Janka7 komentáře u knih
Moudrá kniha z českého prostředí, stojí za přečtení. Vypráví o cestě za uzdravení a čte se jedním dechem.
Příjemné, milé, oddechové čtení. Letní pohoda s kočkou na klíně aneb základy buddhismu v konkrétních situacích.
Inspirativní a silný příběh o "zázračném" uzdravení autora. Někdy je zbytečně příliš textu, ale celkově je v knize zajímavě popsáno putování spisovatale, který se po svém uzdravení setkal např. s dalajlamou, s šamany a s duchovními osobnostmi z celého světa.
Jedna z nejlepších knížek, kterou jsem četla, od začátku je čtenář vtažen do děje, čte se jedním dechem. Hlavní hrdina se potkává s druidy, stává se bardem... Moudrý příběh. Trochu více popsány válečné scény.... měla jsem pocit, že Tomáš Hokeš byl přítomen.
Silný příběh Keltů.... skvělé!
Krásná kniha z jižní Francie na základě historických faktů. Pozadí románu je pro nás dnes nepochopitelně kruté, ale předčí ho obsažené poselství plné víry, naděje a moudrosti.
Hezké čtení a jak vtipné. Smála jsem se nahlas a to se mi u knížky už dlouho nestalo. Vyprávění o běžném životě ženy na chaloupce na vesnici a nejen o tom.
(SPOILER) Skutečný životní příběh mladé dívky, nar. v 1. polovině 20. století klidně plyne mezi milující moudrou bábinkou i maminkou na dědině, i když její začátek života nebyl jednoduchý. Vypráví o svém dětství, studiu na gymnáziu a později na medicíně... Vypráví o 50. letech ze svého pohledu na základě osudů kamarádek a spolužáků. Vypráví o své profesi lékařky a dalších osudech rodiny.
Hezké moudré a přitom jednoduché čtení, které se nedá zavřít. Přečetla jsem za jeden den. Osvěžující je svou skutečností..... K tomu celým příběhem prosvítá moudrost a víra a láska k bližnímu.
Hezké vyprávění o cestách po Itálii, Portugalsku, Řecku a dalších zemích.
V krátkých kapitolách vtipně popisuje Daniela Zbytovská cestování s Bárou Seidlovou a Nikolou Zbytovskou. Putují na poslední chvíli, ubytovávají se mimo hotelové komplexy, aby nasály atmosféru dalekých krajů. O svých zážitcích s místními lidmi vypráví vtipně v několika historkách a ty doprovází hojnými fotografiemi. Líčí postřehy ke kafi z míst, která jim zůstala v srdci.
Z knížky je cítit moudrost, smysl pro humor a nadhled… ideální čtení právě teď na prázdniny. Protože po přečtení máte chuť sbalit si kufr a vyrazit.
Krátké příběhy dle skutečných událostí o cestě, kterou kráčely autorky s Bohem. Někdy jsou životní lekce příliš složité, týkají se zdravotních, rodinných, vztahových potíží. Proto pro někoho může být osvěžující, milé až dojemné, jak si s problémy ženy poradily. Navíc kniha je z našeho českého prostředí. Dojemný je např. poslední příběh Strýček mi otevřel oči, o pomoci obrnou postiženému staršímu člověku, který nikoho neměl... Inspirující a nadějeplné.
Kniha od zasvěcenkyně, autorky knihy Zasvěcení, která stojí za přečtení... Moudrá to Elisabeth Haichová, v této knize jsou její některé rozpravy, přednášky a opět moudrá slova. Např. "Pravdu nelze hledat venku". "Měli bychom se mít rádi a přijímat se takoví, jací jsme. Cesty jsou různé, a proto i zkušenosti jsou různé."
"Tvé Já je tvůj guru, Mistr je v tobě." Nebo vysvětluje: "Jdi svou cestou a buď svobodný."
Jsou zde např. kapitoly o astrologii, astrálních a mentálních úrovních, o čakrách, o číslech, o tarotu, duchovní cvičení....
Kniha od psycholožky Edith Fiore, která přináší doslovné záznamy z minulých životů. Její klienti měli potíže, kterých se nemohli zbavit. Po návratu do minulých životů a uvědomění si spojitostí, se jim ulevilo.. Příběhy z jeskyně, středověku, z 2. světové války... napínavé čtení.... Stojí za přečtení.
Moudrá slova tak mladé autorky. Povznášející klidná síla knihy sestává z proslovů Christiny. Vypráví o tom, proč jsme tady, co je smyslem našeho života, kam máme kráčet. Přináší naději a posiluje víru, že vše dobře dopadne. Optimistické a krásné.
Příběhy kmenů a rodů a prvních králů a knížat na našem území. Psáno krásným jazykem, každý příběh má pěkné ilustrace. Je to inspirující, obohacující a moudré čtení nejen pro děti, ale i pro dospělé. Zajímavý byl hned první o našem králi Marobudovi, který byl vychován v Římě a později se stal prvním historicky doloženým panovníkem, žijícím na našem území. Tomuto schopnému
králi se podařilo udržet po dlouhá léta klid a mír. Přečetla jsem za 3 dny a hned jsem si koupila další 2 knihy od této autorky.
Krásná kniha o bytí, o Bohu, o životě, o štěstí. Obohacující a opravdové. Dvacet krátkých kapitol, které jsou skutečně prožité, je znát, že to není "jen" vyčtená moudrost, ale zažitá, vědomá skutečnost. Děkuji
Vyprávění o páteru Piovi, se kterým se autor několikrát potkal v San Giovanni Rotondo v jižní Itálii. Popisuje jeho životní příběh, píše o jeho skromnosti a moudrosti, o jeho velkém díle. Ernest Macák byl řeholník, z řádu salesiánů, který žil v Itálii a na Slovensku.
Výběr z kapitol: Osobnost pátera Pia; Svatá mše, to je spasitel a my; Z myšlenek pátera Pia; Ty velké rozhovory lásky....
(SPOILER) Hezké čtení, příjemné a milé a inspirativní. Z každé věty je cítit klid. Slova mnicha Natthika osloví a pohladí po duši, hesla jako "Možná se mýlím" nás vedou k zamyšlení.
Po 17 letech meditacích v klášterech v Thajsku, v Anglii se vrací k "obyčejnému životu" domů do Švédska. Přesto, že se domníval, že by měl mít spoustu věcí vyřešených, s upřímností se zpovídá, že tomu tak nebylo... a jak se z tohoto stavu dostal. Moudrost na každé stránce.
(SPOILER) Kniha je zajímavá, psaná krásným jazykem, ale je jasné, že bude plná krutosti a bolesti, smrt mladých synů i manžela za španělské občanské války. Stará Anna putuje za vlády posledních dnů generála Franka na sever Španělska za nejmladším synem, který před třiceti lety dostal doživotní trest. Bojím se té krutosti a bolesti a proto jsem nedočetla. Je psána hezkým jednoduchým přitom obohacujícím způsobem. Aneb co se dá v životě prožít, vydržet. Takže, kdo jste odvážnější, do toho.
Malá útlá knížka od Dr. Edwarda Bacha, zaměřená na duchovní příčinu nemocí. Nejde ale tolik po vyjádření, co která konkrétní nemoc znamená a proč postihuje toho konkrétního jedince. Spíše filozofické pojednání z nadhledu Vesmíru/ Boha/ Stvoření, jak vnímat jednotu, svobodu a duševní vývoj jako to podstatné a hlavní v životě člověka. Dr. Bach toto sepsal v r. 1932, klobouk dolů. O Bachových esencích tam není snad ani slovo. Jak pomoci sobě samým, abychom tělo, mysl a duši udrželi v souladu a v harmonii.
Dr. Bach objevil možnosti léčení 38 esencemi z bylin. V této knize jsou esence rozděleny do skupin dle čaker. U každé jsou pozitivní afirmace, negativní emoční stav a pozitivní stav po léčení bachovými esencemi. Je to popsáno jednoduše, jasně a pozitivně a tedy mile.
Esence jsou rozděleny do 7 skupin dle čaker. Philip Salmon a Anna Jeoffroy, autoři, mají za sebou více než 45 let zkušeností z praxe a mají z čeho čerpat. Na každé straně je i zobrazená daná bylina.