Kanimůra2 Kanimůra2 komentáře u knih

Baron Trenck: Až na hranici pekel Baron Trenck: Až na hranici pekel František Niedl

Kniha se moc dobře čte. Jako všechny knihy od pana Niedla. Za mě jsem nenašla nic, za co bych strhnout *

04.10.2024 5 z 5

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

já jsem četla všechny knihy a tahle byla nejlepší. Hltala jsem ji, fandila jedněm, zatracovala druhé a strašně jsem si přála dobrý konec.
Výborná kniha, všem budu doporučovat. Dávám 6*

26.09.2024 5 z 5

Případ mizejících nevěstek Případ mizejících nevěstek Martina Novotná

Pan Tadeáš je hodně přibarvená postava. Takový sběratel opuštěných a zoufalých duší, ale já ho mám ráda. Nemohlo to tak být, ale laskavost z příběhu jen kape a za to čtu paní Novotnou ráda. Je to má oblíbená spisovatelka

23.09.2024 5 z 5

Kód růže Kód růže Kate Quinn

Kniha dobrá, ale trochu rozvláčná. Kdyby měla o 200 stran méně, určitě by jí to prospělo

18.09.2024 3 z 5

Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

Četla jsem rychle a nemohla se nabažit. Tušila jsem o co půjde, ale bylo mi to jedno. Hrozně jsem si to vychutnávala.
Asi 100 stránek před koncem kniha trochu z růžověla. Jak už tu někdo psal - z proutníka a baťůžkářky se stali odpovědní klaďasové. To bych ještě ustála. Se zatnutými zuby.
Ale ten konec už byl opravdu moc. Jak v akčním americkým filmu. Taková krásná detektivka a takový přehnaný konec

14.09.2024 4 z 5

Vina a trest Vina a trest Veronika Martinková

pořád se mi ta řada líbí a hodnotím 5* čtivá, bez hluchých míst.
ale už ne tolik
David začíná připomínat nevyrovnané zahraniční detektivy, které nemusím. Jo, rozhárané. To je to správné slovo.
Jdu na další a uvidíme

11.09.2024 5 z 5

Eva Eva Verena Kessler

Krásná kniha. Zaujalo mě téma mateřství a stejně tak i ekologické.
Kniha k zamyšlení. A pěkně plyne, je čtivá

08.09.2024 5 z 5

Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Já jsem knihu přečetla jedním dechem. Netušila jsem, že je rozdělená na dvě části a hltala jsem první část, protože jsem chtěla zjistit, kde bude ten zádrhel...
A nečekaně přišla druhá část
Nápaditý, výborný

04.09.2024 5 z 5

Dlouhý okvětní plátek moře Dlouhý okvětní plátek moře Isabel Allende

první setkání se spisovatelkou a určitě vyhledám další knihy.
Z počátku drsné vyprávění se pomalu mění na skoro poetickou knihu o přátelství, odpovědnosti a lásce.
Krásná kniha

04.09.2024 5 z 5

Hlídej si svou holčičku Hlídej si svou holčičku Zdenka Hamerová

Dočetla jsem, protože jsem byla zvědavá na konec. Ale nepotěšilo mě to.
Jako detektivka slabý a Gita mě neuvěřitelně štvala.

27.08.2024 3 z 5

Lovec čertov Lovec čertov Juraj Červenák

Já jsem byla tentokrát dost zklamaná. Bála jsem se, že krev a jiné tělní tekutiny vystříknou přímo z knížky. Myslím, že tolik mrtvých v předchozích dílech nebylo. Klidně bych jich pár ubrala. Taky si neuvědomuju, že by v minulosti přišel (přišli) hlavní hrdina tolikrát do bezvýchodné situace a v poměru 1:5-7 z toho vyváznul bez jediného škrábnutí. Jak v americkém akčním filmu. Dočetla, ale nepotěšilo.

26.08.2024 3 z 5

Tři jablka spadlá z nebe Tři jablka spadlá z nebe Narine Abgarjan

přečteno, neurazilo, nepotěšilo

23.08.2024 3 z 5

Svátek hada Svátek hada Lucie Hlavinková

Krásná kniha a jak se dalo předpokládat i velice smutná. A pořád by o tom měl někdo psát a pořád by o tom měl někdo číst.

23.08.2024 5 z 5

Odsouzen k smrti Odsouzen k smrti Veronika Martinková

V rychlém sledu jsem přečetla další díl a opět se mi líbil. Roste nám silná česká generace.
Co bylo zvláštní, že se jen tak mimochodem objasnil, nebo spíš pro detektivy objasnil minulý případ. Hezká vsuvka. Určitě budu pokračovat a paní spisovatelku si dám do oblíbených

23.08.2024 5 z 5

Dívka s vášní pro indigo Dívka s vášní pro indigo Natasha Boyd

já jsem se dlouho nemohla začíst. Styl psaní mi přišel zvláštní. Jako by to bylo psáno stylem před sto lety. No a světe div se, ten příběh se udál před 200 lety. :) Líbilo se mi to, ale na plný počet ne. Něco tam bylo pro mě špatně

23.08.2024 4 z 5

Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

je zajímavé, jak moc se liší komentáře. Od zdi ke zdi. ..
Já se zařadím k těm, co Liane Moriarty obdivují. Za mě skvělá kniha. Naštval mě ten konec, protože tak to podle mého skončit nemělo, vlastně nemohlo. Tak se člověk během 3 neděl nezmění.
Jak někdo psal, že se nedělo 200 stran nic. Ale dělo. Vyprávěl se příběh všech hlavních postav. A tak je to vždycky u této spisovatelky.
Mě se to líbilo a doporučuju

16.08.2024 4 z 5

Krutý měsíc Krutý měsíc Jana Jašová

Dobrý, moc dobrý

02.08.2024 5 z 5

Když andělé dřímají Když andělé dřímají Tereza Bartošová

já jsem knihu nedočetla a přesto dávám 5*. Nedočetla jsem jí proto, že na mě byla tak působivá, tak jsem si všechno představila, že jsem někde řekla dost.
Detektivka se mě moc nedotýká, ale tahle témata jsou tak krutá a pravdivá.
Těším se na další knihu. Krásně píšete, paní Bartošová

01.08.2024 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

tady není co dodat. Paní Lednická je Spisovatelka

01.08.2024 5 z 5

Usedlost Usedlost Maria Turtschaninoff

ano, musím uznat, že kniha je krásně napsaná. Já mám tyhle rodinný ságy v oblibě. Zpočátku je tam trochu nadpřirozeného a to já nemusím. Ale k té době tyto pověry patřily. Krásně se čte, je tak poetická. I přes všechny potíže, kterými hlavní hrdinové procházejí. Pěkné a čtivé

17.07.2024 4 z 5