Iva095 Iva095 komentáře u knih

Štvanice Štvanice Lucy Foley

Od autorky jsem četla Seznam hostů a i přesto, že byla kniha příšerná tak jsem byla schopná ji dočíst narozdíl od ní tato kniha se nedá číst vůbec. Příběh je o ničem a čtení této knihy je ztráta času. Vždy se snažím dostat až na úplný konec, ale tady to prostě nešlo.

27.07.2023 1 z 5

Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Krátká jednohubka, která vám vyčaruje úsměv na tváři. Tento komiks byl tak strašně moc roztomilý. Bena i Liama jsem si hned zamilovala a ne jenom je samozřejmě i čuníka Watsnona, ale i ostatní postavy byli fajn.
Pokud si chcete přečíst něco, krátkého, milého a neuvěřitelně moc roztomilého tak Recept na lásku je ta nejlepší volba.

25.07.2023 5 z 5

Noc pro chrliče Noc pro chrliče Filip Kalčák

Tato kniha je prý pro ty co mají rádi svět Zaklínače což já jsem a asi i proto jsme si knihu pořídila. Bohužel mě příběh nebavil. Celkem dlouho mi trvalo než jsem vůbec pochopila o co v knize jde. Co se týče hlavních hrdinů tak s naprostou jistotou můžu říct, že mi přišli tak moc nezajímaví, že mi bylo úplně jedno co se snimi stane. Ale s čím jsem měla největší problém byli jména, protože Kouzliván a Velihra mi nezní jako jména z YA fantasy, ale spíše jako jména z nějaké staré české pohádky. Co musím ocenit je krásná obálka a čtivost knihy, ale to je bohužel vše. Za mě tato kniha spíš ne než ano.

24.07.2023 2 z 5

Království hříchu Království hříchu Meghan March

Za mě tento díl na to že byl zavěrečný tak byl nejslabší, ale i tak hodnotím 5*, protože ani od jednoho dílu z této série jsem nečekala nic extra, jediné co jsem chtěla je něco nenáročného a odpočinkového a to jsem přesně dostala.

17.07.2023 5 z 5

Vzdorující královna Vzdorující královna Meghan March

O něco lepší než první díl a ten konec mě utvrdil v tom že díl číslo tři musím přečíst co nejdříve. Skvělá nenáročná kniha.

14.07.2023 5 z 5

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Krátká, super jednohubka, kterou jsem měla přečtenou během pár hodin. Těším se na pokračování.

13.07.2023 5 z 5

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Zajímavá, originální fantasy jednohubka, která má moc pěknou obalku i ořízku. Příběh se krásně četl a vůbec mi nevadilo, že tam nebyla žádná romantika. Viv, Tandri, Knoflík i Cal byli skvělí. Tato kniha patří mezi ty co jsem vůběc číst neměla v plánu, ale nakonec jsem ráda, že jsem si jí pořídila. Rozhodně jsem zvědavá na pokračování.

Blízko taumické linie
skalverský kámen ohněm plá,
kruh štěstí tobě daruje
a naplní se touha tvá.
_______________________________
...ten krok, který jsem učinil,
mě stál o mnoho více sil.
Ač zvolil jsem si jinou z cest
já dál své břímě musím nést...

02.07.2023 5 z 5

Bez lásky Bez lásky Alice Oseman

Od autorky zbožňuji sérii Srdcerváči. Mám moc ráda knihy s duhovou tématikou, ale na téma asexualita a aromantika jsem ještě nic nečetla, takže mě kniha hodně lákala. Příběh byl zajímaví a hodně čtivý. Hlavní hrdinka i vedlejší postavy byli fajn. Jen bych knihu trochu zkrátila, první polovina mě bavila pak jsem se místy nudila. Kniha za přečtení rozhodně stojí.

02.07.2023 4 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Ze začátku to vypadalo, že mě kniha bude nudit a že budu mít problém jí vůbec dočíst, ale to bylo opravdu jen ze začátku, pak jsem se do příběhu ponořila a začala jsme si čtení úžívat.

21.06.2023 5 z 5

Cesta Argosanů Cesta Argosanů Sebastien de Castell

Nejsem fanoušek prequelů, ale protože Divotvůrce je jedna z mých nejoblíbenějších fantasy sérií tak jsem doufala, že příběh Ferius Parfax bude stát za to. Bohužel tato knížka mě moc nebavila a místy mě i nudila.

19.06.2023 3 z 5

Černý korál Černý korál Andrew Mayne

Ten to díl mě bavil stejně jako ten předchozí. Hlavní hrdinka Sloan je prostě skvělá. Jsem zvědavá na pokračování.

17.06.2023 4 z 5

Bez dechu Bez dechu Sophie Jordan

Krátká romanická novela o nejlepší kamarádce Jacindi drakii Azurce. Dost podobné jako první díl, láska mezi drakií a člověkem.

16.06.2023 3 z 5

Návrat Návrat Sophie Jordan

Pěkné zakončení celé série.

15.06.2023 5 z 5

Útěk Útěk Sophie Jordan

Stejně jako první díl byl i ten to pěkná fantasy jednohubka.

14.06.2023 5 z 5

Drakie Drakie Sophie Jordan

Nenáročná, pěkná kniha, kterou jsem měla během chvilky přečtenou. Jsem zvědavá na druhý díl.

13.06.2023 5 z 5

Hra temné čarodějky – Bitva začíná Hra temné čarodějky – Bitva začíná Natalija Matolinec

Příběh se odehrává na Ukrajině ve Lvově, ale několikrát je v knize zmíněná i Praha.
Celý příběh je psaný z pohledu hlavní hrdinky temné čarodějky Varty, které se do života připlete záhadný Čech Zlatan.
Kniha je originální, zajímavá i čtivá, ale já bych jí hodnotila jako průměr nebyla špatná, ale nebyla jsem z ní ani nějak moc nadšená.

"Uškrtím tě."
"Jestli se ti tím uleví."
"Zabiju tě."
"Jasně, už si to chtěla udělat pětkrát."

12.06.2023 3 z 5

Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Pěkný, čtivý a napínaví příběh. Jen bych knihu neoznačila jako thriller, ale spíš jako krimi.

31.05.2023 4 z 5

Kopírák Kopírák Sam Holland

Trošku mě zaráží to nízké hodnocení. Nejsem si jistá jestli bych o této knize měla říkat že byla pěkná, protože to rozhodně nebyla, některé části byli hodně odporné a nechutné. Ale sám o sobě příběh byl fajn. Oceňuji množství postav, kterých tam bylo tak akorád a krátké kapitoly. Kdo je vrah jsem začala tušit tak přibližně v půlce a na konci jsem si to akorád potvrdila. Jediné v co doufám, že kniha bude mít pokračování, protože konec nebyl ani náhodu zakončený. S čím nesouhlasím je že je to nejděsivější kniha roku. Jako odporná místy byla to jo, ale rozhodně ne nejděsivější.

28.05.2023 5 z 5

Vrah andělů Vrah andělů Andrew Mayne

Andrew Mayne to prostě umí. Do knihy jsem se za četla hned. Čtivý, zajímaví příběh. Originální hlavní hrdinka, skvělá zapletka. Nemám co vytknout. Jsem zvědavá na druhý díl.

26.05.2023 5 z 5

Touha Touha Tracy Wolff

Love story mezi obyčejnou holkou a upírem. Trošku jiná verze Stmívání. Neočekávejte nic extra. Kniha je hodně čtiná. Oceňuji krátké kapitoly a to jak děj odsýpal. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat a doufám, že druhý díl bude co nejdřívě.

24.05.2023 4 z 5