Jiparis komentáře u knih
Skvělý příběh, kde se proplétá mnoho rodinných problémů, odhalených tajemství , které vyústí v obrovskou tragédii.
Nehrát si na boha, který rozhoduje o lidském bytí a nebytí. Jak můžeme být zranitelní v rukou odborníka. Moc pěkný příběh o důvěře a jejím zneužívání.
Do poloviny je děj napínavý a tajemný, v druhé části zklamání. Předvídatelné, přitažené za vlasy a konec jako v červené knihovně.
Zajímavý příběh, kde se dovídáme mnoho z afrických reálií o kterých jsem neměla ani ponětí. Samotný děj je napínavý, ale těžko uvěřitelný.
Příběh o tom, jak může během okamžiku změnit celý život a ztratit iluze o těch, kteří se zdáli být nejlepšími přáteli.
Krásný příběh o věrnosti, odvaze a překonávání neuvěřitelných strastí i rodinném tajemství.
Zajímavá sonda ze života dívky, která se vzepře tradicím a ovlivní tím nejen život svůj ale i celé rodiny. Trochu mi vadilo, že se dobro spojuje s komunisty.
Opět jsou na scéně nezdravé vztahy v rodině , které vyústí v krutou pomstu, kde oběťmi jsou nevinní lidé. Trochu mi vadilo podivné spojení s Oskary.
Tentokrát jsem zklamaná. Vše se točí kolem stíhání mnohonásobného vraha, který je poháněn nenávistí k Rurkemu a jeho ženě. Než je dopaden stačí ještě napáchát hodně zla. Přišlo mi to jednotvárné a zdlouhavé.
Klasický dobrý Simenon. Musím připustit, že zfilmovaný se mi líbil více.
Zajímavý námět. První část byla velmi napínavá, samotné rozuzlení a závěr mi přišly uspěchané, zmatené a trochu nedůvěryhodné.
Zločiny páchané na těch, kteří se nemohou bránit, patří mezi nejodpornější. Příběh odkrývá praktiky, ke kterým mohlo dojít díky nevšímavosti odpovědných. Možná dovedené ad absurdum, ale určitě stojí za zamyšlení.
Šílení lidé vymýšlejí a připravují šílené věci. Vždycky je to tragédie, když se někdo rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou.
Zajímavý pohled do zákulisí toho, jak se u nás (a asi i jinde) vyšetřuje. Je to sice beletrie, ale stejně mě to nutí k zamyšlení, co je fikce a co pravda. První část mě nezaujala, ve druhé to mělo spád.
Souhlasím, první polovina a spousta podobných jmen mě dost nudily. Ve druhé polovině to bylo lepší, ale celkově mě kniha zklamala.
Čtivý příběh, ikdyž jak vyřešení případu Molendera , tak Milwokha mi připadalo nedotažené a nepřesvědčivé. Také Fabian Risk začíná být téměř nesmrtelný, pro mě trochu zklamání.
Kdyby nebylo toho, že oběťmi jsou děti, bylo by to perfektní čtení. Samotný námět je originálně řešený a líbilo se mi propojení s rodinným příběhem Tonyho.
Jaký vliv mají chyby rodičů na jejich děti? Zajímavý námět viny a trestu. První polovina knihy se docela vlekla, druhá část se mi líbila mnohem více. Nadějná autorka.
Hodně zajímavý námět, důvod únosu mě úplně dostal, ikdyž byl dost neuvěřitelný. Prolínání osudů, touha po lásce partnerské i rodičovské byly zajímavé. Myšlenka aury, která ukazuje na na někoho, kdo je do věci zapleten, mi připadá nevěrohodná.