Jeanie Online Jeanie komentáře u knih

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ove mi byl ze začátku protivný svojí nabručeností a po pár stránkách jsem chtěla knížku odložit. Naštěstí jsem to neudělala a nakonec možná i slzička ukápla :-)

Zlatý klíček Zlatý klíček Gordana Maletić

Knížka je útlá a příběh je hodně osekaný. Nicméně ilustrace jsou kouzelné :-)

22.06.2016 4 z 5

Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Piper Kerman

Na tuhle knížku jsem se těšila už dlouho. A nezklamala :-) Četla se mi velice dobře.
Sice jsem očekávala spory a konflikty, jak už to mezi ženskýma bývá, ale všechny tam spíš držely při sobě.

22.06.2016 4 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Hlavní hrdinka mi neskutečně lezla na nervy :-D Dvě hvězdičkyv dávám jen proto, že miluju Irsko a Francii. Námět příběhu by vůbec nebyl špatný, ale chtělo by ho víc propracovat a rozvést, takhle šlo všechno ráz na ráz a konec taky nic moc.

22.04.2016 2 z 5

Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Bláznivá Bridget nikdy nezklame :-) Na začátku jsem se bála, že se budu nudit, ale pak se to četlo úplně samo.

22.12.2015 4 z 5

Vějíř lady Windermerové Vějíř lady Windermerové Oscar Wilde

Oscarova slabší hra. Pobavila, ale nenadchla.

08.03.2015 4 z 5

Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola Veronika Kašáková

Veronika je neuvěřitelně pozitivní člověk, takže jí odpouštím její chaotický styl psaní (a gramatické chyby). Obdivuju její sílu prokousat se těžkým dětstvím a problémy, které se navalily v dospělosti. Verčo, drž se a do budoucna přeju už jen samé úspěchy :-)

07.03.2015 4 z 5

Oskar a měsíční kočky Oskar a měsíční kočky Lynda Gene Rymond

Krásně ilustrovaná knížka s roztomilým kočičím příběhem :-)

18.11.2014 5 z 5

Espressologie Espressologie Kristina Springer

Jako kafař jsem si knížku užívala :-) Je to oddechové čtení, přečetla jsem jí za pár hodin.

17.10.2014 5 z 5

Pod střechami Paříže Pod střechami Paříže Henry Miller

Knihu jsem si sehnala ze zvědavosti. Prvních pár stránek jsem četla v mírném šoku, pak už to byla jen nuda....pornografický příběh z francouzské společnosti, kde platí - každý s každým, ani o incest není nouze.

10.09.2014 3 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

povinná četba, která mě docela bavila

18.10.2013 5 z 5

Všetečný vánoční andělíček a jiné příběhy Všetečný vánoční andělíček a jiné příběhy Margot Meusel

Dostala jsem jí v dětství k Vánocům a dodnes ji mám schovanou :-)

18.10.2013 5 z 5

Axolotl Roadkill Axolotl Roadkill Helene Hegemann

Útlá knížka, ale prokousat se dějem dá zabrat.

30.09.2013 3 z 5

Voda pro slony Voda pro slony Sara Gruen

Krásná knížka s poutavým příběhem

30.09.2013 5 z 5

Zpověď sériových vrahů Zpověď sériových vrahů Christopher Berry-Dee

Přečetla jsem si jí ze zvědavosti, téma a osudy v knize nutí k zamyšlení. Určitě si ještě přečtu druhý díl

27.09.2013 4 z 5

Sexy život Sexy život Jitka Asterová

vtipná oddechovka

27.09.2013 4 z 5

Krušnohorská kronika Krušnohorská kronika Josef Alois Náhlovský

Oddychovka pro pobavení

27.09.2013 3 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Vtipná knížka, ráda si ji někdy přečtu znovu.

27.09.2013 5 z 5

Hotel Babylon aneb Nechcete raději zůstat doma? Hotel Babylon aneb Nechcete raději zůstat doma? Imogen Edwards Jones

Knížku jsem přečetla na jeden zátah. Jako recepční hotelu mě velice pobavila. Seriál natočený podle knížky je také super.

27.09.2013 5 z 5

Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Helen Fielding

Dobrá oddychovka, ale film mě bavil víc.

26.09.2013 4 z 5