Jandýs komentáře u knih
Komentáře ke knihám si čtu vždy až po dočtení knihy, abych zůstala pěkně v nevědomí a vnímala dílo čistě vlastním pohledem a dojmy.
!A teď jsem se po sedmi dnech konečně probudila z noční můry!
- Za těch sedm dní vděčím práci - takže po ranní, když si sednu ke knížce a v tomhle podmračeném počasí, kdy se mi zavírají oči , jsem četla tak dlouho, dokud se dalo, abych se dopovala milovaným koníčkem, písmenky a stránkami. Ty dny mi taky daly možnost o příběhu přemýšlet.
- slovo konečně - protože obsah byl opravdu velký a místy vyčerpávající, pořád jsem se snažila udržet souvislosti a přelívající se světy, postavy a zmatek.
- noční můra - byl tak trochu dle mého názoru - kořen knihy, možná toho stromu... prostě fakt zlý sen, který ne a ne skončit,chcete se probudit, ale nejdříve, až pochopíte, co tím bylo myšleno, až se to vše vyřeší, až bude po všem.
-A vykřičníky asi k tomu, že to tam patří, že jich tam bylo tolik...
Nejsem moc dobrá kritička :-D ale tohle dílo bylo opravdu náročné, při tom tak krásně čtivé,toužila jsem se dočíst konce, abych odhalila autorovo pisatelské poslání..ale taky jsem si přála,abych z toho přemrštěného hysterického hororu utekla.
Na to, že po dvaceti letech Stephen ukázal světu novou knihu, mohla být né propracovanější (myslím, že se snažil až moc), ale naopak jednodušší ve svý podstatě..
K hodnocení - moc hororů jsem nečetla, ale když to srovnám se Stíny mezi námi, Řbitovem zvířátek, Psychosanatoriem.. tak 4 hvězdy dám.
Na 4 hvězdičky to u mně není.. Ale zasmála jsem se víc než u prvního dílu.
Velice srozumitelná, inspirující kniha. Vřele doporučuji.
Pan Vojáček má můj hluboký respekt za osvětu, kterou šíří v oblasti zdraví. Každá kapitola dává smysl a člověk si to dokáže daleko lépe zpracovat a popřemýšlet o tom, pokud je tomu, co čte otevřený. Není to žádné šarlatánství, nýbrž naprosto logické uvažování a souhra mnohem více faktorů než pouze - problém x lék.
Opravdu skvělé čtení a přála bych si jen, aby se panu Vojáčkovi opravdu povedlo, zařadit prevenci pro zdraví do životů každého z nás..
Neotřelý příběh. V napínavých pasážích úžasně poutavě napsán. Těším se na další díl :-)
Příběh mě začal bavit až dýl, asi až se objevil Robert.. Čekala jsem větší napětí.
Dobře sprosté čtení! Psané porno, zdaleka erotičtější než to na obrazovkách. Nijak mě toto dílo nepohoršovalo a nevím, jestli můžu vytýkat nebo hledat chyby, asi ani nebylo třeba :-D ( to pochopíte, až se začtete :-D ) . S padesáti odstíny šedi se to srovnávat vážně nedá, to je úplně něco jiného :-D , tohle mělo takovou svou surovou reálnou perverzní duši .Takže, pokud máte chuť na neobvyklý žánr , nebo inspiraci na večer s polovičkou , stačí pár řádek :-)))
Je to celkem chytlavý příběh, jsem zvědavá, co nám odhalí další díl. Takže teď udělám zastávku u jiného žánru a pak se vrátím ke čtyřce ;-) :-)
Nádherný příběh zasazen do nelítosté přírody. Celkově se mi líbilo téma, které je ponuré, romantické, drsné a ne tak daleko od skutečnosti, co se kolikrát kolem nás děje. Hvězdičku ubírám jen za místy trochu zbytečně roztahané pasáže a za chyby v tisku.
Skvělý závěr! Jako ženský, která nic moc neví o zbraních a historii, tak některé popisy a boje byly pro mne zdlouhavé, ale vynahradily mi to hlášky a ten konec.. :-)
Hvězdičku ubírám za opakování několika výjevů, jinak námět příběhu a kresba jsou super. Takže bych si ráda přečetla i další díl.
Útlá kniha s pár tématy, fakty a zajímavostmi o planetě Zemi... Životní dobrodružství to nijak extra nebylo a bonusový plakát to nezachrání. Jako obrázkový průvodce pro malé zvídavé školáky by kniha mohla získat plusové body.
Opět skvělé informace a zajímavosti, psané se zápalem, který zbožňuji, zároveň vyjadřuje i neuvěřitelnou obětavost a lásku autora ke své celoživotní práci. Velice srozumitelně popsané.
Mám z této knihy trochu rozporuplné pocity. Skvělý námět, ale nějak jsem příběh nedokázala prožívat,ani se vcítit nebo sympatizovat s postavami.
Je naprosto fantastické, že devátá kniha série s Kim této autorky neztrácí na úrovni! Po velmi smutném přechozím díle jsem s napětím očekávala, jaká bude atmosféra v týmu. Byla to síla a nevím, jak to mám popsat.. mimo případ, který se šetřil, se odehrávalo něco mezi parťákama a to mě dostalo... cítila jsem chlad, bolest, nepříjemné napětí a zárověň hloubku citů,podpory a pospolitosti. Vše se muselo postupně prolínat, aby na prvním místě bylo vyřešení zločinů. Za mne perfekt a tím už vyhlížím další !! Protože zkrátka se mi styl A.M. a tihle lidé zaryli pod kůži!!
Jsem ráda, že konec nebyl happyend a celý díl se odehrával opět akčně, se zajímavými zvraty,musím říct, že i dojemnými pasážemi!
Jan Bezzemek je teda odolnej týpek , který prostě zarytě musí ty parchanty vyhladit, a jde do toho hlava nehlava s nabitými zbraněmi a skvělou širokou barvitou slovní zásobou :-)) , která tomu všemu dodá říz a hlavně pobaví :-))
Děj se nám pěkně posunul, kniha je akční s vtipnou nadupaností, kéž bych si dokázala zapamatovat všechny hlášky, panečku...to by byl živý slovník :-))))
Zaujala mě zvláštní kombinace starého východního učení a komiksového pojetí. A rozhodně krásné vázání knihy.
Další skvělá věc od tohoto autora! Předešlé slabší příběhy měly sice myšlenku, ale příliš mě neoslovily, nebyly podané tak, jak jsme asi zvyklí z Medvědínu, Babičky, Oveho... Každopádně akce Úzkosti a jejich lidé mi nabídla opět rozjetý emoční kolotoč, ze kterého jsem vystoupila před chvílí, ale na jízdu jen tak nezapomenu. Mám takový dojem, že jsme si ze začátku všichni říkali - proboha..! Co je to za zmatek! Ale museli jsme zároveň číst dál, protože jsme tušili, že to za to stát bude, a stálo!!
Knížka prošpikovaná hláškami, kulkami a jasným úkolem - zničit ty žlutý nelidy. Hezky se to čte, vulgárnosti mi evidentně nevadí. Pěkně se to hodí k příběhu.
Tak tenhle chlapík mě ohromil :-). Skvělé čtení, kresby, humor i příběh. Těším se na pokračování!