JankaV80 komentáře u knih
Četl desetiletý syn a knížka se mu moc líbila. Bohužel až po otevření knihy a přečtení prvních pár stránek jsem pochopili, že se nejedná o první, ale hned třetí díl v sérii Cestovatelů v čase :(
Alex a Qiang se přesunou v čase do doby mistra Leonarda. Jejich úkolem je zabránit Leonardovi použít létající stroj, aby se nezměnila jejich minulost. Jenže Alex a Qiang se při plnění tohoto úkolu dostanou do maléru a zachraňovat je nakonec bude samotný mistr Leonardo. No a co by to bylo za dobrodružství, kdyby se ještě trochu nezkomplikovalo, že :)
Naprosto souhlasím s hodnocením uživatele Kuzelka83 - knihu bych zkrátila tak o 150 stran, protože některé věci se pořád dokola a únavně opakovaly a pak mi vadil překombinovaný děj knihy. Nicméně, nápad dobrý, umístění děje na pustý ostrov fajn nápad, rodina v podobě větších a menších magorů taky dobrá :-) Knihu hodnotím jako středně dobrou, párkrát jsem ji při čtení odložila, než jsem ji úplně dočetla.
Bohužel závěrečný díl série! I desetiletý syn byl smutný, že se musí s partou kamarádů rozloučit. Naprosto úžasná série pro děti plná dobrodružství, které malý čtenář prožije spolu s Jindrou, Vojtou a Terezou. Děj knihy je napsaný srozumitelně, žádný překombinovaný děj či zápletky, malý čtenář všechno pochopí. A k tomu krásné ilustrace.
Celá série se nám se synem moc líbila a můžeme ji doporučit.
Třetí díl se nám se synem, stejně jako první a druhý, moc líbil. Autor udržuje stejnou kvalitu, kniha byla opět napínavá, ale nic v ději nebylo přehnané a všechny záhady měly jednoduchá vysvětlení.
Syn už se těší na čtvrtý díl (začneme číst se začátkem školního roku) a já taky :-) No a musím se přiklonit k názoru těch, kteří tu už napsali, že je to lepší, než série Prašina. Je to tak, protože děj knihy není zbytečně natažený a přehnaně komplikovaný.
Kniha má netradičně děj vyprávěný na střídačku z pohledu holky a kluka, což jsou sourozenci dvojčata. Jejich vyprávění se krásně doplňuje a příběhům přidává na vtipnosti.
K dětskému detektivnímu prostředí lze říci, že v knize se objeví hned 2 záhady, na kterých budou dvojčata s Kvidem a Hugem spolupracovat. Jeden bude rozluštěný celkem rychle, ten druhý jim zabere času trochu víc. Nicméně, je to kniha pro děti, takže nečekejme žádnou složitost :-)
Synovi, který knihu četl, se detektivní kniha s příběhy moc líbila :-)
Nebudu knihu hodnotit hvězdami, nedočetla jsem ji. Po 100 stránkách ji odkládám, jsem zklamaná. Vždy, když jsem si k ní sedla, nebyla jsem schopná se do ní začíst. Splín a sebelítost jednoho člověka střídá splín a sebelítost dalšího člověka. Za mě velké zklamání, protože první díl byla naprostá bomba a druhý se mi líbil též (sice už míň, ale pořád to šlo).
Zda se k sérii ještě někdy vrátím, netuším. Třeba ano ... ale představa, že v tomto "tempu" bude pokračovat i čtvrtý a pátý díl série mě odrazuje :-(
Bohužel poslední díl z této vydařené série, kde je do hledání posledního, tedy šestého, semínka zapojen sám drak Mondrago. Kale za pomoci své chytrosti a věrných kamarádů, jak lidských, tak dračích, odhalí Kata. A i když to chvíli vypadá, že se mu nepodaří zachránit Mlžný les, všechno dobře dopadne. A tak to má tady být :-)
Opravdu velmi vydařená série pro děti, kde se to dobrodružstvím jen hemží a přitom není nic příliš složitého a překombinovaného. S každou knihou se rychlost čtení a zájem o děj u syna zvyšoval, což podle mě značí zvyšující se kvalitu jednotlivých dílů. Určitě doporučuji, celá série se líbila jak mě, tak desetiletému synovi.
Kniha, která svým příběhem vtáhne do děje, protože obsahuje pro děti všechno podstatné - smrťáka, duchy, únos a hlavně detektivní zápletku. Komu z dětí by se takový příběh nelíbil? Knihu jsem četla synovi před spaním a zklamaný byl jen ve chvíli, kdy už nebylo co číst. Můžu doporučit jak z pohledu rodiče, tak devítiletého dítěte.
Super šesté pokračování série o 4 kamarádech a jejich dračích. Čím blíž jsou děti tomu, aby získaly všech 6 semínek a zachránily Mlžný les, tím je to napínavější. Tentokrát přijde zrada při noční výpravě. Doma držíme palce, ať to všechno dobře dopadne a jsme zvědaví na poslední díl z této série :)
Nevím, jestli máme doma jiné vydání, ale v našem je pouze 10 minidetektivek s inspektorem Fouskem a jeho kolegy - kočkou Micumiši a hlemýžděm Maratonem. Knížka je to moc pěkná, detektivní příběhy jsou dlouhé tak akorát, příběhy v nich jsou zajímavé a doplněné o velmi pěkné ilustrace. Se synem se nám moc líbili slovní spojení typu "kost od šunky", "obec Vrčení", aj. Mladým čtenářům určitě doporučuji, kniha se líbila i devítiletému synovi.
Zatímco první díl mě nadchl, vtáhl do děje a od knihy jsem se nemohla odtrhnout, druhý díl byl podstatně slabší. Začal se mi vlastně líbit až od chvíle, kdy se Mare a ostatním členům Šarlatové hlídky podařilo rekrutovat pár novokrevných, čímž se děj stal zajímavým. V podstatě lze říci, že druhý díl je celkem fajn od své druhé poloviny. No a konec, to je opět překvapení a totální zvrat v ději. A i když jsem od druhého dílu čekala víc, pustím se i do dílu třetího :)
7 hororových příběhů, které jsou spojeny Vánocemi a vánoční atmosférou. Mně se nejvíc líbily příběhy s názvem Sněhulák a Saze, ale pěkně jsou všechny příběhy. Vhodné pro všechny věkové kategorie, i když úplně malým dětem bych to raději necetla.
Chris Priestley to prostě umí podat :)
Hodnotím s odstupem času, syn už čte 3. díl a musím uznat, že to je super série. Dej knihy je zasažen na hrad mezi draky, což je hlavně pro kluky neodolatelná záležitost. Ale abych nepředbíhala, než bude mít Kale svého draka, musí splnit zkoušku. Tak hurá do čtení, ať víme, jak to dopadne :)
První kniha, kterou jsem od této autorky četla a zklamání. Čekala jsem úplně něco jiného - za mě děj zbytečně natažený (zkrácení knihy o 100-130 stran by ději výrazně pomohl) a milostná linka mezi Kerrou a Trapperem mě nebavila. Na úplném konci mě však příjemně překvapilo rozuzlení postavy Jenkse.
Zkusím náhodně ještě jednu knihu od této autorky a uvidím, třeba jsem neměla jen šťastnou ruku (stane se).
Děti se po prázdninách vracejí do školy, teď už do 3. třídy. Je jím jasné, že už je nemůže učit vila Jasmína a tak netrpělivě očekávají, kdo je bude učit. Jaká bude nová paní učitelka?
Jenže, ona to nebude paní učitelka, ale pan učitel Max Nový, který je přísný, ale spravedlivý a má děti rád. Není to však jediná změna, do třídy nastupují i dva noví žáci - dvojčata Oskar a Sára, ktere děti přijmou mezi sebe.
A s novým panem učitelem a novými spolužáky se třída, protože se jim po vile stýská, vydává do světa víly Jasmíny, kde zažijí opět něco nevšedního.
Kniha se mi i synovi moc líbila, krásné pokračování série o kouzelné třídě. Tentokrát není v knize ustálená délka jednotlivých kapitol, což je veliká škoda. Taky jsme se synem narazili na pár překlepů, proto "pouze" 4 *.
9. díl je super, už proto, že se v něm neřeší jen Olivie a její hraní u filmu, ale hlavně Ivy a její upírská stránka věci. Kniha má víc linií příběhu - do Franklin Grove přijíždí babička a děda z Transylvánie za dvojčaty (hlavně tedy za Ivy); Olivia se stane předsedkyní školního plesu (jak se ale ukáže, má to i své stinné stránky) a pan Vega bude mít konečně přítelkyni (ono už je to teda naznačené v 8. díle série). Nejhorší na celé té sérii je asi to, že ačkoli v cizině vyšlo pár dalších dílů, vypadá to, že u nás už asi nic dalšího nevyjde :-( a to je to teď tak pěkně rozepsané :-)
Osmý díl, spolu se sedmým dílem, patří k nejslabším v celé sérii. I přesto všechno, je to opravdu zdařilá série pro -náctileté. Olivii se splní velký sen, zúčastní se premiéry k filmu, ve kterém hrála sice malou, ale pro ni velmi důležitou roli (hrála přece ve filmu spolu se svým klukem). Jak už to tak ale vypadá, ve světě filmu všeobecně, se najde minimálně jeden člověk, který ji úspěch a její vztah s Jacksonem nepřeje. Ale od toho je tu její sestra Ivy, aby i pomohla. Prostě dvojčata, jak má být :)
I 6. díl této série je moc pěkný a čtivý, stejně jako ty předchozí. Příběh má dvě roviny odehrávající se v době před Valentýnem a na Valentýna. Olivia má pocit, že Jackson Valentina žádným způsobem neřeší a před odjezdem do Transylvánie se s Olivii ani pořádně nerozloučí. Ivy a Olivia odjíždí se svým biotátou, jak ho nazve Olivia, do Transylvánie, aby obě poznaly tátovu část rodiny - hraběnku a hraběte Lazarovi. Mimo toho se setkávají i s upírskou smetánkou - královnou, princem a poznávají, jaké to je patřit do rodu upírů. Velkým překvapením potom je, jaký dárek k Valentínu Jackson pro Olivii vymyslí.
V tomto díle trochu pokulhává skutečnost, že pan Vega má mít několik sourozenců, alespoň o tom byla v předchozích i tomto díle řeč, ale v Transylvánii se se žádným z nich nesetkává, přestože bál upírů na Valentýnapatří k jedněm z větších společenských událostí.
Mně osobně se kniha nelíbila tak, jako kniha ze stejné edice s názvem Doba kamenná, ale syn z ní byl nadšený. Obzvláště příběh z hradem a pokladem v něm ukrytým měl velký úspěch. A když se kniha určena dětem líbí dítěti, je všechno v naprostém pořádku :-)
Mne se to prostě libí, nemůžu si pomoci. Už 5. díl a pořád se v těch knížkách něco děje. Tentokrát do Franklin Hrobě dorazí filmový štáb a s ním slavný mladý herec Jackson Caulfield, který se Olivii moc líbí. Náhoda tomu chce a Olivia se zúčastní konkurzu na roli v připravovaném filmu. Vypadá to, že se Jacksonovi líbí, jenže je tu že strany Ivy podezření, že je upír. A s upírem by Olivia chodit nechtěla........