Ivetaa komentáře u knih
Příběh o ambicích mladého chirurga, který pochází z chudých poměrů a jeho cílem je dostat se mezi "vyvolené". Za jakou cenu? A splní se? Neprozradím. Čtivý román.
Skvěle napsaná kniha. Detektivní příběhy a zápletky odehrávající se v Čechách mě nadchly. Obdivuji nejen výtvarné umění a dostat se i do zákulisí, kam běžný návštěvník nemá přístup, byl pro mě zážitek. Vše skvěle popsáno do nejmenších detailů já oceňuji. Držím palce autorovi, aby napsal ještě spoustu takových knih.
Příběh z Austrálie mě jako obvykle hodně bavil. Barvitý popis prostředí a vykreslení dobové atmosféry a postav též. Druhý díl (Čekání na bouři), který navazuje po cca 30 letech už se tak dobře nečetl.
Do poloviny knihy jsem měla problém zapamatovat si jména šesti sourozenců. Všechna začínala na písmeno "j". Příběh je jinak velmi čtivý a těším se na pokračování.
Skvělá a dlouhá sága - tak, jak to má být a tak, jak to mám ráda. Příběh jsem "zhltla" za tři dny a určitě doporučuji.
Hezký příběh a vykreslení dobové atmosféry 50. let minulého století.
Ani chvilku jsem se nenudila a knihu přečetla za jedno odpoledne. Dějově neočekávejte nějaký zázrak, ale hlavní hrdinka Sarah se dobře "poprala" s nastalou životní situací.
Nemohla jsem se začíst. Zvláštní styl psaní. Občas pasáže pro mě těžko uvěřitelné a mírně "přitažené za vlasy". Ke konci jsem se už vyloženě nutila knihu dočíst, ale závěr dobrý.
Kniha mě osobně od první stránky nechytla. Nechytla mě vůbec na žádné stránce. Dvě hvězdičky dávám maximálně za popis prostředí.
Humorné a čtivé. Líbí se mi dobové vykreslení postav a prostředí. Jdu hned na druhý díl.
Je zajímavé, kolik komentářů - tolik názorů - a o to asi šlo. Jinak celá série stojí fakt za starou belu. Ovšem reklama dokáže opravdové divy. Klobouk dolů. Ale bože chraň nás před dalším pokračováním, které je na obzoru.
Kniha líčí bez příkras drsnou a přesto krásnou Austrálii z dob prvních osadníků. Hlavně život žen nebyl určitě žádná procházka růžovou zahradou. Doporučuji.
Příjemné čtení připomínající jiné romány a ságy ze života na různých panstvích, jak píše mnoho lidiček pode mnou. Těším se na druhý díl a rozuzlení jednotlivých životních osudů.
Zajímavý román, kde se prolíná několik dějových linek. Na závěr mohu říct, že o běžencích z okupované Francie (a nejen odtud) prchajících do neutrálního Portugalska a dál, jsem se dozvěděla dost nových informací, proto knihu doporučuji k přečtení - stojí za to.
V jakou tragédii může vyústit nevinná klukovina - hezké čtení.
Po přečtení všech 7 dílů jsem trochu zklamaná. Pokud nebude pokračování ságy, je mi líto, že osudy mnoha postav nebyly naplněny a zmizely doztracena.
Pohodové čtení a psí myšlenky a reakce na lidi vyjádřené v knize "nahlas" mě často rozesmávaly. Proto sahám rovnou i po volném pokračování - Kdo je tu šéf?
Přečteno na jeden "zátah" - nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Něco bylo pro mě těžko uvěřitelné, ale ta soudržnost a snaha pomoct za každou cenu, stála za to.
Krásné čtení a nepřestane mě udivovat ta skromnost žití. Prstýnek upletený ze slámy, srdíčko ze železa - to vše darované z lásky - mně vhání slzy do očí.