jaste jaste komentáře u knih

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Je to presne thriller, kdy premyslite, ktera z postav je vam vice nesympaticka, coz bylo asi jedine, co mi na knize vadilo. Jinak super, cetla se sama, az do konce jsem netusila, kdo je pachatel. Doporucuji.

23.08.2021 4 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Co rict....bylo to strasne smutne. A strasne krasne. Nadherne napsane, ze clovek nevi, jestli ma cist dal a dal a co nejrychleji rozplest pribeh, nebo si jen uzivat tu krasu slov.

08.02.2021 5 z 5

Vánoční pohádky Vánoční pohádky Zbyněk Malinský

Pohadka meho detstvi, nejkrasnejsi vanocni pohadky, co kdy vysly.

10.11.2020 5 z 5

Hornické vdovy Hornické vdovy Kamila Hladká

Po šikmém kostele dost slabé.

27.09.2020 3 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Hledala jsem nenarocnou knizku, kterou bych mohla poslouchat pri vykonavani rutinni prace, a zaroven bodik do ctenarske vyzvy se slovickem ANEB. Knizka splnila svuj ucel, nic svetoborneho jsem necekala a parkrat jsem se i od srdce zasmala. Fajn oddychovka, i kdyz nekdy uz se humor opravdu lamal pres koleno.

08.07.2020 3 z 5

Vánoční pohádky Vánoční pohádky Zuzana Pospíšilová

Tak tohle se moc nepovedlo. Otevrela jsem s detmi knizku, v prvnim pribehu jsme se docetli o detech, ktere rodice nechali na Vanoce u babicky a dedy kvuli praci - uz to moje deti pobraly dost spatne, protoze na Vanoce maji prece byt vsichni spolu, a ne v praci....druhy pribeh, ktery jsem nalistovala byl o chlapeckovi, ktery hledal darky ve skrinich, ten jsem zamluvila po deseti radcich a uz nemam nejmensi chut se ke knizce vratit. Ani to, jak jsou "pohadky" napsane, neni nejak okouzlujici.

06.11.2019 1 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Znovu precteno kvuli ctenarske vyzve, musim priznat, ze po tech letech po maturite uz to nebyl takovy opruz jako tehdy.

25.09.2019 4 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Tak to byla zase jízda....až na pár nesrovnalosti, které ale ráda odpustim, zase téměř dokonale dílo.

22.09.2019 5 z 5

Těžká noc Těžká noc Lenka Lanczová

Taková klasická Lanczová. Nepřekvapilo, nezklamala, nenadchla.

18.05.2019 4 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

vynikajici kniha

27.03.2019 5 z 5

Heydrich, Geli a Eva Heydrich, Geli a Eva Jan Minář

Vzhledem k zajimavemu tematu jsem cekala mnohem vice. Neurazi, nenadchne, docetla jsem, ale znovu se k ni rozhodne nikdy nevratim.

09.03.2019 1 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Ja se omlouvam, ale tentokrat to proste nebylo TOP of the TOP, jak jsem u Cartera zvykla. Ten konec byl takovy odflaknuty a posledni stranky, kde autor lacine laka na dalsi dil, to uz si snad mohl odpustit. Jinak ale ctive jako vzdy, zajimava zapletka, ale nebyl to Carter, na ktereho jsem zvykla.

25.10.2018

Targa: Okamžik před smrtí Targa: Okamžik před smrtí B.C. Schiller

Přišlo mi to dost překombinované a nemám ráda otevřené konce. Čtyři hvězdičky za atmosféru a hrdiny.

03.10.2018 4 z 5

Útěky Útěky Josef Škvorecký

Lída Baarova mi byla velmi nesympatická, ani styl, kterým byla kniha napsaná mě nenadchnul

09.10.2017 3 z 5

Bůh v renaultu Bůh v renaultu Michal Viewegh

Tohle uz nebyla spisovatelska sebevrazda jako poslednich par knih, ktere vysly po autorove nemoci, ale stale mi to prijde dost nedotazene. Asi dve povidky nadprumerne, ostatni dobre, ale "zabil" to zaver nebo zaver dobry, ale povidka podprumerna. Dala bych tri hvezdy, jen kdyby Oskar prestal konecne fnukat a mlit o rozvodu.

06.10.2017 2 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Vyborna kniha, rozhodne stoji za precteni.

25.09.2017 5 z 5

Krakatit Krakatit Karel Čapek

Bohuzel se musim priklonit k negativnim komentarum. Od maturity, coz uz bude dobrych patnact let jsem pana Capka necetla a tak trosku jsem mela pocit, ze mu to dluzim. Proto vyber knihy starsi nez ctenar, kterou jsem mela splnit v ramci ctenarske vyzvy, byl jasnou volbou. Tema sice velmi nadcasove...ale to bylo tak vsechno. Hrdina se choval jako blazen, mel pletky s kazdou kterou potkal, k tomu postava Boha a Dabla na konci knihy...a dilo zkazy dokonano.

28.08.2017 2 z 5

Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Výborné napsáno, strhující příběh. Rozhodně doporucuji

12.07.2017 5 z 5

Proč Gabčík nestřílel Proč Gabčík nestřílel Lubomír Kubík

Výborná kniha, po shlédnutí Anthropoidu jsem si chtěla o atentátu ještě něco přečíst a kniha rozhodně nezklamala

25.06.2017 5 z 5

Trestankyně: Příběh Růženy Vackové Trestankyně: Příběh Růženy Vackové Milena Štráfeldová

Vyborna kniha, kterou by si mel presict kazdy sympatizant KSC a obhajce starych casu.

08.04.2017 5 z 5