hzd Online hzd komentáře u knih

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Milá oddychovka spíše pro mladší čtenáře. Krásná obálka ze všech stran.

23.07.2024 4 z 5

Vlastní pokoje Vlastní pokoje Jana Poncarová

Naprosto úžasně zpracovaná knížka. Na krásném papíře, plná krásných fotek a milých rozhovorů se známými i pro mě dosud nepoznanými spisovatelkami. Děkuji Jané Poncarové za tuto čtenářskou lahůdku.

08.03.2024 5 z 5

Lékařem mezi pouští a minami Lékařem mezi pouští a minami Kristina Höschlová

Dost drsná knížka, O to hůř, že se tohle opravdu někde na světě děje. Knížku by si měl přečíst každý, aby věděl, jak se vlastně máme dobře. Klobouk dolů před paní doktorkou.

20.02.2024 5 z 5

Veselé Vánoce, Terezko Veselé Vánoce, Terezko * antologie

Z první půlky jsem byla nadšená. Pak už moc ne

19.01.2024 4 z 5

Tichá bolest Tichá bolest Táňa Keleová-Vasilková

Taková klasika. Příběh ze života.

31.10.2023 5 z 5

Voňavé (na)dělení Voňavé (na)dělení Blanka Hošková

Taková oddychovka. Už jsem ale četla hezčí od této autorky.

15.05.2022 3 z 5

Záměna Záměna Caro Martini

Moc hezká a milá knížka, která každého potěší.

11.05.2022 4 z 5

Zážitky z karantény Zážitky z karantény Halina Pawlowská

Mám Halinu ráda, proto mě tato oddechovka potěšila.

02.12.2020 3 z 5

Na konci světa Na konci světa Hana Oboda Kolaříková

Moje první knížka od této autorky. Tři zvláštní osůbky, každá má svůj nelehký osud. Nejvíce mi bylo lito Martina ani na konci se na něj štěstí neusměje. Určitě si seženu knížku Mušle.

07.08.2019 3 z 5

Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Tak to byla opravdu hodně zvláštní kniha. Přečetla jsem jen v rámci Knižní výzvy. Nápad psát knihu odzadu je zajímavý. Knížka mě ale moc nebavila i když konec jsem nečekala. Nebo spíš začátek ?

04.08.2019 3 z 5

Pokoj zázraků Pokoj zázraků Julien Sandrel

Na začátku hodně smutná knížka. Když ale došlo na plnění úkolů podle sešitu, tak jsem se pěkně pobavila. Klobouk dolů před panem spisovatelem. Dokázal popsat nejen pocity dvanáctiletého kluka, ale i jeho maminky.

01.08.2019 4 z 5

Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Tato knížka mě zaujala na první pohled. Zajímavé vyprávění formou rozhovorů o šumavských podivínech. Je hodně zvláštní jak někteří lidé žijí. V knížce jsou nádherné fotografie které dělají knížku ještě krásnější.

18.06.2019 4 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Hodně zvláštní kniha. Hlavní hrdinka je opravdu podivínka, závislá na sběru bylin. Z knížky jsem se vlastně nedozvěděla, jakou nemoc má, konec je také takový otevřený. O bylinkách se četlo hezky, ale musela jsem číst jen po kouskách. Nešlo na jeden zátah. Styl psaní autorky se mi ale líbil.

24.08.2018 3 z 5

O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Včera jsem knížku dočetla a musím říct, že mě se moc líbila. Spisovatele Doerra jsem si oblíbila, četla jsem všechny jeho knihy.
Musím říct, že jsem si při četbě této knihy hezky odpočinula, autor opravdu umí popisovat přírodu, sníh, moře. Jeho postavy jsou vždycky něčím zajímavé, i tentokrát byl hlavní hrdina zvláštní, ale mě byl sympatický a bylo mi ho líto.
Držela jsem mu celou dobu palce, aby vše dobře dopadlo. U knížky jsem se rozhodně nenudila a mohu jí jen doporučit.

15.02.2018 4 z 5

Ladič Ladič Anna Vovsová

Strašně jsem se na knížku těšila, podle námětu vypadala zajímavě.
Nemohla jsem se ale začíst, zorientovat se v postavách a knížka mě moc nebavila.
Na to, že získala cenu Knižního klubu, bych čekala více.

02.01.2018 3 z 5

Půlstoletí s Cimrmanem Půlstoletí s Cimrmanem Zdeněk Svěrák

Tuto krásnou knížku jako vzpomínku na Divadlo Járy Cimrmana mám nyní
podepsanou od Zdeňka Svěráka, který měl u nás v knihkupectví autogramiádu.
Splnila jsem si svůj sen setkat se s tímto mimořádným člověkem a knížka je pro
mě nyní poklad :-)

26.07.2017

Co hledáš, najdeš v knihovně Co hledáš, najdeš v knihovně Mičiko Aojama

Moc hezká a milá knížka. Asi první knížka od japonské autorky, která mě opravdu bavila.

15.11.2024 5 z 5

Zázrak na nástupišti číslo 5 Zázrak na nástupišti číslo 5 Clare Pooley

Krásné milé a pohodové čtení. Stejně jako Kavárna na konci ulice.

04.11.2024 5 z 5

Srdce nemá vrásky Srdce nemá vrásky Blanka Malá

Tak milé letní čtení. Nemohla jsem přestat číst. Jsem moc ráda, že jsem si oba díly koupila.. Nedivím se autorce, že si Itálii zamilovala.

24.08.2024 5 z 5

Ztracená v galábii Ztracená v galábii Sonja Chihaoui

Knížka se mi líbila. Zajímavý pohled na to, jak se žije v arabském světě jak ženám tak mužům.

24.08.2024 5 z 5