ja.kordo ja.kordo komentáře u knih

Opalin podvod Opalin podvod Eoin Colfer

Štyri hviezdy s poriadne odretými ušami. Svet aj postavy tohto príbehu ma stále bavia a nechýbajú ani nové prekvapenia a zvraty. Udalosti plynú dobrým tempom a takmer stále zrozumiteľne, niektoré scény ma aj naďalej pohlcujú svojou atmosférou a napätím. Čo kvalitu ťahá najviac nadol (rovnako ako v predošlej časti), je infantilnosť niektorých postáv - v tomto prípade predovšetkým Opal - a pri jednej udalosti v závere som mohol iba krútiť hlavou... Chápem, že autor chce pobaviť deti, pre ktoré je táto séria určená predovšetkým, ale aj tak... O:-)

Každopádne, prvá polovica série zatiaľ super a som veľmi zvedavý na ďalšie štyri časti.

14.12.2024 4 z 5

Modré hory - Dobré slohy Modré hory - Dobré slohy Pavol Remiáš

Modré Hory sú jedna z mojich obľúbených rapových skupín. Ich texty mi často víria hlavou už vari nejakých trinásť rokov, a teda vlastníctvo knihy s ich textami je pre mňa ozaj niečo špeciálne. Pri mnohých textoch potešili a zaujali aj komentáre Lyrika a Beneho, pri niektorých zas zamrzelo, keď tam neboli. Vo viacerých prípadoch mi pomohli pochopiť časti textov, a aj o čosi viac objasniť prístup týchto pánov k tvoreniu. Každému fanúšikovi určite odporúčam, a nefanúšikovi obľubujúcemu poéziu tiež ;)

21.11.2023 4 z 5

Oživovatel Oživovatel Seth Patrick

Zaujímavé čítanie - taktiež dosť napínavé - ktoré v mojich očiach ťahá dole nie práve vydarený záver (ale tiež nie vyslovene zlý). Určite by som však odporučil, ak vás zaujala čo i len základná premisa, ktorá je podľa mňa dosť fascinujúca.

20.06.2023 3 z 5

Operace Arktida Operace Arktida Eoin Colfer

Musím povedať, že si túto knihu z detstva pamätám v ešte lepšom svetle, ale to sa nie je čomu diviť :) Aj tak dávam plné hodnotenie, lebo je to stále strhujúce pokračovanie vynikajúcej jednotky, prinášajúce vítané zvraty vo vzťahoch postáv, bez ktorých by mi príbeh jednoducho nepripadal kompletný. Hlavný dôvod menšieho sklamania bol ten, že mojim obľúbeným pasážam, odohrávajúcim sa v titulnej Arktíde, doprial autor o dosť menej priestoru, než som si to mylne pamätal :( Celé to však bolo pútavé a čítalo sa jedna radosť ;)

20.06.2023 5 z 5