Kanimůra2 komentáře u knih
přidávám se k těm, co váhali. Už jsem chtěla knížku odložit. Je to blbý nebo vtipný? A najednou se to překulilo a já si uvědomila, že je to - pro mě - hodně vtipný. Já to vidím jako vtipnou dobrou knížku. Jdu pro další díl
Už jsem četla Kyselé třesně, proto jsem tušila, že kniha nebude lehká. Na to jsem byla připravená, ale z toho konce jsem si sedla na zadek. Jak tu někdo psal - nevěřícně jsem zírala na poslední stránku.
Přesně vyjádřeno.
Určitě budu pokračovat ve čtení
Podrychtáře jsem měla ráda. Škoda, že se nedočkáme dalších dílů.
Mě se moc severské krimi nelíbí. Tato je výjimka. Pustila jsem se do třetí knihy. Při prvním setkání s touto sérii začala od prostředku, ale to mi vůbec nevadí. Hlavní hrdina je mi symptický. Kniha se mi četla dobře. Určitě budu pokračovat
Já se jednoznačně přikládám k té menšině, které se kniha nelíbila. Někdo přede mnou přirovnával styl psaní k žačce z druhého stupně základní školy. Souhlasím. Škoda, že jsem recenze nepřečetla dřív. Druhý díl ani nebudu zkoušet.
Kdo četl první a druhý díl, nebude zklamán. Ani další díl neztratil nic z předešlého. Splňuje všechno, co dané téma nabízí
Mě se kniha líbila, ale nebyla jsem z ní tak nadšená, jako čtenáři přede mnou. Možná, že jsem po ní sáhla pouze v nevhodnou dobu. Co jí musím v každém případě přičíst k dobru je originalita. Chytrá zápletka.
Pravda je, že námět byl použit už mnohokrát. Ale přesto jsem dala zasloužených 5 hvězdiček. Kniha mě chytla rychle, bavila a nepustila. Je to čtivý, má to spád.
No konec mě taky nenadchnul, ale tak to v životě je. A určitě to nebyl důvod ke ztrátě hvězdičky.
Moc pěkná kniha. Četla se sama. I když mi brzy došlo, jakou úlohu bude mít v tomto příběhu Sara, vůbec mě to neodradilo. S napětím jsem obracela stránku za stránkou a nemohla se odtrhnout. Jdu na druhou knížku
Já se řadím ke skupině nadšenců. Kniha se mi líbila od samého začátku, dobře se mi četla. Zápletka se chytila a konec mě doslova dostal. Mě se líbila moc a doporučuju.
Mě se kniha neuvěřitelně líbila. Krásně se četla. Navíc na konci každé kapitoly (většina byla smutná-dramatická-citově záporně vypjatá) krátký popis fotky jako obrázku a FB popisek. Najednou bylo všechno super, zalité sluncem, všichni se milujeme. Dokonalý obraz FB. To by se člověk picnul. Tak to přesně je, dokonale vystiženo.
A někdo tu psal - příliš červený konec. No nevím. Dvě kamarádky nedopadly úplně podle svých představ.
Zkrátka, já doporučuju všem ženám.
ráda čtu historické detektivky a na každý nový příběh o této trojici se těším. Ani tentokrát jsem nebyla zklamaná.
taková pěkná knížka a tak přehnaný konec. Škoda. Vynechat posledních pár desítek stránek, byla jsem nadšená. Ale dobrý. Dobře se četlo
Knihy na téma koncentrační tábory jsou vždycky těžké a vyčerpávající. Ale nikdy mě nenapadlo, co se stalo s přeživšími Židy. Vždycky jsem si konec války představovala jako konec utrpení...Všichni se rozešli domů a žili šťastně až do smrti.
Nechápu, jak mohli zrovna Poláci, kteří tak trpěli nacistickým zlem vyvolávat pogromy. Proč? Vždyť sami tak trpěli. O chování Britů ani nemluvě. To jsem četla s otevřenou pusou.
Asi v polovině jsem musela přestat, abych si oddechla. Dočetla jsem.
I když je to vyčerpávající, pořád se musí takový knížky číst, aby se nezapomnělo.
Ani třetí pokračování pro mě neztratilo na přitažlivosti. Trochu přitvrdil v surovosti, ale pořád dobrý. Určitě pokračuju v sérii
Mě se knížka líbila. Mám ráda rodinné ságy a zvlášť, když hlavními hrdinkami jsou ženy. Knížku jsem doslova hltala a pořád si slibovala, že u příští kapitoly to odložím... Andělu jsem litovala, jako bych litovala všechny děti trápené válkou. Teprve když se vdala za doktora a zanedbávala svoje děti, začala jsem jí mít dost. Ale na kvalitě knihy to naprosto neubralo. Kniha je čtivá a rychle jsem si zvykla i na přeskakování časového pásma. Skvělá kniha.
myslím, že jsem paní Novotné propadla.
Možná by někdo mohl namítnout, že z historického hlediska je příběh jedna velká pohádka - tím myslím, jak se chovají všichni urození na Cornštejně ke svým podaným. No to je fakt hooodně velká pohádka. Ale kdo je rád nečte?
Celý je to krásný, příběh poklidně plyne, mrtví zbytečně netrpí, prostě si tiše zemřou. Všechno dobře dopadne. Krásná detektivní pohádka pro dospělé.
Paní Novotná, ničím se nenechte rozptylovat a prosím pište. Těším se
V rychlém sledu za sebou jsem přečetla první díl-paráda, druhý-ten mi moc nesedl a teď třetí-opět paráda. Jen jsem si musela zvyknout na další výraznou změnu - doktorku Islesovou.
V první díle má Jane parťáka, v druhým se vypaří, v třetím dostane polovinu prostoru zatím neznámá doktorka Islesová. No skoro bych řekla víc jak polovinu. Jako bych nečetla stejnou řadu. Trochu mě to mátlo.
Ale na kvalitě psaní to neubralo. Líbí se mi styl a běžím si pro další díl.
Bude v něm zase nová postava? :)
Pana Mimiera čtu. Tuto knihu jsem záměrně přehlížela, protože nemám tento typ knížek ráda. Trochu se v novotách ztrácím, je mi bližší historie. Omyl! Chyba, měla jsem si jí přečíst už dávno. Děj mě chytil a nepustil. Uf, ani bych nechtěla žít třeba za 100 let. Kdo ví, co bude...
Já jsem se do knihy chvíli nemohla začíst. Hlavní hrdina, syn vážené rodiny a služka? Nečtu nakonec červenou knihovnu? Ale válečné útrapy mě rychle vyvedly z omylu. Úděsný popis z pohledu zdravotníka. A obyčejných civilistů. Úděsný myslím samozřejmě z pohledu pocitů, ne stylu psaní. Nevím, jestli se vůbec hodí napsat, že to bylo krásně napsané. Vzhledem k dramatičnosti. Pro mě mimořádně barvitě napsané.