Johny_H. komentáře u knih
Tak zatím nejlepší díl Smrť je opravdu nejlepší postava v celé Zeměploše snad bude ještě nějaký díl zaměřen na tuto postavu.
(SPOILER) Výborný velmi povedený díl, který je spolu s Agou nejlepším dílem z dosud vydaných knih ze série, ale ten smutný konec tam být nemusel. Vodičkovy nedají moc prostoru v předchozích knihách a když konečně se sním můžeme seznámit :-( Čest jeho památce.
Tuto sérii jsem zakoupil jako dárek pro babičku, které se moc líbila kniha Agatha Raisinová a toto bylo v podobné a musím říci, že je to opravdu velmi podobné(Myšleno styl detektivky). Taková lehká detektivka pro lidi co nemusejí pořádné krvavé nebo temné thrillery. V žánru detektivka jako celek 3/5 v žánru konkrétního detektivního stylu 5/5
Zatím je nejlepší druhý díl, ale i tento je velice povedený a zajímavý i přesto, že je zpracován formou povídek a já nejsem povídkový typ musím hodnotit vysoce pozitivně.
Pod dočtení zatím posledního dílu který je opět na 5/5 přidávám seřazení dílů dle oblíbenosti od nejlepšího po nejhorší přičemž poslední dva měli u mě lehce namále, aby nedostaly 4/5
Napsáno krví
Noční lovec
Nenávist
Zloba
Hovory se smrtí
Ok tohle je opravdu geniální a rozhodně jeden z nejlepších dílů. U předchozího jsem přemýšlel z hodnocením ale zde je to jasných 5/5 a mám obavu, že u posledního dílu co zatím vyšel budu brečet jen kvůli tomu, že nemám další. :-(
Několika násobně lepší než na dostřel je sice pravda, že kniha mohla skončit o něco dříve a ne pořád přidávat už jí mají a zase ne. Je to malilinko ke konci až moc překombinované nic méně na 5/5 to je bez problémů.
Tak je to trochu jiná kniha. Z mého pohledu se tato kniha do této série moc nehodí. Nic méně i tak hodnotím plným počtem hvězd. Jinak asi druhá nejslabší ze série.
Naprostá dokonalost která mě sedla jako ušitá na mírů. Sice z přebalu knihy jste schopní poznat kdo je vrah pokud máte nějaké zkušenosti z knížek či filmů a autorka vám to sdělí co nejdříve sama, ale na konec i přesto je tato kniha napínavá a zajímavá. Pohled ze strany vyšetřovatel a ze strany vraha je opravdu zážitek.
Nádherný příběh a moc krásně napsán. Donutil mě včera navštívit zříceninu hradu Jenčov, projít Beroun a hrad a zámek v Nižboru. V nejbližších dnech musím navštívit i Křivoklát. Jsou to opravdu moc krásná místa.
Mám raději jiný žánr a povídky nejsou moje gusto, ale jsem ovlivněn jako člověk který miluje kočky. Musím nic méně říci, že toto byla nejslabší kniha ze všech, ale musím i tak 5/5.
Přesto že jsem zastáncem otevřených konců tak zde bych ocenil mírný epilog ohledně toho jak se našemu pavoučkovy žije dál po skončení hlavního příběhu. Jinak není co hodnotit. Napsané je to perfektně a příběh je také perfektní což je u pana Niedlla už standart a těším se na jeho detektivní trilogii kterou mám v plánu.
Váhám jestli by autor psal stejně dnes a i tak prorazil. Jeho popis města na celkem 2 stránky bylo utrpení, ale to dávám na vrub době kdy byla kniha psaná jinak by se to v hodnocení projevilo. případ je moc zajímavý i když do poslední doby nevíme kdo je vrah (což není neobvyklé), ale ani oběť (což už neobvyklé je). Tempo sice místy skomírá, ale i tak je docela svižné a po minulém nudnějším příběhu moc hezká kniha.
Tuto knihu jsem začal číst v rámci osobní výzvy přečíst vše od tohoto autora na základě toho že jsem četl sérii Rytíři z Vřesova a moc se mi líbila. Musím říci že první kapitola dá-li se to tak nazvat je zmatená moc jmen a celkově začátek je horší, ale čím dál více je to lepší a lepší a na cca 100 stránce jste v táhnuti do děje a nemůžete se odtrhnout moc pěkný počin a váhám zda se mi více líbí kniha Past či tato. Škoda konce který byl sice asi tak nějak jasný ale nemusel zůstat otevřený a skončit tak jak si to většina z nás domyslí.
Pro skupinku pro kterou to je určené to sedí. Jak jsem psal u prvního dílu tuto sérii jsem zakoupil pro babičku jako dárek s tím že se do toho také podívám a vybral jsem pro ní dobře. Pro mě to určené není já mám raději temné krimi s hromadou krve. Nic méně ve svém žánru a pro skupinu lidí jimž je to určeno je to velice dobré.
Když pominu zbytečně malá písmena u vydání které jsem četl, tak je to opravdu výborná kniha. Jediné co mi vadilo, byl manželský pár a to jak v knize tak ve filmu.
Tato kniha se opravdu jen těžko zavírá a je dobré si na ní vyčlenit čas jelikož ji budete chtít přečíst jedním dechem.
Je velmi zajímavé zjištění jak moc můžete předělat knihu při implementaci na filmové plátno a pořád je to branné jako zfilmovaná kniha. Nic méně film je moc povedený a kniha která byla předlohou také. Celé jsem si to od začátku do konce užil a jediný co mě trochu vadilo byly japonská jména nic méně s tím se nedá nic dělat. Naprostá paráda a v některých scénách mi přeběhl mráz po zádech.
Napínavý příběh který se moc hezky čte a potěší každého příznivce 87 revíru. Na autorovi musím docenit, že dává ve všech příbězích pár stránek před koncem jasný bod kde má čtenář možnost zjistit kdo je vrah dříve než je odhalen.
Tři pohledy na stejný postapo svět. Moc pěkně provedené až na pár klišovitých zvratů. Jinak akce a napínavé až do konce který je pro spoustu postav hořkým vítězstvím. Každý kdo má rád zombie filmy si dost pravděpodobně užije i tuto knihu.