kaninaj komentáře u knih
Čtení jedním dechem.
trošku více se tu válčilo, ale na příběhu Marty a Christiana mi nic nechybělo. Láska, napětí, intriky, poměry mezi šlechtou a poměry mezi obyčejnými lidmi.....samozvaný Albrecht a jeho nenávist .... třetí díl ságy z období středověku.
Už teď se těším na poslední dva díly.
opět středověk :) Knihu jsem dostala k Vánocům a váhala jsem s jejim čtením. Pak se to stalo - knížka chytí a nepustí, opravdu se mi četla velice dobře.
Mladá porodní bába, tehdy mladé děvče, skoro dítě, musí prchnout, aby nepřišla o život. Přidá se ke kolonistům, kteří míří do Saska. Středověk, rytíři, náboženství, léčitelství, křivdy, znásilňování, nenávist, láska, život obyčejných lidí .... poutavý příběh
krásná knížka, co se čte sama.
ze života, průpovídky, vtip, zatím asi nejlepší od Monyové, co jsem četla.
další pokračování ...poučené, velice čtivé
už několikátá kniha, Follett nezklamal. Příběh napínavý, čte se hezky. Od rozečtené knihy se odchází velmi špatně. Příběh prolíná přítomnost a minulost, který je vsazen do období studené války při dobívání vesmíru. Ovšem jeho historická díla se mi líbí více.
Pokračování rodu Lauesteinů - je to román, který chytne a nepustí. Hlavními hrdinami je Detmar a Sofie. Kniha také odpoví na otázky jak dopadla Gerlin a Florís, Salomon a další hrdinové z původního románu.
Knížka je napínavá a moc se mi líbila
Knížka je velice čtivá a chytne,jakmile se začtete.
ženy, navíc léčitelky, to nikdy neměly lehké, ve středověku obzvláště. Hony na čarodějnice toho jsou důkazem. Ještě že existovali rytíři jako byl její manžel Christian a jeho přátelé Lukas, Rainmund...
Jinak je to krásný příběh ze středověku plný napětí, lásky, života šlechty i obyčejných lidí a v neposlední řadě i ženského umění diplomacie.
bezva knížka, ale dle mého názoru první díl byl o trošku lepší.
Děj se odehrává v Anglii i v Praze za vlády Rudolfa II.
Diana se v 16. století, ve kterém se schovali, naučí ovládat své schopnosti, a přiblíží nám tehdejší svět - co se týče kultury, politiky, zvyků. Druhý díl se četl velice dobře, prostě knížka, ke které se rádi vracíte.
knížka bezva. Poprvé jsem ji četl chvíli po tom, co vyšla a byla to vůbec moje první knížka od Viewegha. Hltala jsem jí, dobře se četla, docela jsem se u ní nasmála, prostě bezva čtení na dovolenou. Film se mi také líbil, ale knížka je knížka.
není co dodat. Čtení jedním dechem, všech 6 knih, můžu jen doporučit. Knihy jsou určeny pro děti od 10-ti let, ale jako dospělý mohu hodnotit knihu jako krásnou beletrii, do které se začtete a knihu nepustíte z ruky, dokud ji nepřečtete....samozřejmě se těšíte vždy na další a další díl.
nádnerná knížka, četla jsem jedním dechem.
Pomalý rozjezd, poznávání, pak se to trošku zrychluje a člověk se tak rozečte, že hltá stránku za stránkou.
Diana, Matthew, jejich rodina - vše krásně popsáno, láska, kouzla, napětí.
Teď jsem ji přečetla již podruhé, protože čekám objednaný druhý díl, na který se moc těším :)
poslední díl serie knih, které jsem si koupila a přečetla na základě recenzí.
Můj dojem je velice příjemný. Romantika, napětí, fantasy... prostě knížka pro dobrou náladu.
pokračování Pilířů země. Děj pokračuje s potomky hrdinů o pár generací dále.
Perfektně vylíčená doba, člověk si dokázal představit hrůzy moru a bezmocnost proti mnichům a náboženskému fanatismu.
Prostě knížka, která se čte velice dobře - rychle - a všude :) kdykoliv máte chvilinku času :)