iLuciferie iLuciferie komentáře u knih

Lobbista Lobbista John Grisham

Kniha, která sice nebyla nezajímavá, ale ani mě nijak extra nevtáhla. Za mě průměr, ale určitě ještě nějakou další od tohoto autora zkusím.

27.12.2016 3 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

K "severským detektivkám" jsem si před tímto autorem cestu vůbec nenašla, takže tato knížka je z první, co se mi líbila - sympatický hrdina, není přehnaně psychologická, četla se mi zkrátka velmi dobře.

Nezbytná smrt Lewise Wintera Nezbytná smrt Lewise Wintera Malcolm Mackay

Tohle je opravdu velice netradiční počin. Mě kniha bavila.

27.12.2016 4 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Za mě také nejlepší ze všech tří v sérii. Doufám, že bude p. Rowlingová pokračovat :-)

27.12.2016 4 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Za mě jen o něco málo slabší než první ze série, ale stále velmi dobrá!

27.12.2016 4 z 5

Prázdne miesto Prázdne miesto J. K. Rowling (p)

Za mě jedna z nejhorších knih, co jsem kdy četla..

27.12.2016 ztráta času

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Po velikém zklamání z "Prázdného místa" jsem byla velice skeptická a musím říct, že mě kniha velmi příjemně překvapila. Je vidět, že paní Rowlingové detektivní žánr sedí.

Svět obrů a čarodějů Svět obrů a čarodějů John Patience

Většina pohádek je opravdu originální. Super knížka.

31.08.2024 5 z 5

Jak se z Anči nestala Andulka Jak se z Anči nestala Andulka Pavel Šrut

Jak byla liška v opeře je super, zbytek nás moc nebavil.

31.08.2024 2 z 5

O klíči O klíči Pavel Čech

Krásný nápad, krásné zpracování.

06.08.2024 5 z 5

Holly Holly Stephen King

Nevadilo mi covidové prostředí a knížka se mi četla dobře, ale že by to byla nějaká uplná pecka, to říci nemůžu..

12.07.2024 3 z 5

Anna a víly uličnice Anna a víly uličnice Zuzana Barilová

Co má kniha přinést malým dětem jsem tedy nepochopila - stejně jako čtenářce ladyfromskye mi přijde bohužel z větší části nebezpečně nevýchovná. Obrázky jsou pěkné a příběhy pro zasmání pro rodiče asi ok, ale jak jsem zmínila, pro malé děti mi to přišlo spíš nevhodné. Kapitola o prasklé škole byla fajn.

20.05.2024 2 z 5

Pták a veverčák na útěku Pták a veverčák na útěku James Burks

Super jízda :) Ten typ knížky, která baví děti i dospělé.

13.05.2024 4 z 5

Pohádky Matky přírody Pohádky Matky přírody Jaroslava Lainesová

Nápad fajn, ale to zpracování mi přišlo takové zvláštní. A obrázky bych si v knize "pro nejmenší" také představovala v trochu jiném stylu..

13.05.2024 3 z 5

Devátý spolek Devátý spolek Leigh Bardugo

Šest vran se mi z nějakého záhadného důvodu líbilo víc, ale Devátý spolek se mi libil dost. Ze začátku jsem byla tedy celkem mimo, ale postupně si člověk zvykne a prostředí tajných magických spolků se mi vlastně líbilo. Hlavní hrdinové za mě byli také ok, jen posledních pár kapitol už mi nepřišlo tak zábavných a z konce já osobně nemám nějakou nezkrotnou touhu okamžitě pokračovat dalším dílem (kniha mi nepřijde nijak nálehavě otevřená), ikdyž nakonec stejně pokračuji, protože vlastně proč ne :)
P.S. Za mě oproti Griše (četla jsem jen první díl a dál nepokračovala) mnohem, mnohem lepší.

02.04.2024 4 z 5

Vombat Jirka Vombat Jirka Eva Papoušková

Hm, tak tohle je hrozná blbina. Obrázky pěkné.

20.03.2024 1 z 5

Petr Pan a Wendy Petr Pan a Wendy James Matthew Barrie

No já nevím, mně ten příběh přijde hrozně nekonzistentní, spousta děje je tak nějak vytržena z kontextu a naslepována na sebe ve velmi zvláštní koláž. A ano, výchovné to taky moc není. Ilustrace pěkné, některé nápady taky, ale to je tak asi vše..

19.03.2024 1 z 5

Andulka a Andulka Andulka a Andulka Hana Primusová

Krásná, milá knížka plná hezkých ilustrací s příběhem, který děti dokáže nejen zaujmout, ale i jim umožní stát se jeho součástí.

03.03.2024 5 z 5

Parta Pac a kletba Modrého Jonáše Parta Pac a kletba Modrého Jonáše Petr Kopl

Knížku už jsem slyšela asi tak 100x (naštěstí jsem ji tedy tentokrát nemusela 100x předčítat :) ) a musím říct, že nás vlastně pořád baví. I na několikátý poslech lze kolikrát nalézt ještě i něco nového. Příběh má sice klasickou šablonu a není nijak extra objevný, ale s kouzelnou tužkou, přidanými zvuky a texty "mimo bubliny", pár skrytými hádankami a super písničkou (tu jsem slyšela asi 1000x :D ) je to vlastně dost podařený počin. Co mi zde úplně nesedí je předčítání celé stránky (to mi prostě přijde v nešikovně rychlém tempu) a kvízy, které jsme tedy ještě pořádně nedělali (přijdou mi tam navíc, ale možná se budou ještě hodit časem?).

09.02.2024 4 z 5

Rokle šeré smrti Rokle šeré smrti * antologie

Příjemná povídková sbírka, povídky jsou dosti různorodé (což lze čekat, když je každá od jiného autora) a většina z nich měla buď zajímavou myšlenku nebo alespoň nějaký děsivý moment, který jednoduše stál za to :)

09.02.2024 3 z 5