Jajinka713

Příběh super, napínavý. První kniha od Stephena Kinga a i tak jsem si ji užila. Určitě doporučuji

Ty kráso, tahle kniha má ale grády. Celou dobu napínavé a od posledních dvě stě stran se nedá prostě odtrhnout. Konec jsem vůbec nečekala, prostě jak. Jsem hrozně ráda, že takovouhle knihu mám u sebe v knihovně. Určitě neváhejte a čtěte, kupujte a půjčujte.

Tak na týhle knížce se mi líbilo asi úplně všechno. Styl psaní autorky mi hned sedl a postavy jsem si oblíbila, ale prostě moje srdíčko si nejdříve získal Adam.
Četla jsem ji na základě toho, že ji četla kamarádka a oblíbila si ji, takže jsem ani moc nemusela vědět o čem bude a stejně jsem věděla, že si ji přečtu.
Olive byla taková ta hodná holka, co se prostě jenom učí a nezajímají ji žádné milostné vztahy. Což jsem chápala, protože si chtěla prostě splnit svůj sen.
Natož Adam je na pohled takovej bručoun, který je přísný a nedostupný, ale vzhled někdy může klamat. A prostě si ho hned zamilujete.
Děj mě mile překvapil, romantická linka se mi taky moc líbila. Vedlejší postavy mě také hezky překvapili, protože se mi líbil jejich humor a jednotlivé jejich povahy.
Celkově bych Hypotézu lásky stoprocentně doporučila všem, co čtou romantiku i náladovým čtenářům, protože tohle je prostě umělecké dílo.

Tohle si musíte všichni přečíst!!
Tak tohle bylo božský úchvatný dokonalý.
Takovou knížku jsem snad nikdy ještě nečetla, protože jsem si ji hned zamilovala. Draky a postavy a celý ten svět prostě zbožňuju.
Violet mi byla od první chvíle sympatická a trošku jsem se v ní i viděla. Její cestu v kvadrantu jezdců jsem sledovala hrozně ráda, hlavně když se tam objevil Xaden.
Xadena jsem si taky oblíbila ihned, protože, kdo ne?
Draky Xadena a Violet jsem si taky zamilovala, ale to přeci jen chvíli trvalo.
Vedlejší postavy byli skvěle napsané, jako prostě všechno v týhle knížce.
Konec je samozřejmě otevřený , takže nutně potřebuju další díl. A trošku jsem si i pobrečela, teda trošku je slabý slovo, trochu hodně pobrečela.

Do Hunger Game jsem šla až po tom, co jsem viděla mnohokrát film ( když jsem byla mladší a ještě nevěděla, že je to knížka ), ale i tak jsem si to mnohonásobně užila. Musím uznat, že knížka je prostě o hodně lepší, i když filmy taky miluju. Bohužel jsem věděla, co se bude dít, takže jsem nebyla nijak překvapená, což mě opravdu mrzí.
Hlavní postavy jsem si samozřejmě hned oblíbila, ale představovala jsem si je jako herce z filmu, kupodivu zjišťuji , že podoby jsou vcelku přesné. Téhle knížce nejde ani nic vytknout, prostě mě nic nenapadá, je to master piece a nedivím se, že má filmové zpracování.
Hned se vrhám na další díl, protože vím, že bude skvělý. A hlavně si na konci měsíce chceme s kamarádkou dát filmový maraton celého Hunger Games i s Baladou, takže se už nemůžu dočkat.
Mimochodem všechny filmy dohromady jsou dlouhý 11 hodin a 47 minut ;)

Kniha byla skvělá. Hlavní hrdinka Jordan mi připadala od začátku hrozně fajn, takže jsem už tušila, že se mi bude knížka líbit. Byla taková stále pozitivní, usměvavá a přátelská.
Za to hlavní hrdina Pike byl spíše takový mrzout, který v životě nikoho neměl, jen jeho syna Colea, přítele Jordan, a neuměl si tak užívat života. Pro Colea by se roztrhal, což bylo od něj opravdu pěkné, protože jeho syn o něj už moc nestál.
Když se Jordan a Pike spolu setkali, už jsem se těšila až budou spolu. Jsou takový hezký páreček.
Celkově jsem si to velice užila a určitě se vrhnu někdy v blízké době i na další autorčina díla. Troufalá vášeň není stoprocentně ztrátou času a máte to i rychle přečtené.

Tohle byla moje první CoHo knížka.
Kniha splnila moje očekávání a ještě mě příjemně překvapila. Děj ocejpal, četlo se to hrozně moc rychle a Beyah mi přirostla k srdci.
Musím říct, že tohle opravdu stojí za to, abyste si ji přečetli.
A Samsona a Beyah prostě miluju

Musím uznat, že tohle bylo ještě lepší než první díl. Za mě je tahle série zatím topka, už se moc těším na poslední díl.
Když jsem prvnímu dílu dala šest hvězdiček, kolik bych měla dát tomuhle?? Toť je otázka, na kterou neznám odpověď.
A proč vůbec stojí tahle knížka za přečtení?? Ranhojička obsahuje originální svět, sexy prince, roztomilého malého kluka, napínavý příběh a prostě všechno, co by mělo v knížce být.
Knihu jsem četla zároveň s kamarádkou, takže jsme mohly dedukovat (shrnout si celou kapitolku a okomentovat), což je často opravdu super, ale když je to napínavý, je to náročný a musíme číst hned dál.
Nejvíce nás bavily hlášky Caldona, který se musel ke všemu vyjádřit a některé situace aspoň trochu zlehčil. Také jsme velice fandily Jarenovi a Kivě a těšily se na jejich první polibek (neprozradím jestli byl nebo nebyl, ale napíšu, že to je opravdu velký slow burn). Pak tady je ještě Tipp, kterej byl někdy opravdu hodně roztomilej, i když si to ani neuvědomoval.
Spisovatelka to zase nabombila na posledních pár stránkách, takže to ZASE skončilo otevřeně. Ale i tak to bylo skvělý.
Příběh je někdy předvídatelný, ale i tak si to užijete a vůbec vám to nevadí, protože se stane ještě něco jiného, co vás určitě překvapí.
Celkově knížku miluju a stopro všem doporučujuuuuu. Neváhejte a pusťte se do téhle série!!

Na Leigh Bardugo jsem slyšela od své kamarádky samou chválu, takže když mi vnutila tuto knížku, tak jsem nakonec souhlasila a přečetla si ji. A musím říct, že toho nelituji ( hlavně protože Temnyj ). Celkově se mi to líbilo a celá knížka je hlavně postavená na fungování světa. Chtěla bych vychválit koncept Řádu Grišů, protože mi to přijde originální a zajímavé .
Za to ale Alina mi jako hlavní hrdinka úplně nesedla. Nechtěla si připustit to, kým je a pořádně nevěděla, co chce. Celkově postavy mi přišly poněkud ploché až na několik výjimek.
Na styl psaní jsem si po několika stránkách zvykla a celkově se mi líbil. Děj ubíhal tak akorát rychle, ale kapitoly byly dlouhé.
Romantická linka, co by milostný trojúhelník, se mi líbila a už teď fandím té jedné straně ( prosiiiim, ať spolu skončí ) .
A teď už jen na konec bych chtěla vyzdvihnout úžasnou mapu s velmi propracovanými subjekty.

Do knížky jsem se trochu bála jít, ale jsem ráda, že jsem se odhodlala. A rovnou řeknu, abyste si ty varování opravdu přečetli a kdyžtak se do HA vůbec nepouštěli.
Četlo se mi to pomaleji, protože jsem si někdy musela něco přečíst dvakrát, anebo pozorněji, abych pochopila, co se děje ( např. ,). Dokonce jsem u čtení jednou vypískla jako myš (Myška je taky přezdívka Addie), no to víte Zadeovy odpovědi.
Nechápu jak mohla autorka vymyslet ty spicy scény a ostatní věci, ale zase ji obdivuju, že dokázala něco takového napsat (ne každý by na to měl žaludek).
Addie jsem si od začátku oblíbila, protože mi přijde jako taková chytrá holka, žádná naivka. A také před ní smekám klobouk, jelikož bydlí sama ve strašidelném domě, kde bych já kadila maggi v kostkách. Pak je tu Zade, kterého nevím jestli milovat nebo se ho bát. Jeho posedlost Myškou (Adeline) bych nazvala přímo psychopatickou (hlavně scénu s ). Já bych mu bohužel taky neodolala, i když to není úplný zlatíčko. Nejoblíbenější vedlejší postavou se stala Daya, jejíž přátelství s Addie bych chtěla i někdy mít já.
Knížka se nejvíce odehrává v Addiině gotickém baráku, který leží v lese a poblíž útesu. Líbily se mi zakomponované prvky hororu, neboli tam panovala taková strašidelnější atmosféra a to já ráda.
Vztah Addie a Zadea postupoval samozřejmě pomalu, postupem času začal gradovat a nějak po polovině knihy byla každá druhá kapitola spicy. Plusové bodíky jsou za thrillerovou zápletku, která příběhu dodávala více šťávy.
Konec jsem trochu předpovídala, ale i tak potřebuji, co nejdřív další díl.

Knížka si zaslouží svůj hype, protože je opravdu skvělá a autorka píše čtivě, hlavně humor má v knize nejlepší. Český překlad byl kupodivu velice povedený, vychvaluji spicy scény.
Hlavní postavy se od začátku do konce vyvíjeli k lepšímu. Miluju jejich roztomilost, taky díky přezdívce Sluníčko, ale když přišla peprná scénka, tak mi oči skoro vypadly z důlků. Bála jsem se, že mi Ava jako hlavní hrdinka nesedne, naštěstí se to poté zlepšilo a časem se mi začala líbit. Někdy jsem s jejím rozhodnutím úplně nesouhlasila, inu byla taková naivní. Zato Alexe jsem od začátku úplně zbožňovala, přímo nad ním slintala, protože jeho myšlenky, postava a styl oblékání. K tomu byl ještě majetnický a takový bručoun, dokud nebyl s ní .Z Aviných kamarádek mi nejvíce sedla Jules, energetická a drzá holka, takže se hodně těším na třetí díl série.
Romantická linka nebyla nijak uspěchaná.
Odehrává se to v takovém pro mě zajímavém prostředí, jelikož focení mám ráda a milionář je pro mě novinka, kterou jsem si tedy oblíbila.
Stoprocentně se chystám na druhý díl, příběh Bridget a Rhyse.
4,5*

Tak tahle knížka je skvělá!! Za celou knížku jsem se ani jedinkrát nenudila, pořád jsem byla na trní, co přijde dál a jaký bude konec.
Hlavní postava Isabelle mi hned přirostla k srdci, protože jsem z ní hned vycítila velice silnou hrdinku, která se jen tak nevzdá. Vedlejší postavy jsem si taky oblíbila, i když mě někdy štvaly.
Psaní autorky bylo čtivé, a když jsem do toho dostala, tak jsem nemohla přestat číst + tam byly krátké kapitoly, což je někdy opravdu fajn.
Jestli máte rádi Popelku, tak tahle knížka je určitě pro vás a měly byste si ji přečíst, protože je bombastická.

Tahle knížka má ode mě 6 hvězdiček. Je to hroooooooozně moc dobrý, děkuji kamarádce za doporučení a tak trochu vnucení.
Šla jsem do ní úplně naslepo, netušila jsem o čem má být a jsem za to ráda. Protože kniha mě pořád překvapovala a na konci jsem se od ní nemohla odtrhnout.
Druhý díl si určitě za chvíli přečtu, abych věděla jak Kiviina cesta pokračuje.
Ranhojička je prostě must-read pro všechny, co čtou fantasy.

Tak tato kniha mě příjemně překvapila. Četla jsem ji zároveň s kamarádkou, takže jsme každou část knihy probraly. Příběh se rychle rozvíjel a pořád jsme chtěly vědět víc a víc. Minulost se pomalu odkrývala, takže čtenář musel stále číst dál, aby se vůbec dozvěděl, co se tam stalo.
SPOILER!! Miltonovi a Vesně jsem fandila od začátku, když umřel bylo mi jí líto, ale nakonec to s nimi skončilo dobře:). Morana a Andrei byli taky pěkná dvojka, ale zase položil za ní život, tím že ji zachránil.
Konec jsem čekala jiný, ale nebylo to tak špatné. Vesna mohla konečně být se svým milovaným Miltonem v Pravu. A Morana s Andreiem mohli být po dlouhé době spolu.
Zakončení knížky mě dohnalo až k slzám, prostě takovej ten šťastnej konec.
Jsem ráda, že jsem tuhle knihu četla. Jestli někdo váhá nad čtením dcery zimy, určitě neváhejte a pusťte se do toho.

Železný plamen je jedna dlouhá horská dráha, na kterou jsem se těšila a moc jsem si ji užila.
Přibylo tu mnoho postav, takže jsem se na začátku v těch jménech trochu ztrácela. Vedlejší postavy dostaly více prostoru v příběhu, za což jsem byla vděčná, protože jsem si je oblíbila. Někdy jsem se chtěla dozvědět i něco víc, ale bohužel. Violet se samozřejmě od prvního dílu změnila, ale i tak je jednou z mých nejoblíbenějších hrdinek. A Xadena jsme mohli mít klidně víc.
Knížka začíná tam, kde skončilo Čtvrté křídlo, takže se hned dozvíme odpovědi. Děj byl na začátku pomalejší, ale pak se stupňovalo napětí až na konci úplně vygradovalo. A závěr knihy mě tak neskutečně rozdrtil, že budu možná pár dní mimo, protože to, co dokáže Rebecca Yarros svými slovy, nedokážu ani zformulovat do smysluplné věty. Železný plamen ve mě vzbudil všechny emoce, které snad existujou (to asi kecám, ale chci být dramatická).
Teď už jen čekat na třetí díl, který doufám, že vyjde v češtině co nejdřív.

Tahle knížka mě mile překvapila, protože jsem od ní neměla žádná velká očekávání.
Příběh se odehrává v Itálii, takže někde v knize najdeme i nějaká ta italská slovíčka, ale nebojte na konci knížky je takový "slovníček", tak se tam nezdráhejte podívat, ať tomu rozumíte.
Na začátku jsem se setkala s oběma sestrama, ale shledala jsem pro mě lepší Vittorii, která bohužel nedopadla úplně dobře. Bála jsem se, že příběh z pohledu Emilie nebude úplně zajímavý, jelikož to byla taková poslušná holka. Naštěstí to tak nebylo a dějová linka byla stále více a více napínavá až se od ní v nějakou chvíli nedalo ani odtrhnout.
Překlad do češtiny byl trochu divný, někdy jsem nerozuměla, co se vlastně děje a co nám chce tím autorka sdělit. Což mi bylo líto, ale doufám, že v blízké budoucnosti se už konečně vrhnu na nějakou lehčí knížku v angličtině.
Teď zpátky k ději... Začátek byl pomalejší, protože se vysvětloval svět a jeho pravidla. Ale když se na scéně objevil Ira, tak se příběh rozhoupal a začali se dít zajímavé věci. Na Iře se mi líbilo jeho povaha, taky vzhled , a hned jsem si ho oblíbila.
Milostná linka, která je hate to love, se rozvíjela docela pomalu a já už chtěla, aby byli spolu. Milovala jsem jejich rozhovory, jak se pokaždé snažili skrývat tu touhu po druhém.
Určitě se chystám na další díl, jelikož tenhle skončil tak trochu otevřeně.

Na knížku jsem slyšela samou chválu, takže jsem se do ní s chutí pustila. Knížka se četla hezky, líbilo se mi její grafické zpracování a jak se střídaly kapitoly z minulosti a současnosti. Stačí mávnout křídly bylo moje první heavy contemporary, i když to není můj žánr (fantasy), tak jsem si ji užila.
Hlavní postava Cilka vypadá na první pohled na bezproblémovou holku, kterou ale vůbec není. Postupně jsem zjišťovala, jak se to všechno stalo a co bylo špatně. Cilka byla holka, která jen toužila po tom někoho milovat, a proto byla často hodně naivní, což mě někdy štvalo, ale docela jsem ji i chápala.
Chvílemi jsem měla na krajíčku a málem se dokonce rozbrečela, ale nestalo se tak. Cítila jsem všechny emoce, jenž by měli být u dobré knihy vnímány.
V příběhu se objevují lidé, které budete nenávidět, ale i lidé, které budete zbožňovat. Vedlejší postavy byly také krásně napsané.
Knížku určitě doporučuji a těším se na volné pokračování Pilná jako včelka

Zvonkohru jsem si koupila, protože to bylo trošku něco jiného než čtu. A vůbec toho nelituji, knížka byla skvělá a ty skladby k tomu, prostě pecka.
Nejlepší povídka za mě byla druhá se sádrovým tuleněm. Celá knížka byla hezky napsaná a zpracovaná. A ani není tak dlouhá, takže ji máte za chvíli přečtenou.
Na konci knížky je ještě QR kód na bonusovou povídku, tak si ji nezapomeňte přečíst.

Za mě je tohle krásný komiks, obrázky jsou hrozně hezky nakreslené a příběh taky ujde. Je to o takovém tématu, které se moc v knížkách nevyskytuje, ale tady přece jen je.
Naprostá šílenost má takový zajímavý humor, který mi sedl, i když jsem se určitě smála něčemu, co nebylo nijak vtipný, ale co už.
A máte to za hoďku přečtený, takže za mě bomba.