hzd Online hzd komentáře u knih

Pět ročních období Pět ročních období Jiří Klečka

Tak nevím. Nejdříve se mi knížka moc líbila, ke konci už mě ale nebavila, hlavně říše fantazie. Mám takové rozporuplné pocity.

26.10.2022 3 z 5

Pohádky o dveřích Pohádky o dveřích Michal Nesvadba

Skoro celý rok jsem hledala knížku do výzvy, aby byl autor o 22 let starší než já. Jaké milé překvapení, že velký oblíbenec mého syna tuto podmínku splňuje. Moc milé čtení a krásné obrázky.

24.09.2022 5 z 5

Prohrané výhry / Podruhé neznamená opakovat Prohrané výhry / Podruhé neznamená opakovat Blanka Hošková

Mám moc ráda knížky od této autorky. Píše příběhy ze života a to mě baví. Tohle je navíc její první kniha. Jen bych ještě pár stránek připsala, konec je takový otevřený.

04.09.2022 5 z 5

Dovolená očima delegátky Dovolená očima delegátky Jitka Herzánová

Knížka se mi hezky četla. Na dovolené v Řecku jsme již byli a za měsíc se tam chystáme znovu. Pohledem delegátky je to zajímavé a kolikrát vůbec ne záviděníhodné.

06.07.2022 4 z 5

Dietnikum Dietnikum Blanka Hošková

Knížka se mi líbila. Hezky se četla a určitě zkusím další od této autorky.

02.12.2021 5 z 5

Čmelák – Láskyplné povídky Čmelák – Láskyplné povídky Halina Pawlowská

Halinu mám moc ráda. Proto jsem si její povídky přečetla s chutí. A to že se něco opakovalo z předchozích knih mi nevadilo. Navíc jako příjemný bonus jsem si splnila jedno téma letošní výzvy.

20.03.2021 4 z 5

Soukromá tajemství Soukromá tajemství * antologie

Některé povídky se mi líbily jiné byly slabší. Nejlepší byla samozřejmě hned ta první od mé oblíbenkyně Aleny Mornštajnové. Knížka přečtena za jeden den.

11.03.2021 4 z 5

Ženy vidí za roh Ženy vidí za roh * antologie

Některé povídky se mi líbily více, jiné méně. Třeba povídka od Petry Soukupové, ta byla super. Jsem ráda, že tu mám od ní připravenou její novou knížku, už se na ní moc těším.

09.02.2021 3 z 5

Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

To byla tak krásná knížka, to jsem vůbec nečekala. Moc mě bavila a četla bych klidně dál a dál.

27.01.2021 5 z 5

Anglická zahrada Anglická zahrada Petra Klabouchová

Tak tahle knížka mi dala zabrat. Vyprávění očima chlapce se mi líbilo, ale příběh jako takový z toho mi běhal mráz po zádech. O to hůř že je to podle skutečné události. Kde všichni byli aby jim pomohli ?

24.01.2021 4 z 5

Aprílová škola Aprílová škola Jiří Žáček

Krásné a vtipné básničky a navíc nádherné obrázky od Adolfa Borna. Moc milé čtení.

24.09.2020 5 z 5

Podvod Podvod Charlotte Link

Paní Linková je moje oblíbená autorka takže jsem po této knize v knihovně okamžitě sáhla. Moc mě ale nebavila, je znát, že byla napsána už dříve. Ale určitě zkusím nějakou další.

22.08.2020 3 z 5

Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

Krásně napsaná knížka. Víc není třeba dodávat, přečtete si jí a uvidíte sami. Už se moc těším na další díl.

02.09.2019 5 z 5

Štěstí Aloise Peina Štěstí Aloise Peina Magda Váňová

Hezky napsána knížka. Příběh mě bavil a moc jsem byla zvědavá jak to s Aloisem dopadne jestli najde to své štěstí. Mám ráda knížky od této autorky.

11.07.2019 4 z 5

Ke dnu Ke dnu Anna Bolavá (p)

Určitě se mi líbila víc než Do tmy. Knížka byla také dost depresivní, na můj vkus tam bylo i hodně postav, ve kterých jsem se díky poznámkám do notýsku celkem rychle zorientovala.

02.05.2019 3 z 5

Žena obchodníka s kořením Žena obchodníka s kořením Charlotte Betts

Ačkoliv normálně nečtu historické romány, tenhle mě teda dostal. Nádherně napsaný příběh. Nemohla jsem přestat číst. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne.

19.03.2019 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Hodně zvláštní a dost smutná knížka. Připomínala mi knížku Do tmy od Anny Bolavé.
Tahle se mi ale líbila o hodně víc. Příběh byl zajímavý, hlavní hrdinky mi bylo líto.
Nebyla to její vina, jaká byla.
Už se těším, až vyrazím do lesa na houby :-)

04.03.2019 3 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

Dávám plný počet hvězdičky. I když knížka byla dost drsná, dobře se četla.
Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Napínavá až do samotného konce.
Doporučuji.

14.02.2019 5 z 5

Geniální přítelkyně Geniální přítelkyně Elena Ferrante

Ke přečtení této knihy jsem se velmi dlouho odhodlávala. Nejdřív jsem se nemohla zorientovat v postavách (ještě že jsou hned na začátku všechny rozepsány). Ale tak od půlky knížky jsem četla jedním dechem. Doma mám připravené další tři díly, tak se asi hned pustím do pokračování.

16.01.2019

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Moc hezká knížka, krásně se četla. Akorát druhá půlka byla dost smutná.

27.11.2018 4 z 5