Kaja1 komentáře u knih
Kniha se čte dobře. Tentokrát jsem pachatele odhalila brzy a potom jsem jen čekala kdy na to Kate a Tristan přijdou:)) Mám Bryndzu ráda, jen mi připadá, že těch gayů je nějak moc....chtělo by to změnu
Osudy čtyř lidí jedné finské rodiny v průběhu sta let. Kniha se díky krátkým kapitolám četla dobře. Ženy byly samostatně, živily sebe i své děti, co dělali muži? Stavěli domy, kde se všichni nakonec hledali a zůstali se svými problémy každý sám.
Knížka se mi líbila. Jak složité jsou lidské vztahy, jak zlí dokážou být ti, kteří by nám měli být nejbližší, jak čas vše vyléčí, i když člověk nezapomene, jak nám často pomohou lidé, které jsme cestou životem potkali. Ne vždy je všechno tak jednoduché, jak se nám zvenku jeví.Závěr knihy přinesl světlo na konci tunelu.
Celou knihu jsem četla v poklidu, že vše vím od začátku, ale nevěděla jsem nic. Obdivuji všechny statečné lidi, kteří se zapojili do boje proti nacismu a jsem ráda, že o tom mohu jenom číst. Ke konci knihy mi i ukápla slza.
Stejně jako první díl i tento se četl dobře. Dawn i Spencer si prošli nelehkým obdobím dospívání, které zanechalo šrámy na jejich duši. Ale mají celý život před sebou a jsem zvědavá, jak se bude jejich vztah vyvíjet.
Je to tak trochu Panství Dowton po německu. Možná jsem si to mohla nechat na dlouhé zimní večery.
Mám knihy Minniera ráda, čtou se, i díky překladu, samy. Tentokrát mi Servaz připadal jako Superman, ale rozuzlení jsem teda nečekala.
Musím opět konstatovat, že mi kniha připomíná Šikmý kostel, jen se to odehrává na jinych hranicích Evropy. Hrozné podmínky lidí pracujících v textilkách, hlavně ženy to v té době neměly lehké. Řešení národnostní otázky, zkrátka kniha stojí za přečtení, už se těším na třetí díl.
Nádherná kniha, plná inspirací na výlety s krásnými fotografiemi. U nás je opravdu moc hezky.
Tak to byla pro mne ta správná oddychovka, po těch depresivních knihách, co jsem poslední dobou četla. Nemusíte přemýšlet, čekat katastrofu za každým řádkem, jen se nechat unášet příběhem. Fakt super !
Knihy Petera Maye jsou můj šálek čaje. Vždy se z nich kromě vraha dozvím něco nového ať už z historie nebo, jako v tomto případě, o nemoci jíž trpěla Ana. K čtení vás láká už obálka. Příběh je napínavý až do konce, jen těch mrtvol mohlo být méně. Jen ještě k překladu, co to je za spojení "stíny se dloužily"?
Je to romantika zasazená do krásné islandské krajiny. Je úžasné, že můžeme cestovat a pracovat kdekoli na světě.
Nemohu si pomoct, ale nešlo mi nějak uvěřit, že by se tohle mělo stát, ani to nechci. Je to dobře napsáno, paní Mornštajnová psát umí, ale již nikdy se k této knize nevrátím. Nechci si představovat, co by bylo kdyby....je dobře, že to je tak jak je.
Klobouk dolů, obdivuju silnou vůli, překonávat jak životní, tak i překážky na jeho putování. I když nutno dodat, že za většinu může děkovat jen sám sobě, jak i on v knize několikrát podotkl :)) Miluji cestování, a Honza mi přiblížil místa, na která se já už nepodivam, a za to mu patří dík, a dík i za jeho dobré ️srdce...
Moc hezky se to četlo. Život plynul napříč dvěma časovými rovinami, nikdy to hlavní hrdinka neměla lehké, vinu si nesla celý svůj život, a tajemství si odnesla do hrobu. Je důležité naslouchat a setkávat se svými babičkami a dědečkami, to platí v tèto době víc jak, kdy jindy.Pak přijde doba na otázky, ale nebude tu nikdo, kdo by nám je zodpověděl.
Rodinná sága rodiny Kochových mě moc baví. Je zajímavé sledovat příběhy obyčejných Němců, které válka poznamenala tak, jako celou Evropu. Ten propletenec národů, ras a osudů je úžasné rozplétat. Už se moc těším na další pokračování.
Děj této knihy mě udržel v napětí do konce děje. Je hrozné, co všechno jsou lidi schopni udělat pro moc a peníze. Jak nás ovlivňuje naše minulost, jak bolí zrada od těch nejbližších, jak někdo umi manipulovat s našim podvědomím.
Kniha není tak drastická, jako jiné knihy tohoto autora. Nepřečetla jsem ji na jeden zátah, jako by mě nezajímalo jak to dopadne. Pro člověka, který nikdy nehrál žádnou počítačovou hru, to byl nicméně zajímavý pohled do tohoto světa. Ale nicméně je chápu, hry jsou pro ně tím, co pro mne knihy, a teď, co je lepší....
Byla to síla. Několikrát jsem musela přestat číst, protože jsem se bála, co zase hrozného hlavní hrdiny čeká. Je neskutečné, jak si lidé dokážou ubližovat. Vůbec jsem netušila, jakou roli hrála Velká Británie při osidlování Palestiny Židy, a ta krutost, hrůza....