jana277 komentáře u knih
Krásna kniha. Kniha o živote. Kniha, ktorá núti zamyslieť sa.
Aby som dala prečítanej knihe všetky hviezdičky, musí ma naozaj veľmi zaujať. A to sa stalo. Zo začiatku som si musela zvyknúť na spôsob podania formou listov, viac postáv. Vojna a povojnové obdobie býva ťažká, smutná téma, ale podanie autoriek bolo pre mňa pohladením. Celou knihou sa prelína príjemný anglický humor, priateľstvo, porozumenie, láska k literatúre.
Po knihe som siahla náhodne, mala som potrebu zmeniť žáner. Milá, príjemná, úsmevná, oddychová kniha.
Po rokoch som opäť čítala a názor som nezmenila. Príjemné, oddychové, úsmevné čítanie.
Tomuto žánru sa vyhýbam, pretože vo mne vyvoláva hrôzostrašné pocity, akoby som zažila vojnové utrpenie. Napriek tomu som sa do nej pustila. Bola krásna, bola smutná. Ľudia zažili v koncentrákoch toľko utrpenia, že to žiadna kniha nedokáže reálne popísať. Dávam ju kolovať medzi kamarátmi.
Nečítala som, o čom je kniha, takže som nevedela, čo čakať. Vykľul sa z toho krásny príbeh s dôležitou myšlienkou, že človek zvládne rany života a prežije na základe svojho nastavenia, pohľadu na situáciu. Alexander aj v tých najhorších chvíľach hľadal ich pozitíva. Samozrejme, že ide o veľkú fikciu vzhľadom na obdobie, v ktorom sa dej odohráva, ale hladí dušu.
(SPOILER) Prvé dva diely boli výborné, tretí ma až tak nezaujal. Dáko to skončiť muselo. Návrat klasickej smrti pre ľudstvo sa dal očakávať. A na poslednej strane rozprávkový happy end...
Som rada, že sa mi trilógia dostala do rúk. Celkovo hodnotím tému ako veľmi zaujímavú, dobre spracovanú.
Trochu ( vlastne dosť ) sa pozastavujem nad žánrovým zaradením ako literatúra pre deti a mládež.
Krásna kniha, výborný námet, ktorý vedie k zamysleniu, aký iný by mohol byť náš život, keby...
Knihu som dostala so slovami, že ju možno odložím, keďže je to fantasy. Ale zaujala ma hneď od prvých strán. S obdobnou témou som sa ešte nestretla. Bolo to veľmi príjemne strávené večerné čítanie.
Kniha je napísaná pre mňa veľmi čítavým štýlom, dobrá zápletka, dlho odhadujete, kto za tým všetkých je. Odporúčam.
Výborná kniha, preto sa mi nevrátila a viac som ju v kníhkupectve nezohnala.
Veľmi príjemné čítanie, bez zbytočných prázdnych slov, opisov. Stále sa niečo deje. Trošku ma pobavilo, ako úžasne vyriešila 2 prípady za pár dní, ale Ballardová sa popisuje ako systematický detektív, ktorý nič neprehliadne, pracuje nad rámec povinností, takže...
Dánovská klasika. Príjemné čítanie. Aj napriek tomu,že som správne odhadla vraha už na začiatku, bola som zvedavá na každú stránku. "Nahnevalo" ma nadhodenie návnady,teším sa,čo sa z toho vykľuje v ďalšej knihe
Nesbo z iného súdka... Tak ako Mackbeth. No ten ma neoslovil a túto knihu som si vychutnala.
Od začiatku vieme, že hlavný hrdina sa nezastaví pred klamstvom, zlom, vraždou, keď ide o rodinu, záchranu brata, čo sa prelína celým dejom. Roy nemá problém rozporcovať človeka, detailne naplánovať vraždu, zahladiť stopy, pohotovo sa vynájsť. Spisovateľ ho ale vykresli tak, že mu fandíme a má naše sympatie. Veď je pracovitý, spoľahlivý, priamy, v mnohom čestný...
V reálnom svete by som takého vraždiaceho sympaťáka určite nechcela stretnúť.
Po "starom" Kingovi prečítané po rokoch niečo z jeho novšej tvorby a veľká spokojnosť.
Mrazivá myšlienka, ako by boli dospeláci schopní zneužiť deti určite nemá ďaleko od reality. Deje sa to dnes. Síce sa nevyužíva ich mozgový potenciál, ale deti zneužívané sú...
Neodradil ma počet strán, do knihy som sa pustila. Dočítala som do tretiny a moje zhrnutie jedným slovom - trápenie. Veľa postáv, prelínanie dejov, rozvláčne, veľa zbytočných slov. Vzdala som to.
Kniha ma sklamala. Je rozvláčna, veľa zbytočných opisov, bez spádu. Mala som problém ju dočítať.
Boj o život, pekne vykreslená sila lásky, následne moja potreba zamyslieť sa nad plynúcimi minútami života.
Po 30-tich rokoch opäť čítam. Bavím sa, smejem sa, hladím dušu.