůbec nebavila. Došlo to tak daleko, že je pro mě ztrátou času poslechnout si další kapitoly, i když je čte Iva Pazderková. Celou dobu si kladu otázku, proč někdo vůbec něco takového vydal? Může to někoho bavit? Autorce se tímto omlouvám, ale asi mělo zůstat pouze u fb sdílených komentářů. Následně jsem si našla komentáře zde a při jejich čtení jsem si oddychla. Nejsem v tom sama, koho čtení či poslech neupoutal, ale naprosto nudil. Humoristické knihy miluji, ale zde jsem se prostě nesmála, bohužel ani nebavila.