Jamilily Jamilily komentáře u knih

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Tak za mě teda zklamaní. Z Harryho je opravdu superhrdina, co přežije jako faaaakt hodně nepravděpodobné a smrtící situace, že je vedle něj Iron Man břídil, prostředí drog nesnáším, moc se mi nelíbilo to přeskakování - pasáže z pohledu Gusta a pak normální vypravěč. Navíc - tenhle díl mi přišel někdy vážně nechutný, jako vážně se takhle chovají normální lidi, většinová populace? To každý druhý bere drogy, podvádí partnera nebo si kupuje štětky?

25.06.2017 3 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Po Sněhulákovi jsem měla hoooodnê vysoké očekávání vzhledem k dalšímu dílu, a ze začátku jsem byla lehce zklamaná-Čína, Kaja??? Po návratu do Norska už jsem tomu přicházela na chuť, ani velký objem stránek nevadil, jízda až do konce! Ani jsem nechtěla, aby kniha skončila. Po opakovaném přečtení ji dokonce stavím ještě výš, než Sněhuláka.

25.06.2017 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Knihu jsem si koupila na základě skvělých hodnocení všude okolo, a chyba to nebyla. Příběh byl skvělý a napínavý, účelové matení čtenáře mi rozhodně nevadilo. Harry - sympatický a úžasný i přes své démony, takže Rachel jsem ze začátku vážně nesnášela :D Sice možná až moc velký krvák, dalo by se říci, že to byla má první detektivka, ale na to si u Nesba musíte zvyknout (a s dalšími díly je to vážně povinnost).

25.06.2017 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

No, nevím. Nechala jsem se nalákat "Sněhulákovou" mánií, takže jsem jako první četla z HH serie knihy 7-11. Teď jsem si řekla, že si o Harrym doplním obrázek a přečtu serii od začátku. Musím tedy říct, že kdybych četla HH popořadě od 1. dílu, asi bych se až k dílu 7 nedostala. Byla to vážně nuda, australské prostředí mě vůbec nebralo, Harry mi vůbec nepřišel jako "Harry", byl a choval se jak nějaké mladé ucho, nudný, ospalý... Románek s barmankou taky zcela mimo mísu. Jediná dobrá postava dle mě byl Andrew, sympaťák... Dočetla jsem jen z povinnosti, a i když tenhle díl zklamal, je mi jasné, že HH serii dočtu, i když to, jako v případě této knihy, bude vyžadovat nějakou tu malinkou oběť.

25.06.2017 2 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Moc se mi to líbilo a četlo se to samo. Závěr byl plný zvratů a podle mě hodně napínavý.

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Kniha se mi moc líbila, příběh byl napínavý. Zajímavé téma v církevním prostředí.

Inferno Inferno Dan Brown

Do půlky mě to moc nebralo, pak se to rozjelo, Brown opět klame čtenáře, několikrát jsem se musela vracet, abych pochopila zvrat, který právě nastal. Konec skvělý, libilo se mi to morální dilema. Jinak ale oproti prvním třem dílům dle mě nejslabší.

17.06.2017 3 z 5

Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Podle mě nejlepší z "Langdonovek". Skvělý záporák, a i když je kostra příběhů da se říci totožná s předchozími díly (záhada, Langdon na scéně, krásná žena jako pomocnice...), pořád mě to bavilo. Není tu dle mě tolik popisu okolí jako např. v Infernu, což jsem jen uvítala. Moc se těším na zfilmování příběhu (i když zatím jsem z toho, co udělali filmaři s Brownovými příběhy, docela zklamaná)

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Zápletka byla zajímavá, přiznám se, že jsem až do těch posledních pár stran netušila, kdo z toho nakonec vypadne jako vrah. Vadila mi Erika, na to, jak na ni ze začátku všichni nadávali, si jí nějak podezřele rychle oblíbili, moc jsem tomu nevěřila a pořád jsem jí nemohla nějak přijít na chuť. Celkově se to dobře četlo, zvládla jsem knihu za pár hodin. Bohužel jsem ale od příběhu, o kterém se tolik mluvilo, čekala ještě něco navíc, než jsem dostala.

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Jako prvotina autorky to nebylo vůbec špatné. Sice ze začátku jsem měla problém dostat se do děje a moc mě to nebavilo, takových prvních 50 stran, navíc se mi moc nelíbil ten koncept postav střídajících se ve vyprávění. Pak jsem se ale začetla a dočetla na jeden nádech, detektivní příběh mi přišel skvělý a splnil přesně to, co jsem od knížky čekala.

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Začátek mě moc bavil, ale tak ve třetině jsem se zasekla a na pár dní knížku odložila, nakonec jsem se k ní vrátila a jsem ráda, bylo to milé a někdy dobře šílené. Jediné, co mi na knize vadilo, byla postava Cat, přišla mi strašně protivná. Jinak to ale byla dobrá oddechovka.