Jiho226 | Komentáře u knih | Databáze knih

Jiho226 Jiho226 komentáře u knih

Letní děti Letní děti Dot Hutchison

Moc jsem se na tuto knihu těšila,ale má očekávání bohužel nesplnila. Anotace byla velmi poutavá, předpokládala jsem, že přijde četba,od níž se ,,nepůjde odtrhnout“, a místo toho jsem se ke čtení musela přemlouvat. Pro mě ne úplně chytlavě zpracováno - škoda,protože téma je rozhodně super.

24.07.2021 3 z 5

Dáma v modrém Dáma v modrém Naďa Horáková

Čtivě napsané, objevuje se zde ne zcela originální motiv přemalovávání obrazů, nechybí milostné trojúhelníky, čeká vás i šťastně končící love story krásného a movitého šlechtice, ale pokud čekáte detektivku - tak se bohužel koná jen okrajově..

06.04.2021 3 z 5

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Výborná detektivka,moc mě bavila...napínavá s dobře promyšleným závěrem.Doporučuji!

21.12.2020 5 z 5

Úkryt Úkryt Lisa Gardner

Velmi napínavé čtení...reálně těžko uvěřitelné,ale velmi dobře napsáno

15.12.2020 4 z 5

Krutý zločin Krutý zločin Patricia MacDonald

Velmi dobře se čte,má spád,děj je přehledný,závěr lehce předvídatelný,ale celkově zdařilá detektivka.

03.09.2020 4 z 5

Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

(SPOILER) Dávám tři hvězdičky, protože mě úplně nepřesvědčil závěr a ,,ubohá holčička", která se chová tak, jak se chová, bezostyšně lže a ,,žertuje" tak cynicky, až se nechce věřit,že jde o žert, ve mně opravdu nevzbudila sympatie. Navíc Madisonino moralizování zúčastněných osob, které jí není hloupé ani přesto,že ona Nateovi rovněž celou dobu neříká o své minulosti pravdu a má sama dost velkou hroudu másla na hlavě, mě taky dost štvalo.

24.02.2025 3 z 5

Tajemný dům mrtvých Tajemný dům mrtvých Roxann Hill

Pokud má dvojice detektivů-ať už profesionálních nebo samozvaných-vyšetřovat případ, mělo by se tedy v příběhu objevit nějaké vyšetřování. Tady se vše objasní tak nějak samo a náhodně, což nemám u detektivek ráda. A Anna je navíc takový profík, že se naprosto amatérsky nechá zmlátit postarší paničkou bez výcviku. Další mínus je pro mě její podivný vztah s Pavlem. Alespoň trochu si mají asi přijít na své i čtenáři s romantickou duší, ale ve mně jejich ,,love story" spíš vyvolávala otázku, jestli tito dva jsou opravdu dospělí lidé a ne lehce retardovaní puberťáci.

05.02.2025 2 z 5

Třetí na řadě Třetí na řadě Allison Brennan

Dobrý nápad, určitě i zajímavě vymyšlený příběh, ale knize hodně ubližuje její rozvleklost. Délka trochu utápí hlavní děj, který kvůli tomu místy lehce zaniká. A i závěr jsem očekávala lépe vygradovaný. Po tom prokousání se takovým množství textu by si čtenář zasloužil lepší finále.

11.01.2025 3.5 z 5

Vůle žít Vůle žít Rachel Amphlett

(SPOILER) Kniha se nečte špatně, ale hodně mě zklamal - pozor spoiler - sebevražedný motiv Alison, který byl málo přesvědčivý. Úspěšná, pohodová, velmi schopná a inteligentní osoba ukončí život na základě jedné bezvýznamné snoubencovy chyby? Z hlediska pátrání a vyšetřování a celkového děje knihy to asi není úplně zásadní, ale čekala jsem zajímavější vysvětlení.

15.08.2024 3 z 5

Řezník a střízlík Řezník a střízlík Alaina Urquhart

Autorka bude jistě odbornice a znalostí z oblasti patologie a zločinu má určitě dostatek, ale když chybí dar spisovatelského umu a schopnosti vytvořit důvěryhodné postavy a uvěřitelné dialogy, tak prostě dobrá kniha nevznikne.

26.05.2024 2 z 5

Muž z labyrintu Muž z labyrintu Donato Carrisi

Všeho moc škodí.. Moc záhad, moc tajemna, moc nejasností, moc problémů - opět!! lítost vyvolávající úděl hlavního vyšetřujícího (jak nyní bývá v knihách tohoto žánru téměř pravidlem) - a tím pádem ve výsledku nic..jen zklamání a to hlavně ze závěru.

30.03.2024 2 z 5

Předčasný pohřeb Předčasný pohřeb Linda Fairstein

Moc dobrá detektivka, výborně začleněna tvorba i život E. A. Poea.

05.08.2022 4 z 5

Baba jedová Baba jedová Věra Fojtová

Achjo....Proč? Opravdu hodně,ale hodně nepovedené. Tohle je tedy velmi zastaralý styl psaní detektivky a navíc obrovsky naivní zápletka i závěr.

30.06.2022 1 z 5

Slzy mrtvé jeptišky Slzy mrtvé jeptišky Roxann Hill

Taková detektivka na nedělní dopoledne,trochu jako jeden díl seriálu Otec Braun a Otec Brown. Kněz jako jedna polovina dvojice vyšetřovatelů,druhou zastupuje velmi zdatná žena s problémem v rodině (tenhle prvek je dnes velmi módní). Kniha mě neoslovila.

20.06.2022 2 z 5

Úniková hra Úniková hra Megan Goldin

Téma únikových her nabízí široký prostor pro krimi náměty. Čekala jsem tedy mnohem více napětí, které se ale bohužel téměř nekonalo.

19.03.2022 3 z 5

Dítě hvězd Dítě hvězd Katrine Engberg

Knížka se mi celkem líbila,začátek mě hodně zaujal,pak mi ale připadalo,že trochu ztrácí spád a čtení mi vázlo.Je dobře,že byla poslední kapitola věnována shrnutí případu a dovysvětlení celého děje.

14.10.2021 3 z 5

Manuál zralé ženy Manuál zralé ženy Halina Pawlowská

To, co od autorky očekáváte,toho se vám dostane.Chvílemi pobaví hodně,chvílemi přijde slabší místo. Takže celkově dobré - tedy za tři (hvězdičky).

01.09.2021 3 z 5

Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Velmi poutavá kniha plná zajímavých poznatků.

05.01.2021 4 z 5

Třetí smrtelný hřích Třetí smrtelný hřích Lawrence Sanders

Zajímavý a napínavý krimiromán

15.12.2020 2 z 5

Tiché vody Tiché vody Viveca Sten

Nejsilnější zážitek z knihy je zeměpisný - popis atmosféry šér je poutavý a zajímavý...jinak nijak výrazný krimipříběh plný ,,hluchých“ pasáží

15.12.2020 1 z 5