Janniska komentáře u knih
Nejůžasnější vyprávění které znám.Miluju ten příběh od puberty.Znám film,knihu i mluvené slovo.Tisickrát jsem si tenhle příběh pouštěla před spaním i teď v dospělosti.Malý formát knihy,velká síla vyprávěného příběhu!
Právě jsem dočetla a po tvářích se mi ještě kutálý slzy.Krásně napsaný smutný příběh.Běhá mi mráz po zádech z toho co si musely prožít ty lidé v koncetračních táborech a mrzí mě že se neumíme jako lidstvo poučit z vlastních chyb.Člověk si dneska neváží toho co má.Dala bych tuhle knihu jako povinnou četbu na středních školách.
(SPOILER) Brilantní.Napínavé,mělo to Bryndzovský spád,což já oceňuji,nesnášim když se detektivky zbytečně táhnou.I vyšetřovatelé Kate a Tristan mi jsou velmi sympatičtí.
SPOILER!!!!
Těším se na jejich společnou kariéru,coby soukromých vyšetřovatelů :-)
Totální teenage oddychovka.Jako bych se vrátila do doby kdy jsem hltala Lenku Lanczovou a pitomě se u toho usmívala (jako asi mnoho holek v tom věku) četla jsem to jednim dechem,bylo to sexy a vubec relax čtení.Jen to jméno toho týpka mi dalo pohulit :-)
Několikrát jsem uvažovala o tom knihu odložit.Drsné vyprávění o vyhnání němců z Československa.Sama musím uznat že se ve mě mísilo hned několik pocitů,od zhnusení,pochopení,zděšení a úlevy že nemusím v té době žít.Velmi syrová a emotivní kniha,v druhé půlce poněkud opadlo nadšení,trochu mě to místy nudilo,proto ubírám hvězdu.Paní Tučková přesto píše skvěle.
Hezky a jak jinak než Stephenovsky napsaná povídka.Tak trochu si říkám jestli už mistr necítí žár krematoria.Neztrácí ani léty nic ze svého vypravěčského umu.Nepřestává mě fascinovat jeho představivost a schopnost hledat v obyčejných věcech strach.Bravo
Musim uznat že to mělo všechno co má takový počteníčko pro holky mít.
Okamžitě jsem dostala chuť na kafe,skořicovýho šneka,cestování a sex.
Nechybělo tam ani žili šťastně až do smrti.
Prostě to,co každá knihoholka občas potřebuje.
Tohle nebylo vůbec lehký čtení.Těžký téma,moc smutný.Knížky paní M. mám moc ráda.Loňský Listopád byl velmi odlišný od knih co doposud napsala,letošní Les v domě je důkazem jejího vývoje,posunu jinam.Rozhodně na tenhle druh knih musí být nálada.Těším se na další.
Jako ano,je to možný.Za dvě odpoledne Ti prostě dokáže postava jako je Ove přirůst k srdci. Já sem brečela jak malá holka.O lásce,o životě,o bolesti a koncích.Krásně napsané.
Skvělé!
Moc mě potěšila novela s milovanou Holly G. Bylo to opět milé setkání se starou známou :-)
I ostatní povídky jsou skvělé, za mě nejlepší TELEFON PANA HARRIGANA .
GENIÁLNÍ!!!
Miluju Kinga,se vším všudy.
Někdo někde napsal že kopíruje seriál Stranger Things ,ale myslím že i bratři Dufferovi,kteří na něj v seriálu odkazují nejen zmínkou o jeho knize,by uznali že je to jinak.
Skvělý,napínavý a velice “živý” příběh.
Btw,King fakt Trumpa nesnáší :-)
Krásně napsané vypravění o životě žen z jedné rodiny.Osudy smutné na ještě smutnějším pozadí historie.Hodně mi připomíná styl paní Mornštajnové kterou mám taky moc ráda.
Nádherně napsaný příběh.Tak jiný než film.Vedlejší postavy dostali úplně jiný rozměr.Oželela bych složité politické vztahy v Persii.Jinak opravdu úžasně napsáno.
Fantasy román...Byl to King a nebyl to King.Trochu předvídatelný , přesto briskní.King (teď který?) je mistr slova.I přes předvídatelnost děje se čte skvěle a je napínavý do poslední tečky.Jasně,už to tady bylo, ale proto ho milujem :-) aspoň já ...
Zdařilá detektivka.Musím uznat že spisovatel/ka je mistrem slov , líbí se mi volba slovních obratů a styl vyprávění příběhu.Celkem se těším až začnu číst další příběhy Cormorana a Robin.
Slza mi ukápla a přivedlo mě to trochu do deprese.Ženy by neměli číst romantické knihy a muži koukat na porno , pak jsme z toho zmatený.
Letní počteníčko jedna báseň.Hezky napsáno , postavy sympatické (až na Jamese ,to byl od začátku kokot) slupla jsem ten příběh jako malinu.
Opět musím tleskat.Sice né v stoje , ale tleskám.Geniální Rhyme a ohnivá Amélie v akci.Moc fajn vymyšlené prostředí iluzionistů,úplně mě nalákalo zajít na nějakou produkci.Závěr plný zvratů.paráda.
Ke knize jsem se dostala náhodou,ve skupině Stephena Kinga byla zmínka a dobře jsem udělala že jsem ji(bylo jich víc) obědnala.Zajímavé počtení.Taková trochu porno Alenka v říši divů.Styl psaní mi je sympatický , byla to lahodná jednohubka.
Skvělé čtení ! Pravda , měla jsem zlé sny , děj knihy se mi promítal do spánku ,tak dobře se mi to četlo.Strhující, velmi čtivé.Za mě zase super zážitek , těšim se na další knihu, jen si musim dát pauzu , abych klidně spala.