Jiparis komentáře u knih
Jak daleko může jít vymývání mozků? Udat své kamarády a rodiče za poukázku do kavárny. Strašné týrání v převýchovných táborech, organizace každé minuty života. A to vše není fantazie autorky, ale realita v KLDR. Hrůza!!!
Podle mě nejlepší kniha od L. Penny. Osvěžující přesun postav do Paříže, aby nakonec zjistily, že doma je nejlíp. A samotná zápletka, kde až do konce nevíme kdo je na jaké straně, je perfektní.
Obdivuji francouzského autora za znalost ruských reálií a celkové zpracování období před a po černobylské tragédii . Mnohé jsme tušili, některé hrůzy mě dosud děsí. A od těchto zrůd jsme se po dlouhou dobu "učili". Nikdy víc!!!
Tak to byla jízda a počtení. Z tohoto českého autora jsem nadšená.
Opět skvělé! Boj se zlem v mnoha podobách. Zločiny se netýkají jen obětí, ale mají dalekosáhlé důsledky pro pozůstalé.
Neuvěřitelné, kolik se toho vejde do jednoho lidského života. Autorka nesoudí, zachycuje zvraty. Největším trestem je prožít celý život ve strachu z odhalení.
Naprosto skvělé! Sonda do pocitů viníků v krajní situaci. Do poslední chvíle není jasné, kdo za zločiny mezi přáteli stojí.
Podezření, které naprosto rozleptá vztah, důvěra, kterou lehce ztratíme, ale těžko získáme zpět. A k tomu bytost, která využívá lidských slabostí pro svůj prospěch. Jde to ale dělat do nekonečna?
Napínavé. Sex,násilí a pomsta. Mix, který vás vtáhne a nutí číst téměř bez přestání. Zajímavý závěr. V porovnání s ostatními knihami Yrsy souhlasím s Martinou F. Asi to tak musí být, když je laťka nasazena hodně vysoko.
Napínavý, propracovaný příběh s mnoha dějovými liniemi a místy. Jako červená nit se příběhem vine touha po penězích, úvahy o spáse, vině a trestu a lidské nedostatečnosti.
Život Josefa je plný práce, je schopný, čestný, ale nemá štěstí při výběru partnerek. I když, ženy si spíše vybírají jeho. Proplouvá životem, stále řeší problémy a zdá se, že mu ani nebude dopřáno mít vlastní potomky .Závěr mě překvapil, trochu červená knihovna. Přes to vše se příběh čte dobře a je to výborné na deku u vody.
Vztah dvou hodně odlišných lidí se v průběhu let mění a spěje k neodvratnému konci. Autorka přesně vystihuje fakt, že pokud o něj nepečujeme, nutně zreziví. Obyčejný přiběh, který prožívá mnoho z nás, stojí za zamyšlení.
Mladá dívka ,která mnohým učarovala, je mrtvá a ti, co vědí , mlčí dlouhých 30 let.
Lékařka Thea, která so do jedné místní rodiny provdá, chce přijít věcem na kloub. Je to hodně spletitá historie, plná vztahových problémů. Mnohým se uleví, když nakonec pravda vyjde najevo.
Hodně ponurá kniha o vážných problémech v rodině. Stále jsem čekala na něco trochu pozitivního, ale tahle problematika se asi jinak nedala napsat. Nesbo umí vystupňovat napětí a nepokouší se skrývat žádnou lidskou špatnost
Jak moc nám všechny moderní technologie pomáhají a kde je hranice jejich schopností, za kterou je již nepustit? Vše záleží na lidech. A protože je ve světě hodně psychopatů, mnohdy velmi inteligentních, je to vše docela děsivé. Z toho všeho mi vyplývá, že úplně nejdůležitější je morálka a čest.
Docela jsem váhala, jestli se do knihy s jasným názvem pustit v současné době, ale nakonec to stálo za to. Místy jsem měla chuť napovídat, že přeci jen roušky nestačí!
Obdivovala jsem autorovu představivost o tom, co by se mohlo stát, kdyby se bakteriologických zbraní chopila chorá mysl. Po všech současných zkušenostech je jasné, že lidstvo musí být hodně obezřetné, když se podobné hrozby objeví kdekoliv na světě.
Thilliez je skvělý autor !
I když téma povídek mi v současné době náladu nezvedlo, dalo mi příležitost uvědomit si, že mnoho lidí prožívá silnější tragédie. Co je proti tomu dočasné omezení pohybu a zakrytá ústa. A knihy jsou tu pořád.
Výraz drsná detektivka, je v tomto případě pořád ještě slabý. Ikdyž jsem si stále říkala, že je to jen fikce, některé detaily na mě byly moc. Na druhou stranu je asi pravda, že se najdou lidé, kteří podobným mýtům a bajkám věří. Napsáno poutavě, ale teď si budu muset přečíst něco lehčího.
Napínavé čtení, plné manipulace s lidskou psychikou a ukazující, jak nebezpečné vše může být, pokud se takový člověk dostane do styku s dětmi. Zajímavě vykreslená je i postava psychologa , který řeší rodinné problémy a zároveň i svou nemoc.
Přátelé, také Vám v současné době knížky pomáhají?