jefff komentáře u knih
Trochu jsem se této knihy obával už když jsem jí dostal do ruky. Ale obavy se rozplynuly během prvních stran. Krásná kniha, která sice není horor, ale spíš taková příjemně napínavá, mysteriózní dobrodružná záležitost. Trochu mi ten příběh, jak je sepsán, připomíná knihy z mládí. Pěkně napsané a navíc okořeněné o perfektní fotografie, které příběhu dodávají pravý šmrnc. Rozhodně se těším na další díl.
Jedna z nejvíc strhujících knih, které jsem četl. Tenhle příběh se nedá opustit dřív, než se dočte do konce. Larsson má smysl pro úchvatné čtení, i když by člověk řekl, že příběh mohl být ještě propracovanější. Konec je o trošku slabší než jsem čekal, ale i tak jsou Muži jednou z top knih, které jsem kdy četl.
Má první kniha od Karin Fossumové. Musím říct, že se mi její styl líbil. Hodně jednoduchý - připomíná mi Jungstedtovou - přímý, s něpříliš košatým dějem. Tomu odpovídá i počet stran. Oproti Nesboovi, Keplerovi či Larssonové se nezabývá tolik prací policie a samotným pátráním, ale pointou a hlavně samotným skutkem a vším co značí, přináší a bere. Postavy jsou tu věrohodné a barvité a mají smysl. Líbil se mi i celkový nadhled autorky nad případem. Dobrá knížka.
Pravdou je, že Mari Jungstedt píše velmi jednoduše, přímočaře a nic moc nerozvádí. Hlavní postavy jsou tu spíš jako vztyčné body v příběhu, ale propracované charaktery zde nečekejte. Oproti jiným severským spisovatelům je to taková oddychovka. Ale příběh, napětí i pěkný rozuzlení to má. Já byl spokojený, jen to není absolutní špička.
Konec vosí sezony je trochu podobná Skále. A to svým sociálním podtextem i stylem vyprávění. Bohužel je to ale o dvě třídy slabší. Hlavně příběh nemá takovou sílu a finále není příliš strhující, naopak spíš tak doplyne pomalu do konce.
Satirická kniha, která sice není bezmezně vtipná, ale nabízí humorný příběh, který nelze nezaujmout. Rozhodně kniha, která stojí za to přečíst.
Tony Black má dar zaujmout a píše chytlavě. Pro to ho kdo četl předchozí Pravda krvácí bude Vražedná míle skvělá detektivka se spádem a dobrou zápletkou. Pro znalce prvního dílu bude dvojka trochu zklamáním v tom ohledu, že to je koncepcí úplně stejné jako jednička a to v každém ohledu. I tak se jedná o nadprůměrnou detektivku.
Mám na tuto knihu dobré vzpomínky. Četl jsem jí, když mi bylo asi 12 a žral jsem ji jak blázen. Téma třetí říše uprostřed džungle je zajímavá a nadčasová. Dnes čeští autoři na tomto poli stagnují.
Moje srdcová záležitost. Sice trochu "laciná" literatura, ale natolik zábavná, že ji to odpustíte. A většího frajera než Johna Taylora težko kdy potkáte :-)
Černý opat patří k těm knihám, které když si jednou přečtete, už na ně něj nikdy nezapomenete.
Jedna z nejstrašidelnějších knih které jsem četl. Žádný King, Barker, ale Helle Stangerup a její žluté rukavice...
Netradičně napsaný horor s netradičním hrdinou. Moderně zpracovaná žánrovka, která však v konkurenci neobstojí. Za pár týdnů už si nebudete pamatovat o čem to bylo.
Spíš drama než horor, ale nevadí to. Kniha je dobře napsaná a o zábavu není nouze. Nudit se u Cuja určitě nebudete, jen nečekejte nějaké hororové orgie. Tohle je spíš komorní drama o jednom městečku a jednom nakaženým psu.
Zvláštní kniha a mé první setkání s nord krimi, které moc nedopadlo. Děj se strašně táhne a deníky postav mě rušily a degradovaly jakoukoliv snahu o gradaci děje. Jen konec byl nečekaný a překvapivý.
Napínavý děj a zajímavý případ. Akorát dva staří inspektoři mě moc nezaujali a trochu mi vadili. Jinak skvělá kniha.
Pokračování Kruhu sice není už tolik horor, ale scifi, ovšem velmi zdařile napsané. Opět napínavé a skvěle napsané. Zklamání se nekoná.
Horor jak má být. Tenká kniha, kterou musíte přečíst, hned jak ji začnete číst, jinak to nelze vydržet. Suzuki je skvělý spisovatel a umí příběh podat. Opravdový literární zážitek.
Mě Slamáci zklamaly. Příběh sice začíná zajímavě, ale ve výsledku je to dosti trapné.
Bál jsem se, že koupí knihy s podivným názvem Leda bude omyl. O to větší překvapení mě čekalo, když jsem se prodíral zajímavým netradičním příběhem. Leda je skvělý thriller se zajímavou zápletkou a nelze ji nedoporučit.
Oddychovka, která neurazí. Děj je triviální, odpočinkový a příběh má patřičnou gradaci, aby nenudil. Mě kniha nezklamala, co jsem čekal, to jsem dostal.