Jiparis komentáře u knih
Tak tohle bylo moc příjemné čtení. Líbilo se mi procházení pocity různých lidí, hledání motivů a viny, sebepoznání , odpuštění. To vše spolu s hledáním pravého viníka.
Dokázat násilnění je vždy bolestné pro oběť a navíc, když na druhé straně jsou peníze. Líbily se mi sondy do mysli rodiny, která chce pro svou dceru spravedlnost a závěr, kdy se i další zločiny objasní překvapivým způsobem.
První tři čtvrtiny jsou napínavé, originální. Od počátku je jasné, že hlavní roli hraje podivná sekta, kde všichni lžou. Závěr mě zklamal, Podivné vysvětlování toho, jak se zbavit temnoty a také poslední okamžiky se ženou, která týrala hlavní hrdinku jsou nepřesvědčivé.
Příběh, který má dvě linie se pomalu rozbíhá. V obou hraje hlavní úlohu násilí a jeho důsledky pro ty, kdo ho zažili. Nakonec se překvapivě spojí .
Trochu komplikovaný příběh, kde se řeší křivdy minulosti, nenasytnost a příbuzenské vztahy. .
Skvělé! studie o lidském géniovi, egoistovi bez soucitu. O nebezpečí, které představují lidé nesmírně inteligentní, ale nelidští. I když jsem se občas ztrácela při vysvětlování technických detailů, nemohla jsem se odtrhnout.
I když to místy byla tak trochu červená knihovna, kterou nemusím, některé myšlenky mě dostaly. Síla ženy, která udělá rozhodnutí ve prospěch své dcery, bolavá ale nutná. A také věta...musíš plavat dál.
Skvělé, napínavé, nepředvídatelný konec. Znovu jsem si potvrdila obavu z podivných sekt a církví.
Hodně silný příběh o tom, co vše je možné zažít a přežít. Marně hledám další slova, vím, že ve mně bude ještě dlouho doznívat.
Tak tohle byla pěkná duchařina. Sice je od počátku jasné, jak vše dopadne, držela jsem palce, aby nevychované spratky Rowan /Rachel zvládla. Co jsem neodhadla byl motiv .Děsivá představa domu, kde vše je ovládáno technologiemi.
Příběh o soucitu, pochybování, neschopnosti přijmout lásku, podléhání vždy tomu, kdo právě zahltí argumenty, ovlivnění atmosférou dané situace a konečné rozhodnutí s tragickými následky.
Netrpělivost srdce, aby se co nejrychleji zbavilo trapného dojetí cizím neštěstím.
Obdivuji francouzského autora za znalost ruských reálií a celkové zpracování období před a po černobylské tragédii . Mnohé jsme tušili, některé hrůzy mě dosud děsí. A od těchto zrůd jsme se po dlouhou dobu "učili". Nikdy víc!!!
Děsivá vize toho, co se může stát, když nad starostí o zdraví zvítězí chamtivost a peníze. Zajímavá studie o politicích a jejich praktikách.
S vypětím sil jsem dočetla, ale byla to hrozná slátanina. Policista, kterého nejvíce zajímají velká prsa kolegyně, je vulgární a tyká každému, spolu s poustevníkem, který se stal odborníkem na mytologii a fresky, policistka, která se opakovaně vrhá do jasných rizik, aby se z nich zázračně dostala, to na mě bylo moc.
Skvěle napsaný příběh o hledání vlastních kořenů, citové otupělosti, lidské zlobě, ale i o křehkosti rodinných vztahů.
Tak to byla jízda a počtení. Z tohoto českého autora jsem nadšená.
Další kniha, která nebyla mým šálkem čaje. Ač velmi vysoké hodnocení, na mě příliš mnoho záhad.
Námět zajímavý, jak najít cestu k synovi po smrti matky. Ale zvolené cesty jsou nevěrohodné.
Opět skvělé! Boj se zlem v mnoha podobách. Zločiny se netýkají jen obětí, ale mají dalekosáhlé důsledky pro pozůstalé.