iLuciferie komentáře u knih
Autorka mě baví. Druhý díl lepší než první.
Za mě ideální audiokniha k vaření :-)
Děkuji, paní Rowlingová!
Škoda, že už je to poslední díl (Prokleté dítě nepočítám), vůbec bych se nezlobila, kdyby ještě nějaký časem přidala..
Poslouchala jsem jako velmi zdařilou audioknihu. Příběh mě celkem bavil asi tak do dvou třetin, ikdyž (jak bylo už zmíněno i v předchozích komentářích) je postaven spíše na snahách o záchranu lidí na seznamu než na nějakém detektivním pátrání, což je dost škoda. Poslední třetina mi bohužel celkový dojem ještě zkazila, konec byl zbytečně přehnaný a nesmyslný. Za pointu ohledně pachatele bych asi na druhou stranu připsala malé, bezvýznamné plus.
Nechce se mi ani věřit, že tuto knihu napsal stejný autor, jako trilogii z ostrova Lewis. Tak neohrabaný děj, nezajímavé postavy... zkrátka nic, co by mě nalákalo na další díly.
Začátek mi přišel nějaký nezvykle pomalejší, ale jinak autorka pokračuje ve velmi dobré sérii na jedničku.
P.S. nečtěte zdejší komentáře před dočtením - je tu spousta neoznačených spoilerů :(
Namlsaná Staříkem jsem se pustila do druhé Jonassonovy knížky a bohužel mě Analfabetka zklamala. Možná, kdybych po ní sáhla jako po první, tak by na mě působila kouzlem originality, ale takto se nemohu ubránit srovnání - zde už mi absurdity přišly často přes moc, příběh mi přišel zbytečně praštěný a ani hlavní hrdinové mi nepřišli tak sympatičtí, jako tomu bylo u Staříka. Zkrátka a dobře na mě knížka působila dojmem, že byla napsána, aby využila popularity té předcházející, ale nic nového už nepřináší.
Jinak tedy opět skvělé načtení audioknihy celkový dojem jen vylepšuje.
Ze začátku mě kniha hodně bavila, styl psaní - každý autor za jednu postavu, střídající se kapitoly z Joannina a Erikova pohledu - mi přišel naprosto supr, příběh jako takový už bohužel nikoliv.
Paní Marsons opět nezklamala - další super díl série! Dost jsem se obávala, že mi tento díl nebude sedět, jelikož zde byla avizovaná Alex a díly, ve kterých se vyskytovala, mi přišly vždy slabší. Zde to tak ale kupodivu nebylo.
Stále čekám na sestup v kvalitě a stále naštěstí nepřichází. Děkuji :)
Za mě je druhý díl obrovským zklamáním. Od začátku do konce jsem se ke čtení musela nutit. Kniha je totiž v podstatě o ničem. Další díl už oželím.
Opravdu krásný námět a témata k zamyšlení. Film od dětství miluji, ale že je podle knižní předlohy jsem si dohledala až nyní. Překvapilo mě, jak věrný knížce je a myslím, že autor mohl být filmovým zpracováním spokojený. Škoda, že pokračování už tak zdařilé nebylo, protože i zbytek knihy by za to opravdu stál.
Kdy se nám z detektivky stala růžová knihovna?! První půlka knihy prakticky jen o vztazích, druhá půlka se sice už vrátila i k "detektivní práci", ale tentokrát byla hlavní zápletka tak jednoduše odhadnutelná... no asi proto, že jí nebylo věnováno moc času. Za mě tedy veliké zklamání.
(Audio zpracování pořád skvělé.)
Musím přiznat, že si knížku z dětství vůbec nepamatuji, ale pro malé děti je to pěkné čtení.
Musím říct, že Poznanski píše opravdu hodně poutavě a i tento díl mě velmi bavil. Co mě naopak čím dál tím víc v jejích knížkách ruší, je absolutně zbytečná a kýčová "romantická linie".
Nějak mi to přišlo spíš smutné (a trapné) než vtipné.. Očekávala jsem něco ve stylu krátkých vtipných příspěvků, které jsem občas někde zaznamenala po internetu, ale nejspíš jsem si spletla autora. Dočteno kvůli ČV.
Po výborném druhém díle mi Šachové figurky už přišly trochu navíc. Děj mi přišel přizohýbaný, aby pasoval na informace z předchozích vyprávění. Autor je dobrý vypravěč, ale tento díl už mě tak jako předchozí dva bohužel nebavil.
Řekla bych, že druhý díl je o něco málo lepší než ten první. Velké plus za linku psanou z pohledu dědečka trpícího demencí.
Knížku jsem dostala kdysi jako dítě, ale po pár stránkách jsem ji odložila a na dlouhou dobu na ni zapomněla. Posledních pár let vnímám, jak je stále oblíbená v mém dospělém okolí - znám i několik lidí, co mají po těle různé z ilustrací.. Tak jsem si říkala, že bych si měla “doplnit vzdělání”.
Myšlenku chápu a přijde mi pěkná, milá.. nicméně forma se mi prostě vůbec nelíbí. Zajímavé, že je kniha tak populární..