Jossie

Hobit je proti Pánovi prstenů prostě jenom pohádka.

Maličko rozvleklý a zbytečný konec, ale jinak překrásné zakončení trilogie. Pokaždé, když to znovu čtu, mám slzy v očích, když Frodo stojí s prstenem nad propastí Hory osudu a ví, že je to konec. Jak mám ráda i film, tak tohle se Jacksonovi převést na plátno nepodařilo, udělal tu scénu zbytečně akční.

Dvě věže jsou pro mne nejslabší díl z celé trilogie, ale stejně nemohu jinak než dát plný počet.

I přes nudnou pasáž na začátku, kde se popisuje Hobitín, je to nádherná kniha. Frodo mi přirostl k srdci jako žádná jiná postava.

Kromě hlídek je pro mě Bludiště odrazů nejlepší z Lukjaněnkových knih. Hlubina a její svět mě fascinoval. Občas žasnu, kam až fantazie tohoto autora sahá.

Nejslabší hlídka, ale stále ještě dost dobrá kniha. Lukjaněnko tady trochu moc filozofuje. Ty jeho úvahy zabírají čím dál větší část knih a musím říct, že mě moc nebaví, tak snad nepůjdou další hlídky tímto směrem. Tygr byl fajn, zapojení lidí také.

Alespoň jeden klad má otřesný Troškův film, díky němu jsem objevila tuto spisovatelku. Kniha je fajn a dobře se čte a jistě se dala natočit mnohem lépe.

Hlavní hrdinka mi občas trochu lezla na nervy a také tu dokonalou podobu jsem až tak nepobrala, ale jinak se to četlo dobře. Je to o něco lepší, než V lesích.