janyska13 janyska13 komentáře u knih

Šeroprostor Šeroprostor Ann Aguirre

Scifi s hlavní hrdinkou? To se tak často nevidí a o to víc mě kniha zaujala. I když Siranta pociťuje křivdu, kterou na ni napáchala Korporace i tak stále nepřestává věřit. Věří Marchovi a posádce z Pošetilosti a nejen to, je za ně ochotna obětovat svůj život, aby je zachránila. Takovou oddanost člověk moc často nevidí. Strašně se mi líbilo napojení mezi Sirantou a Marchem, jejich chemie a to jak pro sebe byli důležití a byli za sebe ochotní bojovat a mstít se. Knihu rozhodně doporučuji všem, kteří by se občas rádi přenesli do Šeroprostoru, kde je Siranta tak šťastná a spokojená.

28.10.2019 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Nejlepší kniha za několik posledních měsíců! Už jenom sám o sobě ten nápad na příběh je skvělý. Samozřejmě je to romantika, takže od začátku čekáme šťastný konec. Ale zároveň je tu rozvedena dějová linka Richieho, bratra hlavního hrdiny, který je ve vězení. A Tiffyina a Justinova minulost, která se nám postupem času více odtajňuje a ukazuje jejich minulý vztah z jiné strany. Je zde skvěle popsaná bezmoc, kterou zažíval jak Richie ve vězení, tak Tiffy s Justinem. Leon a Tiffy a jejich začínající spolubydlení, přátelství až láska opět skvěle popsáno. No a odkazy na moje nejoblíbenější knihy/seriály/filmy byly jen třešničkou na dortu. :)

30.09.2019 5 z 5

Láska po řecku Láska po řecku Kat French

Od knihy jsem čekala mnohem více. Ze začátku jsem se absolutně nemohla začíst. A po polovině knihy se tam konečně začalo něco dít a konec byl celkem fajn.

24.09.2019 3 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Velmi napínavé čtení a konec překvapující, vůbec jsem nic z toho tak nějak nečekala. Jen mi tam malinko něco chybělo, nevím co...

09.09.2019 4 z 5

Nevím kudy kam Nevím kudy kam Gayle Forman

Tato kniha měla super nápad, horší provedení a ne zcela dořešený konec. Prostě to nebylo ono, na co jsem zvyklá od Gayle, takže zklamání.

23.08.2019 2 z 5

Láska podle návodu Láska podle návodu Melissa Pimentel

Poslední dobou mám strašnou smůlu na knihy. Tato byla strašně zdlouhavá a nudná, od půlky jsem tušila jak to dopadne.

17.08.2019 2 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Právě jsem dočetla další Colleen Hoover a panebože!!! Já vím, že se budu opakovat, ale tato autorka je prostě neskutečná! To co ona dokáže se čtenářem při čtení knihy provádět je neuvěřitelné...

21.07.2019 5 z 5

Ve třiceti (poprvé) single Ve třiceti (poprvé) single Lisa Daily

Moc hezká letní romantika, která mne bavila a kterou jsem přesně potřebovala. :)

17.07.2019 4 z 5

Čokoládový průšvih Čokoládový průšvih Petra Hülsmann

Milá letní oddechová kniha, sice bylo jasné jak to skončí, ale i tak bylo trochu překvapení při čtení.

10.07.2019 4 z 5

Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Tak tato kniha mne opět po dlouhé době utvrdila, že Colleen Hoover je prostě jen jedna a nikdo se jí nevyrovná... To bylo tak boží!

27.06.2019 5 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

Skvělé popsání toho jak autisti fungují, jak přemýšlí. Wau, opravdu super. Akorát ten konec byl takový nevím jestli se mi líbil nebo ne...

24.06.2019 4 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Tato kniha opět slabší, Hvězdy nám nepřály pro mne budou prostě stále to nejlepší co jsem od autora zatím četla.

18.06.2019 3 z 5

Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Tohle je prostě klasický Sparks, kterého tak ráda čtu. Romantika jak blázen, nějaká ta osobní tragédie k tomu a je to pecka. :)

16.06.2019 5 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Dlouho jsem si nebyla jistá, zda si tuto knihu přečtu, nakonec jsem do ní šla a jsem ráda. ????
I když bych asi pár věcí změnila, neseděli mi trochu ty jména a celkově česká mentalita s rádoby anglickými prvky školy.. ????
Stále je v tomto tématu pro mne mnohem lepší kniha Probuzení Simona Spiera.

07.06.2019 4 z 5

Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Tohle mělo hodně věcí co jsem zrovna potřebovala. Akce, napětí, zvraty, konec.... Prostě pecka!

07.06.2019 5 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

K této tématice se často nepřikláním při svém čtením, ale musím říct, že tato kniha je někdy až moc realisticky popsána. Občas mi úplně běhal mráz po zádech.

01.06.2019 4 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Naprosto nechápu ten povyk okolo této knihy... Hrozně jsem se do čtení musela nutit, vůbec mne to nebavilo. Posledních cca 150 stran teprve stalo za to, ale to utrpení do té doby nejde víc popsat, prostě děs.

20.05.2019 2 z 5

Projekt Kronos Projekt Kronos Pavel Bareš

Wau, jakoby fakt nechápu, jak to autor ve svém věku dělá... Kniha naprosto boží a nemůžu se dočkat pokračování, vzhledem k otevřenému konci....

05.05.2019 5 z 5

Pod vlivem Jupiteru Pod vlivem Jupiteru Gary D. Schmidt

No po pravdě celkem děs. Snažila jsem se na tom najít něco pozitivního, ale našla jsem jen vztah mezi kluky.

26.04.2019 1 z 5

Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Prostě Fantastická zvířata nejde nemilovat. :)

14.04.2019 5 z 5