JPavlin komentáře u knih
Skvělá kniha! Potěší i čtenáře, kteří se v problematice jednotlivých katastrof zas až tak moc neorientují. Autor totiž umně vysvětluje řadu věcí velmi čtivým a odlehčeným způsobem, což je velmi sympatické. Knihu samozřejmě nejde přečíst jedním dechem - no taky to není žádná romantická detektivka :-) I tak mě bavila zejména svou formou - střídmým chytrým humorem a vtipnými poznámkami, díky kterým jsou popisované katastrofy celkem snadno stravitelné. Některé kapitoly (např. Gama záblesk) by jich snesly i více. Některé popisované pohromy jsou mi (díky bohu) dost vzdálené, takže spíš něž populární vesmírná témata (např. Srážka s asteroidem, Invaze mimozemšťanů, atd.) mě zasáhly kapitoly Vyčerpání zdrojů, Přelidnění, Změna klimatu a samozřejmě Jaderná válka. Téměř 30 stránek odkazů na zdroje potvrzuje, že autor má opravdu neskutečný přehled a dbal na důsledné podávání faktů. Naštěstí je kniha zakončena celkem optimisticky a zdá se, že konec je zatím v nedohlednu :-) Takže se těším na další autorův počin!