kaja77 kaja77 komentáře u knih

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

jako jo, číst se to dalo, knihy jodi picoult jsou vždy čtivé... ale tato mi přišla taková nějaká slabší či co. toho vlčího světa už tam na mně pak bylo až moc a čím víc jsem se blížila ke konci tím víc jsem ty kapitoly "LUKE" jen tak přelítavala očima....

10.08.2018 3 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Tak to bylo silné kafe. strašná situace pro nemocné dítě, šílená pro rodiče, náročné pro sourozence...

06.08.2018 5 z 5

Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

hurá, konečně dočteno. kniha se skládá z míst slabších i silnějších. přiznám se, že ke konci už jsem se těšila až dočtu. ale celkově fajn.... i když přátelství lily a lenu jsem vážně nepobrala .... pro mně lina tak složitá osobnost že bych na ni osobně neměla sílu a pochopení

04.08.2018 4 z 5

Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Elena Ferrante

nebudu předstírat, že celá kniha byla snadným čtením... pasáže plné politiky tj. úvahy na téma komunismu, účast Eleny na demonstracích, půtky fašistů a místní mafie apod. byly pro mně dost náročné. na druhou stranu jsem v podivné směsici údivu a zvědavosti sledovala vývoj manželství Eleny... co všechno a jak dlouho je ochotna snášet. Přátelství mezi hlavními hrdinkami knihy tj. Linou a Elenou je pro mně záležitost hodně podivná. nějak tu soutěživost mezi nimi nemůžu dost dobře pochopit. nicméně těším se jak to celé dopadne. jdu na čtyřku :)

28.07.2018 4 z 5

Příběh nového jména Příběh nového jména Elena Ferrante

Ten svět domácího násilí je pro mně strašně těžko stravitelný.ta "normálnost" a přijatelnost takového jednání (všechny ženy byly přesvědčeny že Lina zmlátit tj.srovnat potřebovala)...jinak velmi zajímavý příběh.doporucuji spíš náročnějším čtenářům tj.nečekejte oddechovku

23.07.2018 4 z 5

Geniální přítelkyně Geniální přítelkyně Elena Ferrante

Bavilo mně to, pro mně to byla exkurze do úplně jiné sociální vrstvy obyvatel, jiná mentalita (horkokrevní Italové, kteří pro pár facek nejdou daleko),hodnoty, prostředí Neapole. Zprvu mně trochu zavalilo množství jmen a příjmení... ale pak už to mělo děj a četlo se mi to bezvadně... ovšem svatba v šestnácti letech mi jako terno nepřijde. Ale byla jiná doba.

18.07.2018 4 z 5

Nebeská hostina Nebeská hostina Donald Ray Pollock

kniha mně přímo nadchla. stává se mi strašně zřídka, že mně kniha "chytne" HNED od začátku a nutí čist a číst... je to báječný zážitek, když se tohle člověku stane. nebeská hostina je zvláštní kniha, spisovatel je neuvěřitelný naturalista a tuším, že by dokázal i miss amerika popsat tak, že by byl člověk zděšen. no celou knihu jsem měla pocit, že bych si měla
jít umýt ruce. tolik špíny, štětek, úchyláků apod. člověk jen tak nepotká. normálně bych mohla přísahat že jsem cítila ty jasperovy latríny smrdět až sem. ale báječné. prostě super. něco jako western ale není to western spousta lidských příběhů... a co tu někdo v komentu pode mnou vyčítal - množství postav... já si to užívala a další osudy a lidské příběhy jsem vítala a nadšeně si je vychutnávala. ale čtení není pro všechny ... mojí mámě bych třeba knihu nepodstrčila :) ´´

13.07.2018 5 z 5

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Jednoznačně nejsem cílová skupina,pro kterou byla kniha napsaná.myslim, že náctiletá čtenářka by si užila víc než já. Část knihy o dívce izzy byla taková typická americká střední, jaká bývá ve filmech pro teenagery.cast knihy o Claire byla mnohem zajímavější.bohuzel pak autorka lecos resila dost svérázným způsobem. Ale číst se to každopádně dalo.

25.06.2018 3 z 5

Šinjú Šinjú Laura Joh Rowland

Četla jsem to na dvě etapy.prvni etapa mně bavila trochu, nedokázala jsem se pro příběh nadchnout, nepřesvědčily mně ani japonské reálie. Pak jsem měla cca měsíc pauzu a nechala to uležet....a ejhle.druha polovina byla fajn. Dobrodružná, výpravná... něco úplně jiného než z počátku. určitě se pustím do dalších dílů

21.06.2018 4 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

příběh byl čtivý, zajímavý pohled na válku z německého zorného pole. velmi mně zaujaly historické rodinné vztahy... neumím si představit, že by v dnešní době člověk taky tak podřizoval tchýni, to vyčítání matce novorozených dvojčat, že by se taky měla věnovat rodině, že ji zanedbává, a že matka (babička) sedí sama v salonu :) no dneska je všecko jinak. tchýni bychom poslali někam a přerušili s ní veškeré styky

19.06.2018 3 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Madam Jacobs zkoukla panství Dowton a inspiraci vtiskla do vily německého průmyslníka. Díky seriálu jsem si dovedla představit dřinu v kuchyni, nároky na kuchyňskou pomocnici apod. To všechno bylo jak v seriálu tak v knize... Myslím, že paní Jacobs čerpala inspirace až příliš. Přiznám se ale, že i přes to, že příběh byl jako z edice "večery pod lampou" , tak jsem četla bez většího utrpení. Bylo to poněkoud černobílé, jasné od začátku, ale pro mně to byl relax. Mohu doporučit dámám jako letní čtení...

11.06.2018 3 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Kniha se mi líbila, bavilo mně roztříštění příběhu na střípky a jejich slepení do mozaiky, která čtenáři postupně představuje příběh očima jednotlivých postav.pribeh na mně obzvlast působil z ilonina úhlu pohledu, jelikož máme téměř stejný věk a dítě jdoucí do puberty.

02.06.2018 4 z 5

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

no pobavilo mně to až jsem nečekala jak moc :D fakt dobré. srovnání s filmem je jedna z prvních věcí, která člověka napadne... ale tady mi příjde, že film je bezva a kniha taky bezva.... moc často u mně kniha versus film takto 50:50 nekončí, skoro vždy vítězí kniha.... ale asi to je hereckým obsazením a dávkou nostalgie ... nevím

25.05.2018 4 z 5

Plzeňské mordy / Nepohřbený rytíř / Případ s alchymistou Plzeňské mordy / Nepohřbený rytíř / Případ s alchymistou Vlastimil Vondruška

Ten, kdo hledá odpočinkové a pozvolné čtení bez větších dramat může sáhnout po této knize.myslim, že bude spokojen

13.05.2018 4 z 5

Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Knihu jsem začala číst díky čtenářske výzvě, nebýt jí tak do konce asi nedočtu....ale zamlouval se mi ten nápad s receptem na úvod nové kapitoly. Celkově to je ale příběh velmi, velmi oddechový.

05.05.2018 3 z 5

Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Oddechovka jako vyšitá.kdo nehledá nic extrémně intelektuálního, nic o čem by měl bádat po nocích a nic, co by mu od základu změnilo život....zamilovana hypnotizérka by mohla být dobrou volbou. PS: taky jsem "řešič" ale kam se na hlavní postavu Ellen hrabu:-)

27.04.2018 4 z 5

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Ale jo, nakonec to bylo fajn.chvili mi trvalo, než jsem se začetla a tzv.chytla niť, přecejen je tam šílených jmen a příjmení, tak člověk chvíli tápe. Když už jsem se zorientovala bylo to překvapivé, napínavé a čtivé až do konce.

22.04.2018 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Pro mně třetí přečtená kniha od této autorky... Její styl vyprávění je takový zvláštní takový strohý -ale stejně mně to moc bavilo. Každopádně hlavní postava Václav mé sympatie neziskal.a jestli existuji ženy jako jindra a štepanka (pečující milující i nevlastní děti) tak to je velmi povzbuzující.

14.04.2018 5 z 5

Dračí náhrdelník Dračí náhrdelník Vlastimil Vondruška

No... mám po přečtení rozpačité pocity.byla to moje první kniha od p.Vondrušky.musim se přiznat, že jsem měla dost dlouhou chvíli neodbytny pocit, že místo čtení hraju PC hru jako zamlada "ve stínu havrana" to se taky odehrávalo ve středověku, vyšetřovatel chodil a ptal se lidiček na co si vzpomínají (většinou byli taky všichni po opici), sem tam objevil předmět doličný apod. No... příběh se tedy táhl, chvílemi to bylo vážně moc protáhlé... nevím zda ještě někdy nějakou knihu zkusím přečíst...no uvidíme

11.04.2018 3 z 5

Amerikána Amerikána Chimamanda Ngozi Adichie

Nebudu předstírat, že mně kniha bavila od počátku do konce. Měla jsem těžkou čtenářskou krizi a kniha se mi zdála velmi táhlá, zvlášť v pasážích,kdy byla Ifemelu v USA s Blainem, vedla úvahy o rase , Blainovi přátelé, jeho sestra a jejich večírky apod. bylo to pro mně dost nudné a dá se říct že jsem to protrpěla. V knize však byla i místa, která mně bavila velmi a to bylo vše pro nás Evropany exotické tzn.Lagos a Nigérie jako taková. způsob života střední nigerijské třídy apod. Díky knize jsem zjistila, jak těžké musí být začít někde jinde úplně od začátku (obinze v londýně a ifemelu v usa) ...love story, která knihou prochází, to porozumění a magnetismus mezi ifemelu a obinzem.. to bylo samozřejmě velmi čtivé. Konec love story na mně působí rozpačitě, ale to bude určitě tím, že jsem taky jako Kosi v roli manželky a tak jsem dost prožívala její situaci, ve které se ocitla a ani nevěděla jak.... Knihu doporučím spise náročnějším čtenářům.

04.04.2018 4 z 5