Ivadus komentáře u knih
Velmi vtipně napsaná kniha, opravdu mi zvedla náladu.
Emila Zátopka moc obdivuji pro to, co dokázal, ovšem kniha je psána tak, jak se v padesátých letech žádalo - je to oslava komunismu... Trochu zklamání, ale Emil Zátopek bude i nadále mým oblíbencem.
Kniha mě opravdu vzala za srdce. Je to vůbec možné, co někteří lidé dokážou provádět dětem? Kniha je velice čtivě napsaná, nemohla jsem se odtrhnout jako od nějaké napínavé detektivky. Autorka má můj obdiv pro to, jak pomáhá lidem. Kéž by bylo více takových.
Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na trochu strohý styl, ale pak mě opravdu skvělá O'Haraová dostala. Příjemně napínavé odpočinkové čtení. A navíc zločin s přehledem vyřeší ženská, což mi bylo velmi sympatické.
Jelikož jsem předchozí autorův román ještě nečetla, nemám srovnání. Čas od času mám chuť si přečíst něco napínavého, od čeho se nemůžu odtrhnout, odpočinu si tak od toho každodenního blázince. A tohle se mi u této knihy podařilo.
Přesně tak. Člověk má chuť okamžitě hodit boty do popelnice a rozběhnout se naboso nedotčenou drsnou krajinou, potkávat cestou úžasné spoluběžce, a hlavně se už nikdy nevrátit do té naší šílené civilizace... To je sen! Je to krásně napsané, přečetla jsem to jedním dechem. Můžu jen doporučit.