Ivetaa komentáře u knih
Očekávala jsem víc od "známé" autorky - nicméně - nenadchla ani neurazila a už vůbec nebyla detektivka "vzrušující". Hodně přehnané hodnocení.
Knihu jsem přečetla "jedním dechem". Děj napínavý, ale konec byl pro mě zklamáním. Jako kdyby už autor sám byl znuděný zbytečným natahováním tématu a rychle ho ukončil.
Skvělé oddechové počteníčko - trochu detektivní, trochu romantické a trochu psychologie - od všeho kousek a výsledek super. Hlavní postava podnikatelky se mi líbila - příjemná, chápavá a citlivá nejen k "vlastní" rodině. S porozuměním řeší běžné každodenní problémy spojené s vedením malého hotýlku, ale musí se také konečně vyrovnat s tragédií v rodině, ke které došlo před třemi roky. S tím vším jí pomáhá Max, který zde najde víc, než původně čekal... Víc neprozradím a doporučuji přečíst!
Na knihu jsem "narazila" náhodně a od začátku mě zaujala kouzelnými kresbami, které doplňují ještě kouzelnější texty z putování na kole Evropou. Škoda, že nebylo vydáno více takových knížek, co umí pohladit na duši...
Pro mě nuda - usínala jsem u ní a těšila se na konec. Nerada nechávám nedočtenou knihu a ráda se nechávám motivovat, ale zde podle rad by každý jen meditoval a meditoval a nikdo nepracoval a nejlépe aby šel hledat moudra někam do Indie (ovšem nejdřív musím být milionář! a dostat infarkt, aby se mi jako "rozsvítilo"?).
Mám ráda tuto autorku, opět nezklamala a líčení plavby po Nilu a návštěvy egyptských památek protknuté mysticismem mě přímo nadchla. Kdyby tu nebyly prokleté duše kněží, několik smrtelných uštknutí kobrou, utonutí - snad by to tak nebylo napínavé... Chvílemi jsem měla strach já sama, co bude následovat... Doporučuji přečíst.
Zajímavý námět adopce a pohled na ni v dospělosti. Po přečtení poslední stránky jsem litovala, že je konec knížky.
Na knihu jsem narazila náhodou a od první stránky hltala a hltala... Autor bez zbytečných příkras vystihl přesně drsnou dobu, kdy přežil jen nejsilnější jedinec.
Starší knihy od NR jsou docela zklamáním. Dějově chudé a konce předvídatelné.
Přečetla jsem celou sérii Mac Gregorových. Mám ráda ságy na pokračování. Celá série byla napsána svižně, sem tam vtipně a určitě jsem si u ní odpočinula. A o to přece jde.
Kniha byla pro mě zklamáním. Od autorky, která píše více jak 30 let, jsem čekala kvalitnější četbu. Přesto se těším na třetí závěrečný díl...
Příběh ze současnosti, nekomplikovaný děj - přesně podle mého gusta - ideál k relaxaci...
Už se těším na 2. díl - vyjde 02/15 pod názvem "Modré z nebe"
První kniha od autora a určitě není poslední. Tak jak vylíčil postavy i prostředí, to je až neskutečné, přesto reálné a věřím každému slovu.
Hodně povedená detektivka z konce dvacátých let dvacátého století. Sympatické postavy mě udrželi v napětí až do konce. Určitě stojí za přečtení.
Těch vzpomínek je tu ale opravdu hodně málo. Pár vlastních veršů, rodinných fotek a terezínských dobových fotek rozhodně za napsání této rádoby biografie nestálo. Jsou tu uváděna jen fakta, která si najdu kdekoliv jinde a lépe zpracovaná. Nezpochybňuji čím si celá rodina prošla, ale o jejich životě před válkou a po válce se nic nedozvíte. Snad ještě věta na závěr: "Německo - jedna z největších, nejcivilizovanějších, nejvzdělanějších a vědecky nejpokročilejších zemí na světě - se stalo nejbarbarštějším národem v dějinách."
Oddychové čtení na dovolenou. Moje první a poslední kniha od autorky. Trochu jednoduchá a hloupoučká Ruthie, která se snaží konečně ve svém životě něco dokázat - přes nákup téměř ruiny (kterou předem neviděla) - až po vztah k mužům, mi k srdci fakt nepřirostla. Přečtu hodně knih, ale s tak primitivním dějem a fakt primitivní hlavní postavou už jsem se dlouho nesetkala. V podstatě je to výsměch všem pěstitelům oliv. Přišla, viděla, nestarala se o olivovníky, a přesto sklidila. Jo, vlastně byla nadaná malířka a usmířila desítky let znepřátelenou rodinu.
Zvláštní příběh, zvláštní styl psaní - děj nic moc. Chaotický celý příběh a jediné co utkví, je zakomplexovaný mladý "učitel", který se stydí za to, že vůbec je. "Takový ubohý, všední, nanicovatý exemplář" - stejný jako e-kniha zapůjčená z knihovny přes Palmknihy - tedy oficiálně. Protože ten dodatek na konci knihy o stahování knih zdarma a ilegálně mě také nenadchl.