Iv8 komentáře u knih
Mně se kniha líbila, je psaná jiným stylem a jiným slovníkem, než ostatní detektivky, což je dáno prostředím teenagerů, kam jsou děj a zápletka situovány. Konec je opravdu překvapením.
Aktuální komentář k dění v naší společnosti s obrovským množstvím citací a odkazů je velice jasně a čtivě napsaný. Pomáhá uspořádat si vlastní myšlenky a uvědomit si vzájemné vazby a souvislosti, které asi většině z nás v běžných dnech unikají...bohužel, jak už psali jiní čtenáři, ti, kteří by si ji přečíst měli, ji ani neotevřou.
Koupila jsem si ji a jsem ráda, že ji mám.
Po přečtení prvního případu bylo jasné, že to bude opět "poučná" spíš beletrie s detektivní vsuvkou....a ne příběh drásající nervy před spaním. Naprosto mi to v současném rozpoložení vyhovovalo a krásně mě kniha po večerech bavila a nemusela jsem toho moc řešit a jen jsem sledovala děj. Když se připravíš na to, že to je detektivka "nedetektivka", bude se ti také lìbit.
Prostě opět výborná kniha, která stojí za přečtení. Tentokrát se dozvíme spoustu zajímavého a doposud skrytého o hlavním hrdinovi - bývalém policistovi Finu Macleodovi. Skvělé završení celé trilogie.
Zápletka netradiční a konec překvapující. Při poslouchání před usnutím ani nevadilo, že to nebylo až takové psycho.
Autora jsem tímto dílem objevila a byla jsem příjemně prekvapená ale zárověň i trochu vyburcovaná nevšedním námětem. Kniha se mi líbila a budu hledat další.
Na knihu jsem narazila v přehledech, co četli novináři DeníkuN. Dneska jsem začala číst a zítra ji asi dočtu. Jedná se o rozbor velice aktuálního tématu o využívání a zneužívání informací.
Doporučuji i vám začít co nejdříve se čtením.
Všechno je jinak, než se zdálo být na začátku a přitom to bylo jakoby jasné...čtivá česká severská detektivka.
Jo! Konečně (audio)kniha, která se krásně poslouchá (slovenština tady sedí líp než čeština). Moc mě bavila a budu se shánět po dalších "dánovkách".
K přečtení knihy mě inspiroval film "Já, Vincent"...těžké životní osudy za života neuznaného malíře jsou popsány zajímavě a nenudí. No a teď mám chuť se znovu podívat na film :)
I tato kniha působí na čtenáře především rozplétáním psychologických stránek jednotlivých postav a hledání vraha probíhá v jejich návaznosti víceméně na pozadí odhalovaných událostí a charakterů.
Audiokniha se poslouchá moc pěkně.
Dlouho, dlouho jsem nečetla tak hlubokou a myšlenkové bohatou knížku. Moc díky za její napsání, určitě se k ní budu vracet. Vřele všem doporučuji.
Psychologie postav se v příběhu postupně odhaluje, až se mi zdálo, že nikdo není úplně normální (kdo ale je,že?). Zápletka je zajímavá a souběh dvou osudů žen vedle sebe dává ději rychlý spád. Vrah mě nepřekvapil:).
Výborně zpracovaná audiokniha.
Nějak mě příběh nenadchl. Obyčejný, bez extra zápletky, zbytečně dlouhý, opakující se pasáže...taková nenápaditá detektivka nedetektivka...příští díl asi vynechám.
Gradující příběh a skvělé audio od Jana Šťastného, který si s textem opravdu pohrává.
Čím více lidí si knihu přečte, tím lépe. Moje nejčastější úvaha během čtení je: "To snad není možný". Ale bouhžel, je. Nejsem se čtením ještě u konce, tak mi ta níže avizovaná naděje zatím chybí...
Nějak mi neseděl závěr, protože se tomu nedalo věřit a ještě se tím celý příběh spíš "rozladil". Škoda.