IvcaK98 komentáře u knih
Už je pár let, co jsem knížku četla a dneska by mě asi nebavila. Pamatuji si ale, že mě Cathy Cassidy a její dílo (zejména tenhle příběh) oslovily mnohem víc, než jiní autoři knih pro mládež, právě proto, že se nevyhýbá závažným tématům, jako například šikana ve Vzkazu v láhvi. Když mě knížka baví a ještě k tomu mě donutí se zamyslet, je to přesně to, co hledám :)
Netuším, proč má kniha jenom 71%. Ne že by o byl nějaký literární skvost, ale jako menší jsem tyhle krásné a dojemné příběhy hltala pořád dokola :) Dneska už se ke knížce nevracím jenom proto, že už ji znám téměř nazpaměť :) Nebo snad lidé nedokážou ocenit, že zvířata mají také duši a že nás, pány tvorstva, v lecčems převyšují?
Kopie Harryho Pottera, ovšem bavila jsem se u toho a to je hlavní :) Na jednu stranu, má to své výhody, když se mi nějaká knížka líbí a můžu se těšit na další podobné kousky.
Díky novému prostředí než v předchozím dvou dílech je závěrečná část trilogie úplně o něčem jiném. Některé věci jsem tušila od začátku, stejně mě ale kniha až do poslední stránky nepřestala překvapovat (i když zrovna těch posledních pár stránek bych se opravdu divila, kdyby neskončilo takhle ;-)). Pro mě nejlepší díl série, prozkoumávání nové planety mě zaujalo víc, než napodobenina života uvnitř plechovky Universum. Doufám, že autorka přijde co nejdřív s něčím novým :)
Rozvaliny Gorlanu se mi dostaly do ruky náhodou a já jsem za to opravdu vděčná. V momentě, kdy jsem se začetla do Willova dobrodružství, se mi Hraničářův učeň stal úplnou mánií a já celých 9 dílů přelouskala za pár týdnů. Teď už se pravděpodobně ke knížce vracet nebudu, ale pro příslušnou věkovou kategorii je HU perfektní.
Na rozdíl od Vampýrské akademie mě tahle série moc nechytla a do dalších dílů se pouštět pravděpodobně nebudu. Asi se neshodnu s většinou čtenářek ( čtenářu...? ) Richelle Mead, ale oproti Vampýrské akademii se mi její další série zdají jako slabý odvar :-( Chybí mi složitější zápletky a sympatičtější hlavní postavy. Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale za úžasného Setha přidám ;)