JankaV80 komentáře u knih
Kvělé pokrčování knihy Zlobilky. I tato kniha měla u syna velký úspěch :-)
Kniha je psána ve stejném duchu jako Nezbedníci. Super kniha přesně pro děti.
Kniha určená všem nezbedným klukům (existuje i varianta pro děvčata o Zlobilkách). Z každého příběhu vyplývá nějaké ponaučení. Dětem jsou jednotlivá ponaučení (např. proč se nešťourat v nose; proč se nad ostatní nepovyšovat, atd.) podávaná v naučném, avšak trochu i vtipném, duchu.
Kniha se synovi tak moc líbila, že mu "Ježíšek" přinesl audio knihu :)
Kniha pro -náctileté, mně je -cet a i tak se mi líbila. Příběh dvojčat - Olivie a Ivy, které o sobě neví, ale osud jim nastaví cestu tak, aby se potkaly. Jedna je normální, veselá holka, která má ráda pestré barvy a je roztleskávačka. Druhá je zasmušilá holka, která vyznává gotickou módu a je upír. Přesto jsou dvojčata, které někdo jako miminka oddělil a dal je k adopci.
Pěkný, jednoduchý příběh s nenáročou zápletkou. Kniha je tak čtivá, že ji lze přečíst za jediný den. Nedaří se Vám Vaši deseti až dvanáctiletou dceru přesvědčit, aby četla? Tak tohle je kniha přesně pro ni :-)
Knihu četl syn ve druhé třídě, já čtení dozorovala. V knize je 5 samostatných příběhů, které člověka přenesou do doby kamenné. Čtenář (v tomto případě asi mladý čtenář) se dozví, jaké bylo v této době žít, jakým způsobem si lidi sháněli potravu, jak bydleli, jak se museli ubránit zvířatům nebo jak se z vlka stal přítel člověka. Ostatně příběh s vlkem se mi líbil nejvíc.
Knihu všem začínajícím čtenářův doporučuji. Má velká písmenka, je doplněná o pěknou ilustraci a na konce každého příběhu je dvojstránka plná zajímavostí (ta už je psaná menším písmem a tak jsem ji synovi za odměnu četla vždy já). Kniha patří do edice "První čtení s ponaučením", což je opravdu pravda. Dítě čte a ještě se dozví něco zajímavého.
Deavera mám ráda, ale tahle kniha mě nezaujala. Čtení příběhu pozpátku mi přišlo těžkopádné, bohužel. Někdy jsem se musela vracet a zorientovat se, co se vlastně časově stalo, zda to na sebe navazuje. Asi to prostě není můj "šálek knihy" ....
Jsem v tomhle asi konzervativní, detektivky mám moc ráda, ale víc mi vyhovuje, když se příběh postupně vyvíjí a vrah zůstane, pokud možno, co nejdéle utajený a já můžu odhadovat, kdo to je.
Kniha mě osobně nezaujala. Děj rozvláčný, nezáživný, chvíli to na mě působilo jako detektivka, chvíli jako thriller a konec jako psychologický román. Kdo je vrah jsem odhadla někdy ve 1/3 knihy a protože mě děj nezaujal, dočetla jsem pomocí přeskakování stránek. Za mě osobně, s ohledem na zde vysoké hodnocení, zklamání.
Knihu jsem si vybrala v rámci čtenářské výzvy. U dětských knih je jejich hodnocení, bohužel, nízké. Děti knihu přečtou, ale už ji neohodnotí. Škoda, tak by to u dětských knih být mělo.
Z pohledu dospělého je tato kniha průměrná. Z pohledu 12-14 letého dítěte je to kniha zajímavá. Příběh kluka, vlastně malého Sherlocka, jak už tu bylo napsáno, který má detektivní, stopařskou, činnost několik pokolení v rodině. A to není všechno, jak už to tak u fantasy knih bývá...
Kniha mě ze začátku chytla, ale někdy okolo 120 stránky se to všechno zlomilo. Děj mi připadal rozvláčný, neměl žádný pořádný spád, ... :-( A tak jsem knihu nakonec "dočetla" pomocí přeskakování stránek a vyhledávání dějových zvratů, které byly zásadní. Od knihy, která má hodnocení 78%, jsem očekávala daleko víc, je mi ale jasné, že tohle je kniha, která osloví velký počet žen.
Na druhý díl jsem se moc těšila a mé očekávání splnil. I druhý díl se mi, stejně jako první, moc líbil. Jen jediná věc mi přišla na druhém dílu rušivá, a to byl vztah Clove a Elly ... nešlo o jejich lesbický vztah, ale o skutečnost, že jedna musela mít neustále nad tou druhou na vrch., dokazovaly si, která je lepší.
Musím říct, že autorka měla oba díly dopředu velmi dobře rozmyšlené, protože některé věci/skutečnosti, které popisuje v prvním dílu čtenář pochopí až při čtení druhého. Rozhodně si myslím, že kniha stojí za přečtení, i když by někdo mohl říct, že je to pěkná blbost. Tohle je aspoň promyšlená blbost :-) ... prostě skvělý odpočinkový čtení.
POZOR, může obsahovat SPOILERY!
Je jen jedna věc, kterou bych druhému dílu vytkla. Matt se nakonec, oproti původnímu plánu, vrátil do roku 1745. Nikde ale není řečeno, co to nakonec udělalo se vztahem Katheriny a Matthewa v tomto kraji, když on tam být neměl. Vzali se, když on byl "jen" sluha (kočí)? Měli dítě/děti? ... jenže tohle všechno by změnilo dějovou linku. Škoda, že to není autorkou vysvětlený, protože mě by to teda zajímalo :)
Kniha, kterou si můj syn zamiloval a tak už ji čteme podruhé :-) Alva je malý chlapec, který rád vynalézá a jeho vynálezy ho občas dostanou do pěkného průšvihu nebo do úsměvných chvilek. Kapitoly jsou delší, což vyžaduje, budete-li číst knihu před spaním, větší množství času než "obvyklých" 20 minut. Rozhodně kniha ale stojí za to :)
Do knihy jsem se okamžitě začetla, nápad se vstupováním do knih je rozhodně neotřelý. Kniha mohla být rozhodně víc napínavá, mohla propojit víc dějových linek navštívených knih hlavní hrdinkou, ale nelze ji upřít promyšlenost příběhu. Nejvíc mě potěšilo, že kniha nekončí klasickým "happy endem". Je to super odpočinkové čtení pro téměř každou věkovou kategorii (nedoporučuji pro děti) :-)
Druhý díl je díl významných zvratů - podle mě tří důležitých. Jeden z nich jsem očekávala - že je hlavní hrdinka obdařená magií nebo je dědičkou trůnu, to se prostě samo nabízelo (čím jiným by taky měla být jiná, zvláštní), ale že korunní princ bude obdařen magií a že umře Nehemie, jsem fakt nečekala. Neskutečně líto mi bylo Chaola, který má Celaenu neskutečně rád, snaží se ji chránit, ale asi jim není souzeno být spolu (zatím se to tak jeví). Knihu rozhodně DOPORUČUJI.
Ty jooo, knihu jsem přímo zhltla, ta měla teda spád :-) Rozhodně se u ní nenudím, písmenka přímo hltám a po delší čtenářské pauze je to kniha, kterou jsem si brala i do MHD nebo do čekárny k doktorovi. Vřele doporučuji pro nadšence fantasy s nádechem romantiky :-) a já se jdu vrhnout na 2. díl (snad mě nezklame) ...
Knihu jsem četla ještě před tím, než jsem sáhla po prvním dílu série a rozhodně mě nezklamala. Co kapitola (příběh), tak to problém se od knihy odtrhnout. Kniha je vlastně takové vysvětlení, jak se ze Celaeny stala vražedkyně, proč, jaká je, co ji ovlivňuje, co má ráda (vtipné, mi připadne, že knihy), co nenávidí (otroctví), .... Jen co jsem knihu dočetla, hned jsem sáhla po prvním dílu ze série :-)
Kniha, bohužel, odložena. Knihu jsem četla synovi a přestože jsou v knize krásné ilustrace a nápad je neotřelý, příběh syna nezaujal. Jednoho dne se ke knize vrátíme (jsem si tím jistá), ale bude to chtít asi trochu času.
Jednoduchý příběh pro děti - o oslavě narozenin a o kouzlení. A i o tom, jak vyzrát nad dospělým, který nemá šajnu, co děti potěší :-) Žádný extra zázrak ale nečekejte ...
Příběh o tom, jak se i líný a bojácný trpaslík může, kvůli svým oblíbeným borůvkám, změnit a vyhecovat k neskutečným výkonům. Záchrana princezny hruboskalského království ze zajeté zlého a podlého kouzelníka Brady to je na líného trpaslíka neuvěřitelný výkon. Ale na celé to dobrodružství není sám, pomáhají mu veverka Drápalka a divočák Hrom. Kniha se mi, i synovi, velmi líbila, jen by si zasloužila víc obrázků a kratší kapitoly.
Bomba! Prostě naprostá bomba! Svělý konec celé knižní série. Každá postava má v příběhu své místo, minulost se propojí s přítomností, komplikované vztahy se rozuzlují a i bohové sehrají svoji významnou roli. Všech pět dílů stojí za to a jsou skvělé :-)
Přečteno jedním dechem, tak moc syna kniha nadchla a nedovolil mi knihu odložit :) kniha má jednu malou vadu - není rozdělená do kapitol, takže pokud ji chcete číst před spaním, musíte najít vhodný okamžik, kdy ji odložit.