Kaja1 Kaja1 komentáře u knih

Tři Tři Valérie Perrin

Bylo to moc hezké čtení. Celou knihu jsem přemýšlela, kdo je ta žena, která se v městečku objevila. Je pravda, že mi v druhé polovině začalo vše docházet. Dobře, že vše se na konci knihy uzavřelo, a nezůstala žádná nevyjasněná záhada.

11.06.2023 5 z 5

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Všechno jednou skončí, a tak se završil i příběh Medvědína, Hedu a všech, které jsem si při četbě oblíbila. Nikdy bych si nemyslela, že mě budou knihy o hokeji tak bavit. Je to lidech, kteří mají své sny a touhy, k jejich splnění vede dlouhá a nelehká cesta. Backmana mám ráda a budu se těšit,že nás nenechá dlouho čekat na svou další knihu.

03.06.2023 5 z 5

Osudová léta Osudová léta Maria Nikolai

(SPOILER) Pěkné završení série. Líbilo se mi, že na konci spisovatelka shrnula, co se s hlavními hrdiny stalo po skončení války. Bylo s podivem, že se všem podařilo odejít z Německa a uplatnit se v zahraničí, samozřejmě měli peníze, a o to bylo jednodušší.

18.05.2023 5 z 5

Italské léto Italské léto Jennifer Probst

Moc se mi to líbilo, i když Francesca mi že začátku lezla na nervy. Při čtení jsem si připomněla vlastní návštěvu Říma, Pompejí a Capri. Ano, někdy nemáme čas naslouchat svým nejbližším, a potom už není komu naslouchat a my si uvědomíme, že právě čas, který věnujeme svým blízkým nic nestojí a získáme všechno bohatství světa.

10.05.2023 5 z 5

Doba z druhé ruky Doba z druhé ruky Světlana Alexandrovna Alexijevič

Tak to jsem si dala, tolik hrůzy v jedné knížce. Místy jsem knihu odkládala, neměla jsem na to žaludek, co všechno se tam dělo a děje. Rusové jsou zkrátka nepoučitelní, nevím, co vše by se muselo stát, aby se jim otevřely oči. A ten alkohol, násilí na ženách, chudoba a především to, že si vůbec neváží lidského života ani sami sebe, to vám opravdu rozum nebere. Kde se v lidech bere tolik nenávisti vůči jiným národům, kdyby je aspoň nechali žít....Ruská žena to je kapitola sama pro sebe. Je to síla, ale dala bych to jako povinnou četbu.

19.04.2023 5 z 5

Ostrov kamélií Ostrov kamélií Tabea Bach (p)

Byla to pěkná oddechovka. Jednou bych se chtěla do Bretaně podívat. Chci také vědět jak se bude život Silvie dál vyvíjet, a proto si ráda přečtu pokračování.

15.04.2023 4 z 5

Když Když Morris Gleitzman

Válka donutila Felixe předčasně dospět. Série čtivou formou přibližuje dnešním dětem válku, i když dnes to mají v televizi v přímém přenosu:((

18.02.2023 5 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Další ze zapeklitých případů Josie. Jen je třeba knihy číst postupně, jinak fakt kolikrát nevíte, která bije. Doufám, že Noah už Josii zůstane. Jinak téma genetiky je zajímavé, nevím jestli je úplně bezpečné, když lidé posílají svou DNA, aby zjistili své předky, ale to už je na každém z nás.

04.02.2023 4 z 5

Mizení Mizení Jiří Březina

Jak ti lidé dokážou klidně spát, když páchají takové věci. Je mi zle z toho, že takoví jako Navrátil, žijí mezi námi. Díky krátkým a stylu psaní se kniha četla velmi dobře.

01.02.2023 4 z 5

Anglická kuchyně slečny Elizy Anglická kuchyně slečny Elizy Annabel Abbs

Na své si přijdou milovníci vaření. Dostanete chuť něco dobrého si uvařit. Zároveň je to i skutečný příběh silné ženy, žijící v době, kdy to ženy rozhodně neměly jednoduché. Zajímavé je přečíst si i diskový a poznámky ke knize

29.01.2023 4 z 5

Delphine a její nový začátek Delphine a její nový začátek Beth Morrey

Byl to pěkný příběh o lásce,mateřské, partnerské i o tom jak důležitou roli v našem životě mají praví kamarádi, kteří vás podrží, i když vám zrovna není nejlépe. A taky o tom, že nic v životě se nemá vzdávat a člověk má jít za svými sny.

07.01.2023 5 z 5

Pekárna plná života Pekárna plná života Ruth Kvarnström-Jones

Pěkné oddechové čtení zejména na dlouhé zimní večery. Pěkně vykreslený adventní čas v malém švédském městečku, kde si lidé nejsou lhostejní.

09.09.2022 5 z 5

Dcera krále močálů Dcera krále močálů Karen Dionne

V této knížce je popsáno, jak nás utváří prostředí ve kterém vyrůstáme. Malé dítě cítí, že něco není v pořádku, ale nedokáže vyhodnotit co. Přes všechno, co její otec dělá, ho nedokáže nenávidět, až do poslední chvíle, teprve láska k vlastním dětem ji dokáže se od něho odpoutat. Helena mi připomíná Kyu z Kde zpívají raci. Musím, ale napsat, že ne každému se tato kniha bude líbit, jak je napsáno v komentářích.

02.09.2022 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Ze začátku mi vadily odborné pasáže, nejsem biolog ani zdravotník, ale pátrání po vrahovi a hlavně Theovy postupy mě nutily číst a číst. Škoda, že nebylo vysvětleno, proč ten člověk, začal vraždit. Chtělo to nakonec nějaké shrnutí....

27.07.2022 4 z 5

S láskou z Říma S láskou z Říma Jules Wake (p)

Pěkná romantika, která se hodí k létu, k tomu krásný Řím, no co víc si přát. Jen nevím, proč autorka nepoužívá své vlastní jméno, pod kterým ji známe.

11.07.2022 5 z 5

Na věky věků Na věky věků Ken Follett

Krásná kniha, drsná historie města Kingsbridge ukázána na životě několika postav. Ještě dlouho budu mít v hlavě Merthina, Caris, Gwendu a mnohé další. Těším se na to, co mi přinese třetí díl trilogie.

06.04.2022 5 z 5

Carmen: Skutečný život Hany Hegerové Carmen: Skutečný život Hany Hegerové Tomáš Padevět

Byl to naplněný život. Měla jsem tu čest vidět její koncert, a teď jsem ráda, že jsem ji,díky knize, mohla poznat. Neměla to v životě lehké, ale uměla si dělat radost i ve smutku a na konci života byla obklopena milující rodinou a přáteli, no řekněte, co je víc. Byla to dáma s velkým D.

15.03.2022 5 z 5

Angličan Angličan David Gilman

Knížka nás zavádí do drsného prostředí žoldáků a her snad všech tajných služeb Evropy. Zavádí nás i do trestaneckého tábora v Rusku. Je to čtení, při kterém si člověk říká, kde všichni ti tajní byli, když Putin plánoval útok na Ukrajinu? Copak nikdo nevěděl, co se chystá? Z knížky mi utkvěla jedna věta: "Nad policí s knihami zíral na přítomné zarámovaný portrét ruského prezidenta, jehož chladný pohled jakoby vysílal zprávu: Seru na vás, ubožáci." Jak výstižné pro tuto dobu.

12.03.2022 5 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Byl to zajímavý pohled na to, jak se člověk vyrovnává se ztrátou svých nejbližších. Můžete mít kolem sebe kamaráda, práci, kterou jste si vysnila, ale svůj žal si musíte odžít sama. Jen jsem to nějak nevychytala, první se jsem četla pokračování tohoto příběhu, mi, co už ...

04.01.2022 4 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Chtěla jsem něco nenáročného, a taky jsem to dostala. Nevím jestli bych dokázala odpustit.

14.12.2021 4 z 5