Ivetaa komentáře u knih
Poklidný každodenní život v knihkupectví - a takhle působí celá kniha.
Milé zábavné povídání - jak už je uvedeno v anotaci knihy.
O hledání sama sebe. Příjemné čtení, ale něco tomu chybělo - málo děje, málo postav? Po přečtení pokračování snad na to přijdu?
Druhý díl se četl také dobře, ale těch chyb a překlepů je tu nějak hodně na můj vkus - vlastně v obou knihách. Škoda, celkový dojem to trošku kazí. Např. odpočet času: " FREE, two, one" - to jako vážně?
Tohle je skvost, který se mi dostal náhodně do rukou.
"Jsme pořád ve válce, dokud svět nebude beze zbytku komunistický. Teprve až se rudá vlajka stane vlajkou světa, bude na světě klid. Do té doby bojujeme proti všemu a všem."
No, nepřipomíná vám to něco? To je jako noční můra, jak se vše historicky opakuje a konec (klid) v nedohlednu.
Svižně napsaná detektivka, která mě nečekaným rozuzlením udržela v napětí až do konce.
Chtěla jsem oddechové čtení a dostalo se mi ho. Vtipné pasáže a sympatické postavy mě rozesmávaly nad očekávání docela často a těším se na pokračování.
Čtivý román, přesto tomu něco chybělo. Možná za mě těžko uvěřitelný příběh?
Není co napsat - anotace knihy podává vše, co bych napsala - skvělé čtení.
Zajímavý a čtivý román nejen o odboji ve Francii - něco podle skutečnosti a skutečných postav, něco fikce.
Asi půjdu proti proudu, ale mě kniha ani po přečtení cca 50 stran vůbec nebavila. Hodně "složitých" postav a na mě až moc překombinovaný děj v malém - možná pro někoho - půvabném městečku. Oddychové čtení to rozhodně není. Nehodnotím hvězdičkami, nedočteno - na to je můj čas drahý a čeká moře dalších knížek.
Přečteny všechny tři díly a tento poslední se mi líbil nejvíc. Nucené stěhování rodin do neznámých končin bylo pro mě nejemotivnější. Co jeden malý ošklivý člověk rozpoutal po celém světě, mělo tragické následky pro všechny - bez rozdílu, zda přítel nebo nepřítel, zda civilista, nebo voják. Bohužel situace se dnes opakuje a jsme nepoučitelní.
Příběh tří sourozenců na pozadí světových událostí, nenaplněné lásce, ale i naději.
Oceňuji odvahu změnit život - sice až tváří v tvář vážné nemoci.
Opět časové prolínání dvou dějů. Sice hodnotím nejvyšším počtem, ale žádná z postav mi "nepřirostla" k srdci. Co mě zaujalo a bavilo - popis situace kolem vinařů, kdy pro oblast Champagne byl jmenován do funkce např. "německý vinařský inspektor" - zkráceně "weinführer". Tito samozvaní inspektoři znepříjemňovali život, kde se dalo a ždímali oblast ve prospěch Říše.
Na novou knihu jsem se těšila, ale je pro mě zklamáním. Od autorky mám přečteno dost knih o kterých můžu říct, že byly mnohem lepší. Hlavní hrdinka je po rozvodu těžce zakomplexovaná, a to tak, že není schopná říct pěknému chlapovi pomalu ani dobrý den... Poté je hlavní koordinátorkou při řízení života ve městečku zasaženému solární bouří a zázračně se zapojuje aktivně do všeho, co spisovatelka vymyslela. A nedomyslela.
Od autorky je to má čtvrtá knížka a opět krásné a pohodové čtení. Je zde dost postav - střídají se tu dvě časové linky - přesto děj situovaný k oceánu je přesně můj šálek kávy.
Dva příběhy - na mě působily povrchně, nešly do hloubky. Na druhou stranu jsou velmi čtivé.