janastok janastok komentáře u knih

Ztracené děti Ztracené děti Linda Castillo

Stále dobré pokračování série. Jen se mi to zdá trochu na jedno brdo, tak si dám od Kate trochu oddech, ale určitě se k ní vrátím. Snad se zatím do Painters Mill přistěhují nějací noví Amiši a doplní značně prořídlé stavy.

27.06.2021 4 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Stále velmi nadprůměrná detektivka. Ale četla jsem ji bezprostředně po geniální Zlobě, takže lehounké zklamání. Autor se vrátil ke své zajeté šabloně a to trýznění obětí už je trochu přes čáru ve snaze šokovat ( což se daří).

29.07.2020 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Třetí díl pokračuje adrenalinovou jízdou. Tentokrát velmi brutální, ještěže nás severští autoři trochu otrkali. Nedovedu si představit, co nám pan Carter přichystal na příště!

07.07.2020 5 z 5

Vyšší spravedlnost Vyšší spravedlnost Hans Rosenfeldt (p)

Opět velmi dobré a závěr zneklidňující a slibný. Sebastian je jako francouzský buldoček - tak ošklivý, až je hezký. Je to sobecký, sebestředný, prolhaný, manipulativní děvkař, a přesto mu fandím. Jen doufám, že na další díl nebudu čekat tak dlouho.

29.03.2020 5 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Dobrá, oddychová detektivka. Jako vždy skvěle popsané postavy a prostředí. Audiokniha - Jana Stryková na jedničku.

11.06.2024 4 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Skvělé, skvělé, skvělé. Originální, napínavé, vtipné a geniální konec.

14.05.2024 5 z 5

Úkryt Úkryt Lisa Gardner

Velmi dobrý thriller s adrenalinovým koncem, o pátrání po vrahovi malých dívek, vyprávěný z pohledu detektivů a jedné sympatické ztracené duše.

13.08.2023 5 z 5

Na dně Na dně Jørn Lier Horst

Dobrá detektivka s motivem, žádný pošahaný psychopat, poctivé pátrání, i trochu akce na závěr. Jen jsem měla trochu zmatek v postavách a jejich příbuzenských vztazích.

18.06.2023 4 z 5

Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Moje první severská krimi byla od Nesba, takže jeho knihy jsou pro mě srdcovka a hltala bych je, i kdyby šlo o krádež v sámošce. Tato je malinko překombinovaná, ale zato plná zvratů a falešných stop a můj milovaný HH už tolik nechlastá. A navíc příslib dalšího dílu!

19.05.2023 5 z 5

Sleduje tě Sleduje tě Charlie Gallagher

Další detektivka podle známého scénáře, ale dost se mi líbila. Svižné, napínavé, čtivé, dobře se doplňující dvojice detektivů. A dost mě pobavily vysvětlivky na konci ( důchoďák = domov důchodců).

25.02.2023 4 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Máme to my čtenáři ale štěstí, že Erika je nesmrtelná, takže se určitě brzy dočkáme další dobré, trochu jednodušší, ale velmi čtivé detektivky.

03.02.2023 4 z 5

Jedno malé prasátko Jedno malé prasátko Rob Ashman

Velmi dobrá krimi. Tento díl lepší než první, možná pro to, že se trochu odchyluje od zavedené šablony, netýká se přímo hlavní hrdinky a konec není přemrštěně akční.

20.12.2022 4 z 5

Úplně jiný příběh Úplně jiný příběh Håkan Nesser

Pěkně si nás pan spisovatel povodil! Zamotané, originální, vtipné, konec slibující pokračování. Barbarotti se směle vyrovná mému oblíbenému inspektorovi VV.

05.08.2022 5 z 5

Jarní oběť Jarní oběť Anders de la Motte

Dobrá detektivka, skvělá série. Hlavní hrdinka pátrá na vlastní pěst po okolnostech starého úmrtí. Minulost se střídá se současností.

21.05.2022 5 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Poklidná detektivka z idylické, ztracené vesničky Three Pines, její pitoreskní obyvatelé a sympatický vyšetřovatel. To mě baví.

22.01.2022 4 z 5

Temná cesta Temná cesta Linda Castillo

Po nějaké době jsem se vrátila k této sérii a bylo to jak vrátit se do míst, která mám ráda. Stále nadprůměrná, napínavá krimi, i když se spisovatelka dost opakuje, viz postavení mimo službu, autonehoda, Katčina neomylnost a nesmrtelnost .

06.11.2021 4 z 5

Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Docela slibný začátek, ale pak děj začal být neuvěřitelný a následoval rozplizlý, divný konec.

09.06.2021 2 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Hurá, Joona je zpět a v plné parádě. Nevadí mi kýble krve, Joonova nesmrtelnosti i to, že jsem pachatele uhádla, jen když budou další díly a Jurek již nevstane z mrtvých. Od knihy se nedá odtrhnout, velmi napínavé a čtivé a závěr skvělý.

28.11.2020 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Velmi dobrá detektivka, jakož i celá série. Autorka umí, nebojí se, má prostě kou**. Hlavní hrdinové sympatičtí, i trocha vztahů ( o co že vím, jak Luc vyřeší svůj handicap!)

07.09.2020 5 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Opět skvělé a napínavé. Jen mám problém s těmi geniálními, nesmrtelnými a nadpřirozenými schopnostmi nadanými padouchy, kteří se táhnou několika knihami. Doufám, že tohoto autor již usmrtí, myslím, že už je úplně vytěžen. Jinak tento díl i celá série skvělé, dík panu Carterovi za zpříjemnění letošního zvláštního léta. Jen mi někdo poraďte, CO mám teď proboha číst?!

30.08.2020 5 z 5