Ivetaa Ivetaa komentáře u knih

Knihkupectví pana Livingstona Knihkupectví pana Livingstona Mónica Gutiérrez Artero

Poklidný každodenní život v knihkupectví - a takhle působí celá kniha.

20.11.2024 4 z 5

Zvěrolékař na cestách Zvěrolékař na cestách Jonathan Cranston

Milé zábavné povídání - jak už je uvedeno v anotaci knihy.

13.11.2024 5 z 5

Horké vafle a ledové koupele Horké vafle a ledové koupele Karin Härjegárd

O hledání sama sebe. Příjemné čtení, ale něco tomu chybělo - málo děje, málo postav? Po přečtení pokračování snad na to přijdu?

13.11.2024 3 z 5

Nová naděje Nová naděje Margit Steinborn

Druhý díl se četl také dobře, ale těch chyb a překlepů je tu nějak hodně na můj vkus - vlastně v obou knihách. Škoda, celkový dojem to trošku kazí. Např. odpočet času: " FREE, two, one" - to jako vážně?

27.10.2024 5 z 5

Lékař od Stalingradu Lékař od Stalingradu Heinz Günter Konsalik

Tohle je skvost, který se mi dostal náhodně do rukou.
"Jsme pořád ve válce, dokud svět nebude beze zbytku komunistický. Teprve až se rudá vlajka stane vlajkou světa, bude na světě klid. Do té doby bojujeme proti všemu a všem."
No, nepřipomíná vám to něco? To je jako noční můra, jak se vše historicky opakuje a konec (klid) v nedohlednu.

18.10.2024 5 z 5

Uprostřed noci Uprostřed noci Mikel Santiago

Svižně napsaná detektivka, která mě nečekaným rozuzlením udržela v napětí až do konce.

24.09.2024 5 z 5

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška Kathleen A. Tucker

Chtěla jsem oddechové čtení a dostalo se mi ho. Vtipné pasáže a sympatické postavy mě rozesmávaly nad očekávání docela často a těším se na pokračování.

23.09.2024 5 z 5

Tajnůstkáři Tajnůstkáři Sandra Brown

Skvělá kniha, závěr fakt nečekaný.

15.09.2024 5 z 5

Poslední restaurace v Paříži Poslední restaurace v Paříži Lily Graham

Čtivý román, přesto tomu něco chybělo. Možná za mě těžko uvěřitelný příběh?

09.09.2024 3 z 5

Pařížská knihovna Pařížská knihovna Janet Skeslien Charles

Není co napsat - anotace knihy podává vše, co bych napsala - skvělé čtení.

09.09.2024 5 z 5

Osvobození Osvobození Imogen Kealey

Zajímavý a čtivý román nejen o odboji ve Francii - něco podle skutečnosti a skutečných postav, něco fikce.

17.08.2024 4 z 5

Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Asi půjdu proti proudu, ale mě kniha ani po přečtení cca 50 stran vůbec nebavila. Hodně "složitých" postav a na mě až moc překombinovaný děj v malém - možná pro někoho - půvabném městečku. Oddychové čtení to rozhodně není. Nehodnotím hvězdičkami, nedočteno - na to je můj čas drahý a čeká moře dalších knížek.

31.07.2024

Bouře nad statkem Falkensee Bouře nad statkem Falkensee Luisa von Kamecke

Přečteny všechny tři díly a tento poslední se mi líbil nejvíc. Nucené stěhování rodin do neznámých končin bylo pro mě nejemotivnější. Co jeden malý ošklivý člověk rozpoutal po celém světě, mělo tragické následky pro všechny - bez rozdílu, zda přítel nebo nepřítel, zda civilista, nebo voják. Bohužel situace se dnes opakuje a jsme nepoučitelní.

30.07.2024 5 z 5

Ženy ze statku Falkensee Ženy ze statku Falkensee Luisa von Kamecke

Příběh tří sourozenců na pozadí světových událostí, nenaplněné lásce, ale i naději.

26.07.2024 5 z 5

Chlupatý dáreček Chlupatý dáreček Petra Schier

Psí pohlazení na duši.

23.07.2024 5 z 5

Šaty z duhy Šaty z duhy Jarmila Pospíšilová

Oceňuji odvahu změnit život - sice až tváří v tvář vážné nemoci.

30.05.2024 5 z 5

Vinařova žena Vinařova žena Kristin Harmel

Opět časové prolínání dvou dějů. Sice hodnotím nejvyšším počtem, ale žádná z postav mi "nepřirostla" k srdci. Co mě zaujalo a bavilo - popis situace kolem vinařů, kdy pro oblast Champagne byl jmenován do funkce např. "německý vinařský inspektor" - zkráceně "weinführer". Tito samozvaní inspektoři znepříjemňovali život, kde se dalo a ždímali oblast ve prospěch Říše.

20.05.2024 5 z 5

Po západu slunce Po západu slunce Linda Howard (p)

Na novou knihu jsem se těšila, ale je pro mě zklamáním. Od autorky mám přečteno dost knih o kterých můžu říct, že byly mnohem lepší. Hlavní hrdinka je po rozvodu těžce zakomplexovaná, a to tak, že není schopná říct pěknému chlapovi pomalu ani dobrý den... Poté je hlavní koordinátorkou při řízení života ve městečku zasaženému solární bouří a zázračně se zapojuje aktivně do všeho, co spisovatelka vymyslela. A nedomyslela.

17.04.2024 2 z 5

Světlo nad oceánem Světlo nad oceánem Mary Ellen Taylor

Od autorky je to má čtvrtá knížka a opět krásné a pohodové čtení. Je zde dost postav - střídají se tu dvě časové linky - přesto děj situovaný k oceánu je přesně můj šálek kávy.

16.04.2024 5 z 5

Příběh mateřídoušky Příběh mateřídoušky Miriam Blahová

Dva příběhy - na mě působily povrchně, nešly do hloubky. Na druhou stranu jsou velmi čtivé.

09.04.2024 4 z 5