Kara28 komentáře u knih
Upřímně, jsem mladší ročník a kniha mě dost posunula. Mnoho věcí jsem si uvědomila, přišla na to, proč byly dobré/ špatné a co bylo příčinou. Napsána jednoduše a srozumitelně. Knihu jsem přečetla během jednoho odpoledne a určitě ji v budoucnu ještě někdy přečtu.
(SPOILER) Uranova v sobě nese všechno - lásku, cestování, paranormální jevy, českou historii, horor, lidské charaktery. Kniha se mi líbila a dobře četla, byla jiná než ostatní, co běžně čtu, ale druhá polovina knihy už se mi nečetla s takovou lehkostí a chutí. Občas jsem se zamotala do toho, kdo, co, jak a proč. Tím, že Jáchymov mám za humny, přirostl mi příběh ještě víc k srdci. Ve výsledku si ale myslím, že je to moc povedená kniha s neotřelým "motivem".
Mléko a med byla lepší, ale i tato se mi líbila. Ve spoustě básní se člověk najde.
Získala jsem jiný pohled na sportovce. Kniha byla čtivá a osobně se mi hodně líbila.
Příběh Ammy a Noaha, kteří se potkají ve vlaku a pak už se to takzvaně veze. Nechyběla překvapení, milá a čtivá kniha s krátkými kapitolami, kde se střídali pohledy obou aktérů. Konec byl pro mě trochu zklamáním, pár dalších stran by neuškodilo, ale za mě fajn počtení.
Jakmile Martin Moravec vydá svůj další knižní rozhovor, je jasné, co se bude číst a že to bude stát za to. Ani jeho poslední rozhovor nezklamal. Čtení odsýpalo, nahlédla jsem do povolání, které jsem popravdě ani netušila, že existuje, a tolikrát mě mrazilo, že jsem měla strach jako bych sama byla v místě dění. Martin Moravec prostě ví, koho do rozhovorů vybrat a já už se nemůžu dočkat dalšího!
Přesně knížka do pražské MHD. Pobavíte se a můžete ji zaklapnout kdekoli. Neurazí, ani nenadchne. Místy jsem se našla a od srdce zasmála.
Po přečtení Vztahy a mýty jsem byla nadšená a těšila se na další. Bohužel to mě dost zklamalo. Určitě je to zajímavé, ale já dost často stránky třeba i přeskočila a celkově mi to přišlo jako tlachání o "pastech", které mi přijdou normální, a jako by snad autor většinu knihy psal horkou jehlou.
Přečteno v rámci povinné četby a moc mě to tedy nechytlo a ani nebavilo. Sice je tam použito pár zajímavých slovních, ale pro mě nic moc. Možná ji jen teď neumím docenit a za pár let bude lepší.
(SPOILER) Četla jsem to jako povinnou četbu a očekávala jsem hodně. Bohužel jsem byla ale zklamaná. Na začátku jsem se nemohla odtrhnout a konec jsem dočetla už jenom proto, že jsem musela. Děj se táhl, obsah bych přeříkala v pár větách, ale zase se mi moc líbí uvědomění, že ženy toho nechtějí moc, jenom uznání a pochvalu, když se něco povede.
Znova jsem povídkám dala šanci a pořád nevím. Některé povídky byly krásné, některé nudné a některé jsem rovnou přeskočila po pár přečtených řádcích. Na čtení v busu nebo při čekání asi fajn, jinak za mě nic moc.
Po knize jsem dlouho pokukovala, protože podcast mám ráda, až jsem si ji přečetla. Upřímně, čekala jsem to lepší. Upřednostnila bych méně a známější příběhy s více informacemi. Klidně i známé české zločiny. Jinak to bylo zajímavý a místy fakt děsivé. Nejvíce mě zaujaly rozhovory na konci.
Silný a dojemný příběh, přečetla jsem to jedním dechem, ale posledních 50 stran už nebylo tak záživných. Ale plus je, že příběh neskončil koncem války a dozvěděli jsme se i o jejich poválečném životě.
Kniha, která mě nechala jen žít a zamyslet se. Ovšem některé básně byly o ničem.
Sbírka povídek od několika autorů z období Vánoc. Nějaké povídky lepší, nějaké horší. Ale u mě teda víc převažovaly ty horší a dvě mi přišly úplně o ničem.
Pěkná knížka, kterou by v knihovničce měl mít každý. Snad všichni určitě najdou nějakou perličku, kterou doposud psali špatně.
Kniha byla oddechová, pohodová a ukázala druhou stranu tohoto povolání.
Poslední díl série za mě asi nejslabší, ale i tak si zaslouží 5 hvězdiček. První polovina se mi nečetla nejlépe, ale druhou jsem přelouskala během cesty tramvají. Moc se mi líbily pohledy vedlejších postav, klidně bych je zvládla i delší. Tenhle díl leccos odhalil a vysvětlil, ale hlavně, alespoň mně, otevřel oči a ukázal život trochu jinak.
Musím říct, že prvních 300 stránek se strašně táhlo, konec jsem hltala slovo za slovem a děsně moc jsem v takovej konec doufala. Za mě skvělá série, postupně oba dozrávají a jejich rozhodnutí jsou dospělejší.
Těšila jsem se na to, ale ve výsledku to bylo docela o ničem. Fajn nahlédnutí do života vysokoškoláka, ale to je tak všeho. Musím ale uznat, že se to četlo hezky a občas jsem se i zasmála.