Kacatko86 komentáře u knih
Na knize se mi líbilo to postupné odhalování příběhu, jako dílky skládačky, když do sebe konečně zapadnou a před vámi se objeví celý obraz a vy konečně chápete. Líbil se mi ten hořkosladký a bolestný příběh, který nám autorka předložila, příběh o poznání a poznávání, odhalení procitnutí, lásce, bolesti, naději, životě i umírání. Hvězdičku strhávám za závěr knihy, který mi celý dojem z knihy zkazil, pro mě neuvěřitelný happy end.
Kniha mě nechytla od prvních stránek, ale získala si mě postupně. Velká oddychovka, pomalu plynoucí děj, veterinární praxe v 30. letech v oblasti Yorkshiru. Připomínalo mi to trochu Betty McDonald a její Vejce a já. Ale tato kniha byla optimistictejsi, Betty si ten život nezvolila, kdežto Herriot ano a na vyprávění to bylo znát.
Pěkný, svižný a čtivý příběh o problémech jedné rodiny, protkaný romantickou dějovou nitkou s předvídatelným vývojem. Příjemná oddechovka, hezky se četla, autorku mám moc ráda
Opět pěkný thriller. Přiznávám, že bych si ho užila víc, kdybych si mezi prvním a druhým dílem dala pauzu, protože se tam určitě věci opakují a člověk se pak začne chvílemi nudit. Oproti prvnímu dílu mi přišly určitě scény nedotažené.
Na vraha jsem měla od půlky spadeno, přesto mě rozuzlení dostalo a vlastně jsem se trochu spletla
Povedený krimi thriller z částečně amišského prostředí. Do malého městečka se vrátí sériový vrah a je na policejní náčelnici Kate,baby případ vyřešila. Od prvních stránek jsem se začetla, občas mi přišlo, že se autorka opakuje, ale celkový dojem velmi dobrý.
CoHo mám ráda, 9. listopad je i moje datum a recenze od kamarádky, která slaďákům moc neholduje, ale zde probrečela téměř půl knihy, tak tu knihu jsem prostě musela mít a chystala si kapesníčky. V tomto případě jsem je ale nepotřebovala. Příběh byl pěkný, ale trochu překombinovaný, někdy málo uvěřitelný. Když nad určitými věcmi ale moc nepřemýšlíte, a jedete jen romantickou linku, tak je to celkem fajn. Konec typický happy end, ale Benovi a Fallon jsem to přála.
Asi půjdu proti proudu, protože mě kniha nijak neuchvátila. Ano, přiznávám, že jsem se dozvěděla nové informace ohledně řeckých uprchlíků do Československa, ale zpracování samotného románu a jednotlivých postav se mi prostě nelíbilo. S knihou jsem se emočně nepropojila. Znám spoustu pěkný knih na základě historických událostí nasaných mnohem poutavěji, které mě vtáhly do děje. Dávám 2,5 hvězdičky.
Pěkný příběh z neobvyklého prostředí hřbitova. Správkyně hřbitova Violette Dušičková pomalu odkrývá svůj příběh, který je mnohdy smutný, ale nechybí v něm ani naděje. Příběh hořkosladký jako život sám.
Líbili se mi i vedlejší postavy, úžasný byl Violettin předchůdce a její učitel i mentor. A třeba na Filipovi byla krásná ukázka, že vše není černobílé a hodně záleží na úhlu pohledu a na tom, kolik toho o člověku víte.
Jediné, co bych knize vytkla byla její délka, příběh Irène a Gabriela mi přišel ke konci už nadbytečný.
Inspektor Gamache a jeho pozvolné vyšetřování, pozorování a odhalení pachatele. Detektivka bez krve, příběh pomalu plyne a vše se začíná objasňovat
Zkouším různé detektivky, nic moc mě zatím neoslovilo, ale v této sérii budu nejspíš pokračovat. Vyhledávám sice jiné žánry, ale odskočit si ke krimi je někdy fajn.
Jakože vážně hodnocení 90%? Čekala jsem teda od knihy nějaké wau a ono se prostě nedostavilo. S hlavními hrdiny jsem se nepropojila, emoce ke mě nedosáhly. A pozor, to jsem čtenář, který se u knih směje, pláče a vše prožívá. Kniha má určitě potenciál (téma týrání, autismus, smysl tetování, nové začátky...), ale zpracování se mi zdá dost povrchní a prvoplánové. Ani jedno téma nebylo rozvedené do hloubky. Kvalita odpovídá délce psaní knihy (autorka přiznává, že knihu napsala za tři týdny).
Několik let týraná hlavní hrdinka během měsíce naváže nový vztah? Ze zaměstnavatele se během pár chvilek povídání stane kamarádka? Občas se hlavní hrdinka chovala na patnáct, občas na čtyřicet.
Za mě teda slabší průměr. Oceňuji nápad s tetováním, líbí se mi obálka a také téma je fajn, ale bohužel zpracování všechno sráží.
Přečteno za jeden den. Nad některými pasážemi z autobiografie mi zůstal rozum stát, nechápala jsem tu krutost a sobeckost Verity. Verity byla šílená, Jeremy fajn a Lowen mi nesedla- na to, že ji bylo přes třicet, celkem naivka,která se snaží zachránit dospělého chlapa. Autorka udržovala v knize stále napětí, děj pěkně odsýpal,ale nesedl mi moc konec, který vše zase otočil. Vím, že to byl záměr, ale už mi to přišlo překombinované. Je to kniha, o které za týden už nebudu nejspíš vědět o čem byla, případně jak dopadla, nezanechala ve mě hlubší stopu, narozdíl od jiné knihy Colleen (To nejlepšív nás), která mě totálně rozsekala.
Tento díl se mi líbil více než předchozí. Trochu zklamal konec, ale nic hrozného. Toto je přesně to oddechové čtení, které očekávám.
Kdybych knihu četla jako náctiletá, tak by se mi asi líbila daleko víc. Připomíná mi to trochu L. Lanczovou. Takový slabší průměr.
Poutavý příběh Roberta Jeremyho Colea se mi vepsal do srdce. Jeho dlouholeté putování za svým snem z Anglie do Persie jsem si vychutnala do posledního detailu. Krásně, čtivě napsané, pěkně vykreslené postavy, popisy míst a situací. Příběh mě vtáhl a pohltil, až mi bylo líto, že se s ním musím po 670 stránkách rozloučit. Určitě si knihu opět někdy přečtu. Roby se stal v 9 letech sirotkem, ujal se ho bradýř, u kterého se učil řemeslu. Chlapec měl výjimečný dar poznat blížící se smrt u nemocných. Ovšem psalo se 11. století, a tito lidé byli považováni za čaroděje. Příběh popisuje putování Robyho a jeho učitele po Anglii, jejich život a léčení lidí. Chlapcův život změnilo setkání s židovským lékařem a vzplanula v něm touha po vědění a poznání. Rozhodl se stát lékařem a překonat nespočet překážek.
Knihu bych shrnula slovy pana Lustiga: "Inu, svět je malý a o náhody tu není nouze." Taková pohádka pro dospělé...
Ale musím říct, že autorka se dotkla i pár závažných témat, jako domácí násilí, ztráta dítěte,...
Kniha se mi jako celek líbila, dobře se četla a svůj účel (tzv. vaty) splnila
Skvělé vystavěný příběh, který mě pohltil, všechny hlavní hrdiny (Ian, Nina, Jordan, Tony) jsem si zamilovala. I když jednotlivé příběhy byly vyprávěny někým jiným, na jiném místě a v jiný čas, všechny vyústili v jediný cíl - ulovit Lovkyni
Skvělá obálka a v době, kdy jsem si knihu dávala na seznam měla i skvělé hodnocení. Bohužel, u toho taky zůstalo. Začátek knihy mi připomínal porno, kdy si to bez jakýchkoliv emocí rozdali v zasedacce, na zachodcich... Ona byla chladnější víc než on. Pak následovala jedna sexuální scéna za druhou a zhruba za půlkou se začali řešit úplně jiné věci než sex, děj přešel v romantickou naivní linku se zápletkou.
Tři lidé z různých společenských vrstev i různého prostředí, kteří prožívají útrapy druhé světové války. A právě ona válka, která jim zasáhne do života, která je vykoření a zlomí jim srdce i duši je svede dohromady. Tři zlomené duše, které se navzájem léčí a kousek po kousku se sbírají a učí se znovu žít.
Matilda, rumunská dívka s arijským vzhledem, Elsi, polská židovka a Willem, nacistický lékař. Každý z nich bojuje, svým způsobem a jak jim to prostředí a okolnosti dovolí.
Moc hezký, citlivý příběh.
Oproti prvnímu dílu více předvídatelné, naivní, naopak chybělo jiskření a sexuální náboj. Nebylo to špatné, taková pohádka pro dospělé.