Jolana.b komentáře u knih
Má první kniha této autorky. Byla jsem příjemně překvapená. Četla se lehce a sama. Teorie Ježíše na britských ostrovech je zajímavá a stojí za úvahu. Tuto knihu doporučuji ideálně na dlouhé večery v zimě nebo na dovolenou. Rozhodně ne do metra, protože se u ní zapomenete.
Jsem pečovatelka v domově pro seniory. Když jsem brala do ruky tuto knihu, měla jsem trochu despekt. Ale je naprosto úžasná. Skvěle jsem si jí užila. Utvrdilo mě to, že autoři z britských ostrovů umí psát. Nemohu napsat víc, protože bych jen opakovala to, co napsala Robin. Mooshabr.
Plně souhlasím s předchozím komentářem. Kniha má nápad, má švih a je čtivá. Pokud se autorka rozhodne pokračovat v literární tvorbě, ráda si od ní zase něco přečtu. Mě se kniha moc líbila. Jen mě mrzelo, že v označení místa hradu a města nebyla konkrétnější. Ale asi to tak má být. Za mě super. Doporučuji.
Vy kdož máte rádi příběhy plné magie, tajemna, odvahy i krásných popisů dějů i krajin, jistě zaplesáte. Nemusíte se prokousávat složitým Pánem prstenů či legendami i Rytířích kulatého stolu. Překvapivě i tato kniha nabídne mnoho tajemného a nádherného. Vřele doporučuji. Velmi jsem též ocenila, že čtenář je decentně vrácen i do současnosti a je mu přiblížena dnešní podoba místa, které se vztahuje k příběhu. Pane Mátle, děkuji za nádherný čtenářský zážitek.
Četla jsem Gabrielovo inferno i Padesát odstínů šedi a tato kniha mi bez urážky přijde jako to samé, pouze zasazené do 19. století. Musím říct, že jsem se musela nutit ji přečíst. Bylo to pro mě velké zklamání. Už si tuto autorku nepůjčím. Jednou stačilo, děkuji.
Když mi tato knížka v knihovně padla do oka, hned jsem po ní sáhla. Rudý kapitán se mi četl úžasně. A toto knížka, i když je napsaná klidnějším stylem, byla též úžasná. Každý se najdeme v jiném autorovi, ale pan Dán je má krevní skupina. Vřele doporučuji.
Tuto knížku jsem dostala od manžela pro radost. A byla jsem překvapena, kolik citu, odvahy a loajality se dokáže vejít na 160 stránek. Je to krásný a dojemný příběh, který jsem doslova shltla. Reportážní styl psaní mě sice překvapil, ale nebylo to špatné. Doporučuji přečíst.
Přečetla jsem knihu Šifra mistra Leonarda, Templářské dědictví a myslela, že na toto téma už není moc věcí, které by mě mohli překvapit. Když se mi dostala do ruky tato kniha, myslela jsem, že to bude něco ve stylu Zdivočelé země. Ale byla jsem obrovsky překvapená. Od pana Dána je to má první knížka, ale rozhodně ne poslední. Je to knížka, která vás chytí na první stránce a pustí až na poslední. O praktikách gestapa i StB bylo napsáno mnoho stránek. A není to zrovna čtení na dobrou noc, takže pokud autor píše, že tento příběh se z části zakládá na pravdě, tak mu to věřím. A o to je to mrazivější a čtivější. Vřele doporučuji.
Napínavé, strhující, čtivé. Takový středový Spiderman z českého království. Ale čte se velmi dobře. Právě jsem začala druhý díl a jsem na něj zvědavá. Doporučuji.
Příjemná kniha na léto či do vlaku. Za mne velmi dobře napsaný příběh, i když spíš pohádkový. Ale četlo se to dobře. Ne každá kniha pro ženy musí obsahovat žhavý sex.
Po této knize jsem sáhla ze zvědavosti a po pár stránkách ji už neodložila. Skvěle napsané. Vřele doporučuji na dovolenou či k vodě.
Za mne velmi dobře napsaný román. Měla jsem strach, že se budu ztrácet v postavách. Ale autorka si dala práci s jejich dokonalým vykreslením. Dokonce jsem se přistihl při čtení o nájezdech, že jsem měla pocit, že cítím krev a strach Angličanů. Velmi se těším na druhý díl. Za mne báječná kniha.
Za mne to byla jedna z nejhůře čtených knih. Náročnější byl snad jen Obraz Doriana Greye. Líbí se mi obálka. Líbí se mi nápad, ale styl psaní je strašný. Něco jako Terry Prachett, ale v hodně slabé chvilce. Knihu jsem dočetla, protože jsem chtěla vědět konec, ale celkově to bylo zklamání.
Nebylo to špatné čtení, ale trochu rozevláté. Vhodné na dlouhé zimní večery nebo pobyt v nemocnici.
Nebudu opakovat, co již bylo napsáno. Jen jedno řeknu. Každé slovo stálo za přečtení. Užila jsem si to.
Na Nestvůrné dámy jsem se velmi těšila, protože Případ alchymistovy dcery byl strhující. Tento díl je také dobře napsaný, ale myslím si že zbytečně rozevlátý. Oproti prvnímu mu dle mého názoru něco málo chybí, proto nedávám plný počet hvězdiček, ale i tak to stálo za přečtení.
Nebylo to špatné čtení, ale není to má krevní skupina. Proto jen 4 hvězdy.
Naprosto úžasný příběh. Stejně dokonale napsaný jako předchozí dílly. Jsem ráda, že jsem je četla. Děj byl strhující a něco jsem se dozvěděla o těchto seveřanech.
(SPOILER) Dvě třetiny knihy jsem čekala na nějakou akci či zápletku. Pak už jsem četla jen ze setrvačnosti. Kniha pro mne byla zklamáním. Hamižný ošetřovatel, co si hraje na Boha a masíruje si ego na nemohoucích? Schizofrenní pacient jako nástroj zvůle? Zaslepený ředitel a do toho jedna příliš všímavá a důvěřivá žena? Je to celé přitažené za vlasy a chybí tomu šťáva. Co je to za hlavní hrdinku, kterou na každé třetí stránce zmlátí, přesto že je ozbrojená a ona je bez následků? Směšné. Po této autorce již nesáhnu.
Kniha je čtivá, ale jak už někdo zde uvedl zbytečně dlouhá. Pokud máte příliš volného času, pak je ideální.