jitka3027 jitka3027 komentáře u knih

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Knížka o jedné obyčejné rodině, kde věci nejsou tak, jak by, meli být. Ač krátký příběh, nechal ve mě velké emoce, které ještě budu muset zpracovat. Opravdu nečekaný závěr knihy...

19.03.2023 5 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Moje první kniha od autorky. Obyčejný příběh obyčejné rodiny, o tom ,jak by to ve vztahu nemělo být... psáno velmi čtivě, zpočátku jsem se nemohla srovnat s absencí přímé řeči, velmi příjemný počin, zkusím i další autorčiny knihy.

17.03.2023 4 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Nemůžu si pomoct, ale ze všech Aristokratek, které jsem přečetla se mi líbila nejvíc ta první. Občas jsem se zasmála, možná i jen proto, že jsem v hlavě slyšela možný přednes V.Khek Kubařové, která k Marii III. prostě patří. Často mi přišel dej o ničem a zbytečný, nic neříkající, natahovaný.
Nicméně paní Tichá je prostě TOP, ta nezklame nikdy

13.03.2023 3 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Audiokniha.
Ove... muž, který se chce zabít, ale nemá na to čas. Bavila jsem se, i plakala. Knížka, kterou jsem určitě neposlouchala naposledy. Chlap tak neskutečně protivnej, že byste mu dali tečku, ale na druhou stranu má obrovské srdce. Doslova :) Přednes pana Vlasáka byl jedinečný a neskutečně přesný. Určitě doporučuji a jsem zvědavá na filmové zpracování.

13.03.2023 5 z 5

Krabička vzpomínek Krabička vzpomínek Kathryn Hughes

Asi nejlepší kniha od autorky, i kdyz všechny se mi moc líbily. Knížka měla spád, líbily se mi 2 neustále protínající se časové roviny. Super.

04.03.2023 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Tahle knížka je má oblíbená že série, hned z několika důvodů - jsou tam hory, lyže a hlavně čokoláda :)
Poprvé jsem četla před rokem, nyní podruhé jako audioknihu. Prima přednes, odpočinková dějová linka. Rozhodně doporučuji:)

25.02.2023 5 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Úvod knihy mi přišel takový nemastný, ale ve chvíli, kdy se Claire přesune v čase dej nabírá pěkně obrátky. Někdy až surový popis do nejmenších detailů vás vtáhne do děje a nepustí. Je to veliká zběsilá jízda historií plná nečekaných napínavých zvratů i brutálních popisů, které se střídají s chvilkami plnými lásky. Strhující, jsem nadšená.

Její konec Její konec Shari Lapena

Audiokniha. Zcela nečekané rozuzlení celého příběhu. Musím říct, že kniha byla napínavá, překvapivá. Na poslech velmi příjemná. Ale od autorky jsem cetla i lepší. Ale doporučuji a už se těším na další.

20.02.2023 3 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

(SPOILER) Jako všechny předchozí knihy S.Lapeny je dej napínavý až do konce, několik zvratů, které se opravdu nedají očekávat. Závěr děje zůstává trochu otevřený, to osobně nemám moc ráda, mám raději uzavřené děje, ale je to cim dal castejsi, budu si muset zvyknout

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

(SPOILER) Je pravda, že do chvíle, kdy se Nora opravdu rozhodla zemřít mě dej nijak zvlášť nebavil, ale pak už jsem nemohla poslech přerušit. Někdy mi teda Nora lezla krkem, ale našla jsem si v knize pár myšlenek, které mě donutily k přemýšlení.

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Spousta z nás jistě viděla film a i tady je film něco jiného než kniha. Je to neobycejne obyčejný příběh outsidera s velkým srdcem. Doporučuji každému.

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Neměla jsem přílišná očekávání, ale nakonec jsem byla z kniha opravdu nadšena. Velice čtivé, napínavé a brilantně popsané postavy celé rodiny. Tsunami, skutečná událost sedla do tohoto příběhu naprosto mistrně. Doporučuji všemi deseti a těším se na další Karinin literární počin.

Kluk napravo Kluk napravo Kate Stewart

Krásná knížka, i když se dalo lehce předvídat. Rozhodně jsem se ale nenudila.
Doporučuji

Z kopce do kopce Z kopce do kopce Kateřina Dubská

Kniha mě větsinou bavila, přinesla i nové myšlenky. Celkově hodnotím jako dobré...

20.02.2023 3 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Klasika, která nezklame, ráda jsem se k ní po letech vrátila.

20.02.2023 4 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Tato knížka je přesný obraz toho, co se mi vybaví, když se řekne vesnice. Všechny postavy jsou určitým způsobem v každé rodině, tady to umocňuje i nářečí a bavily mě i postoje jednotlivých postav. Bavila mě první povídka, i když její postava mi byla fakt nesympaticka, mrzí mě, že to byla nejkratší povídka, příběh řezníka byl taky perfektně zpracovaný. Nejslabším článkem pro mě byla třetí povídka, bohužel ta nejdelší. Čtvrtá je bohužel i dost častá v normálním životě....

Celkově se mi kniha libila :)

20.02.2023 4 z 5

Pokojská Pokojská Nita Prose

Audiokniha
Knížka mě diky poslechu bavila asi o něco víc, než by se líbila při čtení, protože přednes k Molly seděl prostě úplně přesně. Není to thriller na jaký jsme zvyklý od jiných autorů, ale prima detektivka, která osvětlí svět lidi (zřejmě) s lehkou poruchou autistickeho spektra :)

10.02.2023 5 z 5

Poslední slib Poslední slib Kathryn Hughes

Poslední slib je zatím nejlepší z těch , které jsem četla od této autorky;(uz mi zbyva jen Krabička vzpominek). Přečteno za den, na konci jsem si trochu musela připomenout jména ze začátku knihy, ale moc pěkný a čtivý příběh.

04.02.2023 5 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Přečteno velmi rychle, sice dost předvídatelný a někdy těžko uvěřitelný příběh, přesto mě čtení bavilo, dobře se četlo a těším se na další autority knihy.

03.02.2023 5 z 5

Tajemství Tajemství Kathryn Hughes

Tato autorka mě velmi baví. Kniha má spád, momenty překvapení nechybí, takže mi kniha prostě nedovolila přestat číst.

01.02.2023 5 z 5