Jamra Jamra komentáře u knih

Okno do dvora Okno do dvora Pauliina Susi

Nuda, chvílemi vůbec nevím o čem byla řeč. Žádný zvrat nebo překvapení, vše probíhá digitálně. Prostě nic moc. Spíš nic než moc.

21.07.2019 2 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Fajn knížka. Příběh nepřekvapí, ale zajímavé sledovat psycho povahu vrahu. Spojení s dětskou knížkou je také neobvyklé, ale dost zarážející, že taková knížka pro děti vůbec vznikla.

30.06.2019 3 z 5

Tajemství živých Tajemství živých Carol Wyer

Spousta postav, spousta dějových linek = velký zmatek.
Děj má ale přibližně od pulky knížky rychlý spád takže se čte rychle.

02.06.2019 3 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Céčkový horor, absurdní, americké, hlavní hrdina se z minuty na minutu přeměnil z obchodního zástupce na Jamese Bonda zkříženého s Walkerem Texasem Rangerem. První díl o 100 % lepší - tohle je velké zklamání.

18.05.2019 2 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

Zajímavé prostředí, i poutavý příběh. Chvilička napětí jestli to dopadne tak nebo onak, ale nakonec byl konec očekávaný. Jen možná chybělo nějaké finální odhalení nebo něco na poslední stránce knihy... Ale čte se jedním dechem.

05.05.2019 4 z 5

Vdovy Vdovy Lynda La Plante

Hodně čtivé, chytlavé, čtenář nikdy neví, co se může zvrtnout. Nejde o typickou knihu (detektivku), kde se hledá vrah, což je příjemná změna. Určitě doporučuji.

21.04.2019 5 z 5

Nomád Nomád James Swallow

Dlouhé, neuvěřitelné, překombinované, spousta šťastných náhod ve prospěch hlavních postav. Číst se to ale ve výsledku dalo.

02.03.2019 3 z 5

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Čte se rychle díky krátkým kapitolám, zápletka není špatná, ale celé pojetí rozkouzkované do podoby scénáře je zbytečné. Konec sakra rychlý a ničím překvapivý.

05.02.2019 2 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Mno, tak teda nějak nevim. Trochu zmatek. Spousta mrtvých. Konec byl kde?

31.01.2019 3 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

První polovina děje zdlouhavá. Místy překombinované a neuvěřitelné, ale druhá půlka rychle odsýpala a vrah také nečekaný.

19.01.2019 4 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Další skvělý díl. Napínavá psycho hra o unesené děti a nakonec vyhrávají i ti, co se zúčastnili minulé hry.

02.01.2019 5 z 5

Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Moc dobrá kniha. Čtivá, občas zdlouhavé pasáže, že se může zdát, že se děj vleče, ale rozhodně stojí za přečtení.

02.01.2019 4 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Děj rychle plyne ač se vlastně nic nevyšetřuje, ale místama zvláštní a konec teda dost ujetý.

02.01.2019 3 z 5

Není úniku Není úniku Taylor Adams

Sice mnoho děje, ale vyprávění v real time je super změnou oproti knihám co se odehrávají v několika dnech a více. V podstatě co šlo, to úplně nevyšlo ve prospěch dobra... Jenom dotaz, uniklo mi kde hlavní hrdinka vzala klíče od pick-upu? Díky
Ale super čtení na jeden nádech.

18.11.2018 5 z 5

Žena, po které se slehla zem Žena, po které se slehla zem Lone Theils

Svižný děj, trochu předvídavý děj, ale celkově se to četlo dobře.

11.11.2018 4 z 5

Turista Turista Olen Steinhauer

Zajímavý, ale překombinovaný. Mnoho jmen = docela chaos.

10.09.2018 3 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Mno... Začátek super. Konec až nudný a předvídatelný.

27.08.2018 3 z 5

Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Jo tak to by šlo. Konec přečtený na jeden nádech. Čtivý příběh, zajímavý bez hluchých míst. Stojí za přečtení.

06.08.2018 4 z 5

Cizinec Cizinec Arno Strobel

Velice čtivý, zajímavý děj. Člověk chvílemi neví, komu věřit.

29.07.2018 4 z 5

Obchodník Obchodník John Grisham

Velice čtivé, zajímavá zápletka z knižního prostředí takže musí potěšit každého, kdo knihu čte v papírové podobě. Stojí za přečtení.

15.07.2018 4 z 5