Johny_H. Johny_H. komentáře u knih

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Tak asi takto nemohu říci, že by se to nedalo číst. Akorát žijeme v době, kdy toto pro fanoušky film z podobnou tématikou, alespoň za mně nemůže kniha tak dobře podat. Jedná se především o akci a krásu střelby a tu si já osobně nemohu užít více v knize nežli ve filmu asi nemám tak dobrou představivost. Zápletka a rozuzlení na konci příběhu takoví ten á jé moment jsem čekal už dávno. Doufal jsem že se pletu a tak jednoduché to nebude. Střelec má hodně zvláštní dovednosti jednou je dokonalost sama podruhé se chová jakoby držel zbraň poprvé v ruce jak se autorovi hodí nic méně stále 4 z 5 to je a je to takový lehký nadprůměr který zabaví.

05.07.2021 4 z 5

Kirke Kirke Madeline Miller

Tak mám na to vzhledem k hodnocení odlišný názor. Místy rozvláčné sem tam popisné a počet jmen také není nic pro mě i tak mě něco ve mně nutí dát plný počet a tak ho dám. Jinak měl-li bych být opravdu objektivní tak 3,9 hvězdiček více ne.

01.07.2021 5 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Tak po méně vydařeném šestém díle se autor vrací do starých dobrých kolejích, kde je mu nejlépe. Srovnatelný kvalitou a akcí s pátým dílem a zatím druhý nejlepší ze série.

24.06.2021 5 z 5

Příběhy z divokého Východu Příběhy z divokého Východu Ivan Mládek

Takhle na 5/5 to je. Mně osobně, ale Mládkův humor sedne spíše ve scénkách písničkách nebo jeho skvělých seriálech

19.06.2021 5 z 5

Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Ne vždy je originální námět známka úspěchu. Nevím zda to je originální. Já upřímně musím říci, že jsem ni podobného nikdy nečetl ani neviděl takže za mě osobně se určitě o originální námět jedná a to hodně nadprůměrný. Ano když budu chtít být puntičkářský našla by se jedna scéna na 1,5 stránky která dle mého byla zbytečná, ale ruku na srdce to jde najít v každé knize dle subjektivního pohledu a toto je osobně opravdu ve svém žánru špica a mohu doporučit všem kdo tento žánr mají rádi.

14.06.2021 5 z 5

Řetězová reakce Řetězová reakce František Kotleta (p)

Tak asi obsahem za mě osobně nejlepší díl. Nic méně je někdy zbytečně moc roztáhlý a hůře se v něm díky tomu orientuje. Nic méně u celé série a zvláště pak u této musím ocenit názvy kapitol, které autor opravdu dobře promyslel. Moc jsem si celou sérii užil a jak jinak nežli 5/5.

11.06.2021 5 z 5

Rázová vlna Rázová vlna František Kotleta (p)

No uvidíme podle posledního dílu. Jinak mohu zatím říci, že je tato série od Kotlety nejlepší.

06.06.2021 5 z 5

Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Tak ten konec je teda zbytečně drsný, ale jinak naprostá paráda.

01.06.2021 5 z 5

Spad Spad František Kotleta (p)

Tento autor mě upřímně vždy překvapí promyšleným světem i když to má být hlavně místi vtipná střílečka. Paráda jdu na další díl akorát škoda jedné postavy měl jsem jí rád.

28.05.2021 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Tak je to trochu jiná kniha. Z mého pohledu se tato kniha do této série moc nehodí. Nic méně i tak hodnotím plným počtem hvězd. Jinak asi druhá nejslabší ze série.

23.05.2021 5 z 5

Dobrodružství profesora Challengera Dobrodružství profesora Challengera Arthur Conan Doyle

Dvě povídky na jeden večer. Dobrá oddechovka nečekejte, ale nic světoborného. Dávám čtyři jen proto aby nebyla na stejné úrovni jako zemně mlhy. Pokud nemáte co číst či jedete někam pod stan doporučuji. Nic méně u mě osobně tato kniha půjde do knihovny a také tam zůstane.

17.05.2021 4 z 5

Země mlhy Země mlhy Arthur Conan Doyle

Tak tato kniha by mohla být poměrně zajímavá svým nápadem. Nevím možná je to generační problém mezi čtenářem a spisovatelem, ale za mě osobně rozvleklé příliš popisné a upřímně jsem měl pocit, že se autor zde snaží zjisti kolik postav je čtenář schopen pojmout a udržet o nich ještě přehled. No nevím kolik jich tam bylo celkem, ale rozhodně něco přes dvacet. To je trochu moc na příběh kde je popis seance pak popis seance a pak nebudete tomu věřit popíše autor další seanci. Když nepopisuje seanci kterých bylo zbytečně moc odskočí k postavě, která v příběhu není důležitá aby vznikla totálně zbytečná nic neříkající kapitola. Připadá mi velmi divné, že tuto knihu napsal ten samí autor jako Jedový pás který stojí za přečtení a je opravdu dobrý.

16.05.2021 3 z 5

Příliv smrti Příliv smrti Arthur Conan Doyle

Velmi milá knížečka plná úvah o smrti a zbytečnosti lidstva ve srovnání s celým vesmírem a celé to doprovází vkusný humor.

12.05.2021 5 z 5

Ztracený svět Ztracený svět Arthur Conan Doyle

Zcela upřímně nemohu hodnotit. Zkoušel jsem to přečíst, ale vzhledem k vlastněnému vydání a to konkrétně vydání 1991 jsem se dostal pouze na stranu 32 ze 150. Malé písmo nahuštěné co nejblíže k sobě aby nebylo možné knihu čísti nebo jen s obtížemi. Příběh jako takový se mi, ale velice zamlouval. Jelikož nemá čtečku a shánět jiné vydání se mi nechtělo pustil jsem si na internetu rozhlasovou hru a ta byla dobrá. Je pravda ač to nerad přiznávám, že film se mě osobně v tomto případě líbil více, ale mám připraven druhý díl profesorem Challengerem a u toho nevím co očekávat a uvidím o čem to přesně bude. Včera jsem nakouknul a písmo je jako u klasické knihy tak zde problém nebude snad se nenajde jinde.

11.05.2021 3 z 5

Tři mušketýři - díl druhý Tři mušketýři - díl druhý Alexandre Dumas, st.

Ač některé pasáže na můj vkus byly rozsáhlé tak scény s Milady jsou pro mně osobně nejlepší a musím dát 5/5 hvězd.

08.05.2021 5 z 5

Tři mušketýři - Díl první Tři mušketýři - Díl první Alexandre Dumas, st.

Zde není co dodávat zkrátka klasika která jen tak nezestárne.

03.05.2021 5 z 5

Mussolini a jeho podíl na mém zhroucení Mussolini a jeho podíl na mém zhroucení Spike Milligan

Kniha zakoupená pro mého Taťku. Řekl jsem si, že než mu ji předám také se do ní podívám. No musím říci hodnotit nebudu, ale styl psaní mě osobně nesedl. Je to i ve velikosti písma tak by to nebylo fér. Já osobně jsem musel tuto knihu odložit a dát jí do nedočtených vzhledem k tomu, že ač se drobet více orientuji v druhé světové válce než je obecný průměr tak označování jednotlivých strojů bylo na mě trochu moc. Autor píše buď nahodile v čase což nepředpokládám spíše jsem se já neorientoval ne jen v postavách kterých bylo více než jsem čekal, ale také v ději. Konec konců skončil jsem na 25 stránce. Mohu říci, že ač jsem nepochopil polovinu vtipů které se odvíjeli od jednotlivých postav tak kniha opravdu srší humorem na úrovni to ano. Pro mě osobně, ale autor píše úplně jiný žánr na který nejsem zvyklí. Je to škoda. Pokud budete chtít číst pomatujte alespoň za mě, že je dobré trochu se orientovat v hodnostech jelikož pak dopadnete jako já. Kniha si určitě najde svoje fanoušky a mého taťku to bude bavit a to byl záměr kvůli kterému jsem jí kupoval.

30.04.2021

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Tak po skvělém prvním dílu mírném poklesu u druhého ještě většího poklesu u třetího čtvrtý díl zatím vedl za mě jako nejlepší, ale tato kniha ho opět převálcovala. kdybych měl hodnotit díly tak ač jsou bezesporu všechny zatím na 5 hvězd tak od nejlepšího bych je seřadil asi takto Jeden za druhým, Sochař smrti, Dvojitý kříž, Popravčí a Noční lovec

28.04.2021 5 z 5

Doma u Hitlerů Doma u Hitlerů Arnošt Goldflam

Naprostá paráda. Knížka, která ubíhá sama. 50 stránek plné zábavy. Postavy neskutečně dobře vykresleny a moc jsem si to užil.

24.04.2021 5 z 5

Schovka Schovka Jack Ketchum (p)

No takto poradil bych autorovi tuto knihu zkrátit. Koupím si horo a ten začíná na straně 120 a ani odsaď to není ono. Velké zklamání.

23.04.2021 2 z 5