Iwíček komentáře u knih
Knížka se mi moc líbila. Myslím si, že věk autora vůbec není dílu na závadu. Ba naopak, vymyslel spoustu věcí, o kterých si myslím, že by je dospělý nevymyslel.
Velice zajímavé čtení :). Pokud chcete vychovat své dítě správně, tak si knihu určitě přečtěte.
Zajímavé, ale velice smutné čtení. Bylo to velice emotivní. Občas se mi u toho chtělo hodně plakat. Nechápu, jak někdo takový může vůbec žít.
Krásná malá knížečka, která mi opět pomohla při studiu. A ty obrázky, prostě boží.
Kniha mi nahnala při čtení strach a husinu. Nicméně i přesto se mi moc líbila.
adelaska, musím s Tebou souhlasit, také mě moc dojala a líbila se mi :)
Musím souhlasit, tato kniha mě také velice zaujala, i když její rozhlasovou podobu jsem zatím neslyšela :)
Tato kniha se mi velice líbila, i když měla konec smutný. Opět se jedná o jeden z artefaktů, které jsem dostala, tentokrát je dárkem od mojí maminky.
Nevím, co si o této knize mám myslet. Když jsem ji četla, tak mě spíše uvedla do deprese, než aby pomohla se této deprese zbavit. Měla jsem štěstí, že jsem neřešila žádné životní problémy, jinak by to bylo na blázinec.
Kniha ne nadarmo nese podtitul Příběh muže, který utrpěl popáleniny celého těla, ale rozhodl se žít. Ukrývá v sobě velmi poutavé vyprávění, jež zároveň čtenáře motivuje k tomu, aby se stal lepším a více si vážil sám sebe a svého života. Zároveň nese poselství, že nic není tak strašné, jak se na první pohled zdá. Jedná se o nevšední počin motivační literatury, jenž mi zapůjčila má maminka, již titul hluboce zasáhl. Upřímně se ani nedivím. Vřele doporučuji všem příznivcům motivační literatury, ale i milovníkům příběhů ze života.
Poměrně útlá knížka, na níž se podíleli všichni, kdo mají něco společného s Divadlem Járy Cimrmana. Důstojný úvod ke vzpomínkám svých kolegů sepsal formou dopisu již zesnulému Ladislavu Smoljakovi sám Zdeněk Svěrák. Tento dopis je plný zajímavostí, ale i vtipných pasáží. Jazykové vyjadřování Zdeňka Svěráka je barvité, čtivé a plně vystihující poetiku tohoto divadelního uskupení. Na úvodní dopis navazují vzpomínky ostatních kolegů, které jsou mnohdy vtipné. Za vzpomínkami psanými následují fotografie, které zachycují nejen dění na pódiu, ale hlavně se zaměřují na zákulisí a různé další aktivity, jež společně členové divadla podnikli. Za fotografickým koutkem následuje závěrečná tečka v podobě textu Miloně Čepelky. Myslím si, že se jedná o velmi povedenou publikaci, která udělá radost všem příznivcům tohoto divadelního souboru, ale může být i pomůckou ve studiu žákům středních škol či studentům škol vysokých.
Tato kniha mě hodně dlouho míjela, až jsem na ni jednou narazila v naší městské knihovně. Řekla jsem si, že to zkusím. Téma zní zajímavě: čarodějnické procesy v 17. století v americkém městečku Salem. Podtitul Když před soudem stojí pravda… dodává dílu o to větší palčivost. Na obálce je možné vidět vše, co celým dramatem rezonuje. Kniha je velmi těžká na interpretaci po pocitové stránce. Smutek prostupuje téměř každou stránkou. Zároveň si čtenář může povšimnout nepochopení a do jisté míry také hledání viníků za každou cenu. Nikdo nikoho neposlouchá a nikdo nikomu nevěří. Oprátka hrozí téměř každému, kdo není ochotný přiznat, že obcoval s ďáblem. Knihu bych vřele doporučila všem milovníkům dramatu, tematiky čarodějnických procesů a příznivcům autora Arthura Millera.
Tato kniha v sobě uzavírá krásný a milý příběh o dvou dětech, dvou kloboucích, jedněch prázdninách a cestování časem. Vyprávění je kouzelné a vede čtenáře k pochopení rodinných vazeb, ale i k dobrodružnému poučení. Časové oddělování ve vyprávění se odehrávalo na základě proměn jazyka. Jazyk historické doby byl založen na inverzi, jejíž funkci asi malé dítě pravděpodobně neodhalí a dospělý zase bude vnímat zvolený jazykový předěl za zvláštní. Trošku to tahá za oči. I přes to knihu hodnotím pozitivně a už teď se těším, jak to bude pokračovat.
Komiksové zpracování životopisu americké šachové hvězdy druhé poloviny minulého století své čtenáře uchvátí výborným zpracováním. Kniha se čte téměř sama. Zaujala mě grafickým zpracováním, ale i příběhem. Život tohoto velikána židovského původu čtenáře v mnohém překvapí, zároveň vás utvrdí v tom, že nic nemusí být takové, jaké se to na první pohled zdá. Knihu mohu doporučit všem milovníkům komiksů a životopisů.