INCOGNITOREADER komentáře u knih
I desátý díl jsem poslouchal jako audio knihu. Načtení je opět skvělé jako u všech předešlých. Téma, které se zde řeší je opravdu těžko uvěřitelné. A to bude asi ten problém. Série Sigma je o mixu mezi něčím co je reálné. Buď něco vědeckého. Případně historické události. A autor k tomu vždy přidá něco navíc. Zde mi přišlo, že to navíc tvoří velkou většinu příběhu a tak tam není takové to "co kdyby náhodou". Pořád je to hodně napínavé. Jen je to spíš už v žánru sci-fi.
Bohužel se od minulého dílu moc nezměnilo. Lottie je stále docela nesympatická postava a vyšetřování se táhne. Případ jako takový by mohl být zajímavý. I když téma již mnohokrát zpracované. Každopádně autorka nepíše tak , aby mě to chytilo a nepustilo. Je to za mě takové nemastné neslané. Myslím, že další díly už vynechám.
Opět posloucháno jako audiokniha. Opět skvěle načtena. Jediná výtka by byla k tomu, že je to ta Dubaj, ne ten Dubaj. Ale to je maličkost. Jinak děj letí jak splašený. Napětí by se dalo krájet. A zápletka je skvělá. Všechno co od série očekáváte tady dostanete a ještě něco navíc. Nové postavy jsou skvělé. Pasáže vyprávěné z pohledu psa jsou skvělé osvěžení. A to, že se autor konečně po takovém přešlapávání před branami Bratrstva rozhodl jít do útoku přímo na ně je super.
Pokud vás zajímá true crime tématika, tak věřím, že alespoň některé z osazenstva knihy budete znát. Ale určitě najdete i někoho koho neznáte. Na druhou stranu pokud je toto téma pro vás nové tak zde najdete takový souhrn toho kam se můžete potom vydat dál a co třeba budete chtít prozkoumat více do detailů. Jako takový souhrn je tato kniha určitě přínosná. Pokud vás true crime zajímá tak rozhodně doporučuji.
Druhý díl má vše co díl první a ještě něco navíc. Poslech mě bavil zase o něco víc. A zápletka byla o něco víc zajímavá. Prý se chystá třetí díl! Tak sem s ním!
V tomto případě se vydáváme po stopách předků původních obyvatel severní Ameriky. Ze začátku to bylo opravdu napínavé, ale příběh se tak nějak rozmělní a nedokázal mě držet po celou dobu v napětí ani tak, abych knížku dokončil před dovolenou a nevadilo mi na dva týdny knihu odložit. To by se u opravdu napínavé knihy nestalo.
Za mě nic moc. Nudné. Takové nijaké. Nedokázal jsem to dočíst.
Naprosto stejně parádní jako první díl. Audiokniha je načtená opět skvěle. Takže doporučení. Snad bude načtený i třetí díl. Já si počkám!
Dějově začínáme hned po skončení filmové epizody III. Darth Vader tu není ještě tak úplně totální badass, ale má k tomu slušně nakročeno a my sledujeme jeho cestu
Na 10. díl jsem čekal hodně netrpělivě. Po naprosto nabušené devítce, je desítka taková.... No jak to říct. Sudá čísla jsou slabší a to platí i zde.
Za mě asi zatím nejslabší kniha. Navíc se mi nelíbí změna stylu kresby v Citadele hrůzy.
Laťka byla z prvního dílu nasazená pořádně vysoko a tak jsem měl trochu obavy jak se st tím autoři popasují. Všechny obavy byly naprosto zbytečný! Jedná se o strhující, rychle plynoucí severskou krimi. Všechny postavy z minulého dílu se tu vrací a líbilo se mi, že se důležité vztahové posuny neřeší jakoby bez čtenáře mezi díly , ale postavy si je hezky musí vyřešit v rámci děje a projít tak vývojem. Toto způsobí, že si k postavám vytvoříte ještě hlubší vztah než v prvním díle. Líbí se mi, že zde není jeden nebo dva hlavní hrdinové, ale jedná se o skupinu, kde každý svým unikatnim způsobem přispěje i vyřešení zločinu. A o jaký zločin jde? Neřeknu. Běžte si teď hned knihu přečíst!
(SPOILER) I tento díl si naštěstí drží nastavenou laťku a i když se točí okolo podobného tématů jako Černý řád tak mě bavil o dost více. Hlavně tedy v dnešní době když ještě připočteme, že autor vymyslel zápletku kdy Rusové "kují pikle a dělají ošklivé věci v Černobylu". Závěr knihy se mi moc líbil a celkový dojem z knihy u mě dost zvedl. Poslouchal jsem jako audioknihu. Škoda, že nebyla jako ty předchozí načtena pane Švarcem. Ale i tak jsem si poslech užil.
Objektivně tady musím přiznat, že se prozatím jedná o nejslabší díl. Velice zajímavý příběh o útěku z domoviny kvůli invazi se zde prakticky dál nerozvinuje. Spíše mi to připadalo jako taková trošku delší příprava pro něco většího co přijde. Válečná mezihra byla zajímavá.
První část Vader sestřelen je totálně super akční nářez, který opět v kombinaci s poslechem soundtracku dokonale bavil.
Druhá část Věznice povstalců i s předehrou je trošku slabší a mrzelo mě, že Luke a Han tam jsou jen tak jakoby do počtu.
Moje druhé setkání s autorem. Musím uznat, že příběh je docela originální. Máme zde pohled na smrt - naprosto jinou než jakou si ji většina z nás představí.
Líbí se mi humor, ironie a příběh. Kresba je krásná, ale musím říčt, že ne dokonalá a tady musím zmínit moje první setkání s autorem - Harleen. Tady je kresba naprosto dokonalá. Zde jsem měl někdy "problém" hned poznat, která postava je zrovna v detailu. Může za to hlavně fakt, že po "setkání s kosou" mají všichni bílé vlasy.
Ale jinak je příběh super, finále patřičně monumentální. Škoda, že další díl asi nebude.
Takové nijaké. Anotace slibovala mnoho, ale kniha slibům nedokáže dostát. Vyprávění je takové strohé opravdu až nudné a je vám vlastně jedno co se komu v knize stane, protože o nějaké hloubce postav se zde bohužel nedá mluvit.
Nakonec to vyzní jako spíše takový román pro ženy s rádoby špionážní přímesí a konec zde bohužel vyjde tak nějak na prázdno.
Vyprávění matky, která měla krásnou dceru. Dcera ji o otce měla ráda. Našla si přes internet muslimského přítele a to byl bod zlomu. Do té doby bezproblémová dívka se začne měnit. Bohužel rodiče si změn nevšimnou včas. Co je, ale podle mě mnohem závažnější je pochybení policie a dalších francouzských úřadů. Cekově přístup policie k situaci mě opravdu vytáčel.
Opravdu by mě zajímalo jak příběh pokračuje dnes po pádu chalífátu.
Ze všech dílů je tento pro mě nejslabší. To co dělalo sérii zábavnou - šílené nápady , tak tady hodně na té šílosti se úbralo. Také se změnil styl kresby a pro mě ne úplně k lepšímu.