IrenaLuzarová komentáře u knih
Prima. Četla jsem o vánočních svátcích, půjčeno od kamarádky, která si knížku zakoupila na besedě se zpovídaným. Hodnotím upřímnost, jednoduchost a názornost při vysvětlení svých názorů a zkušeností a vyváženost humoru s hlubšími zamyšleními. Přínosem jsou postřehy z vlastního života kněze i pohled na Čechy očima Poláka. Rozhodně stojí za přečtení.
Báječně jsem se pobavila. Velmi vtipný způsob zápisu, kdy nejdůležitější upřímné myšlenky odhalíme až jako odkaz za hvězdičkou, popis 90% náplně práce právníků a pojišťováků (jako kopírování smluv a zbavení se veškeré odpovědnosti ve smluvních podmínkách, napsaných tou nejdrobnější velikostí písma) je famózní. Chtěla bych mít tak báječného rodinného přítele jako je Doug a sympatického mladšího brášku Malcolma, kterému možná zkusím napsat na mail nasrat@hotmail.com (umíte někdo poradit, jak se anglicky píše nasrat?). Příjemné je i zjištění, že také rozhodnutí se k rozvodu, může být někdy opravdu happy end.* Rozhodně začnu číst smluvní podmínky.
Autorku jsem vyhledala na základě jejího rozhovoru v Českém rozhlase s p. Rosákem. Její prvotina Dobře mi tak má určitě slušně našlápnuto a stojí za přečtení. Cynický stárnoucí Boris je docela reálný typ některých samolibých mužů, kteří si neví rady se svým životem, přiřazení jeho typu umělci - malíři je trefné, originální přirovnání, kterými zlehčuje své životní omyly a nejistoty, mne bavily.