JaAnička komentáře u knih
Jsem v rozpacích... rozhodně je to lepší než jednička, ale zase ne o tolik, aby si to vysloužilo zvýšené hodnocení (prakticky si to jede pořád to svoje, akorát to není už tak očividná vykrádačka jiných fantasy).
Co se týče postav...nejsem z nich nijak zvlášť nadšená, Brie je nesympatická, Sebi je "ufňukánek, co mu někdo chce sebrat hračku", Finn je *** (já vlastně ani nevím, co o něm říct...je sexy, má hříšné myšlenky a sexy kudrlinky) a vlastně jediná dobrá postava je nový Misha, který bohužel nemá tolik prostoru.
A co do děje...no, musím uznat, že plot twistů a "Macguffinů" je tu celkem dost, chvílemi možná až moc. A konec? Já nevím, asi jsem moc stará na to, aby mě spokojilo něco tak plytkého a neskutečně zrychleného.
Závěrem: pro fanoušky hltacící YA po kyblech je to dobrý, ale i v sekci "víly" existují daleko lepší knihy.
+ SPOILER: Pochopil někdo, jak byl ten konec myšlený? Jakože vůbec neva, co se stalo Sebastianovi - "ono se to časem vyřeší" - nebo možnost dalšího volného pokračování?